Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Megugrott az internethasználók száma Magyarországon

Minden második ember rendszeresen internetezik Magyarországon - derül ki a GfK Csoport nemzetközi felméréséből.
Hazánkban az elmúlt egy évben a térség átlagához képest gyorsabb ütemben nőtt az internethasználók száma. A vizsgált országok közül Szlovéniában, Ausztriában és a balti államokban interneteznek a legtöbbet.

A magyar lakosság fele rendszeresen használja a világhálót, 48 százalékuknak pedig otthon is van valamilyen internetkapcsolata. A GfK Csoport felméréséből kiderül: a közép- és kelet-európai térség felnőtt lakosságának is csaknem fele internetezik havi rendszerességgel, ami a 2008-as adatokhoz képest számottevő fejlődés, egy évvel ezelőtt ugyanis csak 40 százalék volt ez az arány. Az internet térhódítása egyébként Ausztriában és a volt szocialista tömbben volt jelentős.

A világháló használatának szempontjából Észtország a legfejlettebb, 70 százalékos internet-használati aránnyal. Őket Szlovénia követi 68 százalékkal, majd Lettország, Litvánia és Ausztria következik. Az öt listavezetőt a visegrádi négyek országai, Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia követi. Lépéshátrányban vannak viszont a balkáni országok, Oroszország és Ukrajna, ahol 31-35 százalék között van az online felhasználók száma.

Magyarországot egyébként gyors fejlődés jellemzi, egy év alatt 11 százalékponttal nőtt az internetezők száma, miközben a régiós átlag 9 százalék volt. A kutatók szerint az internet további térnyerése a közeljövőben megtorpanhat, mert a növekvő hitelterhek és a munkanélküliség miatt kevesebb lesz az új előfizető. Másrészt pedig az internethez értő és számítógéppel rendelkező lakosság nagy részének már van internet-hozzáférése.

Olvasóink írták

  • 2. pille 2009. július 21. 22:11
    „Ez a statisztika szerintem erős tulzás. De lehet,hogy nincs igazam.”
  • 1. IVY 2009. július 21. 15:02
    „Én épp most mondtam le otthon.
    Szegény vagyok, az ág is húz................:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Merénylet készült a szigetvári polgármester ellen?

Focilabdába rejtve két és fél kilogramm robbanóanyagot akart dobni Szigetvár polgármesterének házára… Tovább olvasom