Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Megújult a Rómer-ház

Elkészült a győri Rómer-ház földszint-rekonstrukciójának első üteme. Most zajlanak a hatósági átadási eljárások, de a hely már üzemel.
A Rómer-ház megújult külsővel, igazi kávéházi hangulattal, galériás előcsarnokkal várja a mozinézőket, akik kényelmes székekben, szeparékban élvezhetik ezentúl a művészi mozielőadásokat. A megnyitósorozat első vendége április másodikán este kilenc órakor a GilFeMa nevű amerikai zenekar. A koncert egyben a kamaramuzsikára is alkalmas moziterem próbája is lesz.
A fellépő együttes (Lionel Loueke – gitár, ének; Massimo Biolcati – bőgő; Ferenc Nemeth – dob, ütőhangszerek) 1999-ben alakult Bostonban, a Berkeley College of Musicon, a világ legrangosabb dzsesszmesterképzőjén, ahol a nagy tehetségű muzsikusok képzik tovább magukat a világ minden részéről, de hozzák magukkal a saját zenei kultúrájukat, amely megtermékenyítően hat az amerikai dzsesszre.
A dobos, Németh Ferenc Győrben járt középiskolába, az utóbbi 10 év legtehetségesebb magyar dzsesszmuzsikusa.
A frontember a benini (Nyugat-Afrika) Lionel, aki énekel és gitározik, saját afrikai hagyományait nem feledve beépítette játékmódjába. Az olasz–svéd bőgős Massimo sajátosan kombinálja a lírai és az erőteljesebb hangulatokat. Ez a három különböző kultúra és az amerikai dzsessz találkozásából sajátos zene jött létre, amely öt év elmélyült munkájára épül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Weöres Sándor: Haragosi

Tovább olvasom