Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Megújuló pedagógia

Immár tizenkettedik alkalommal rendeztek logopédiai és pedagógiai napokat Sopronban. A rendezvény célja a közoktatás résztvevőinek véleménycseréjével és az aktualitások megvitatásával a pedagógus szakma folyamatos megújítása.
A tizenkettedik alkalommal megrendezett konferencia keretében folyó műhelymunka lehetőséget ad a szakma dolgozóinak együttgondolkodására, ezáltal új módszerekkel segíthetők például a tanulási vagy beilleszkedési nehézségekkel küzdő gyerekek.
– A második alkalommal rendezett logopédiai napok óta egyesületünk a fő szervező – mondta el Táp Ferencné, a szülői kezdeményezésre megalakult Fogjuk a Kezed Egyesület elnöke. – Idén már számítógépes gyakorlati programokkal is gazdagodott a konferencia. Előadásainkon és a csoportos munkák alatt választ keresünk például olyan kérdésekre, hogy használ vagy árt-e az iskolás gyereknek, ha kiemeljük az általa megszokott közegből és új közösségbe integráljuk. Szó lesz továbbá a gyermekek bántalmazásáról, valamint az általuk egymással szemben alkalmazott erőszakról, aminek sajnos a közelmúlt történései is aktualitást adnak.
A megváltozott pedagógiai szerepek és a változó gyerekek új és új kérdések elé állítják korunk oktatóit, nevelőit. Éppen ezért a konferencia tapasztalatcseréinek legfőbb „haszonélvezője” a gyerek. Ha a résztvevők egy-két gondolattal hozzájárulnak társaik munkájához és abból néhány gyermeknél kamatoztatni tudják a tapasztalatokat, akkor már sikeresnek mondható a rendezvény, vélik a szervezők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ibolya alulról

Történt pedig, hogy néhány napja Oláh Ibolya volt a közszolgálati tévé reggeli napkelésének… Tovább olvasom