Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Megújult a szigeti rendőrőrs

Átadták a felújított győr-szigeti rendőrőrsöt kedden. A nettó tízmillió forintot érő munkálatokat két cég felajánlásból végezte el.
Kisebb csodaként értékelte dr. Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a keddi avatási ünnepségen, hogy hosszú idő után végre sikerült felújítani a Híd utcai rendőrőrsöt, amelynek leromlott állapota az ott dolgozók hangulatára is rendkívül rossz hatással volt. Megjegyezte, hogy ez nagyban köszönhető dr. Holló Sándor ezredesnek, győri rendőrkapitánynak, aki sokat tett ezért, és külön köszönet illeti az Integrál-H rt.-t és a Vill-Kor kft.-t, valamint a két cégvezetőt, Imre Istvánt és Gasztonyi Lászlót, akik közérdekű kötelezettségvállalásként újították fel a belső teret. A munkálatok mintegy nettó tízmillió forintba kerültek.
Miután műemlék jellegű épületről van szó, a beruházás során folyamatosan egyeztetni kellett a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal is. A projektet Tóth László, az Integrál-H építésztervezője irányította. Dr. Szabadfi Árpád megemlítette azt is, hogy a fűtéskorszerűsítés az Inszol rt. jóvoltából már 2001–2002-ben elkészült.
Az épületet hivatalosan Balogh József győri polgármester adta át a rendőrségnek használatra, lévén az ingatlan a városi önkormányzat tulajdona, bár 1991 óta a rendőrség használja. A politikus azt kérte a rendőröktől, hogy legyenek éberek, hiszen közbiztonsági szempontból nem könnyű körzetről van szó.
Ünnepi beszédében Imre István úgy fogalmazott, számukra a kisebb és nagyobb munkák egyaránt fontosak, és itt egy ügy szolgálatáról volt szó. Gasztonyi László mindehhez annyit tett hozzá: „Kiemelt adózók vagyunk: adóforintjainkkal évről évre egyre nagyobb mértékben támogatjuk a várost. Munkahelyet teremtettünk, ahol jelenleg közel 100 fő saját, illetve 200 fő alvállalkozót foglalkoztatunk. Mivel megtehetjük, munkával és pénzzel segítjük mindazokat a törekvéseket, melyeket arra érdemesnek találunk: egyházi és sportlétesítmények villamos szerelési munkáit végezzük, műemlék épületeket újítunk fel, iskolákat, továbbképzéseket támogatunk. Ezt a munkát közérdekű kötelezettségvállalás formájában végeztük el, megközelítőleg 2 millió forint nettó értékben, 450 munkaórát fordítva a felújításra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívet formált a franciasalátából

Zsűrink Kóródiné Horváth Borbála puttonyos káposztáját választotta a második negyedév legjobb… Tovább olvasom