Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Megújult rendelőben végzik a vizsgálatokat

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Szent Imre úti rendelőintézetében korszerű környezetben végzik már a foglalkozás-egészségügyi szűréseket. A felújítás és modernizálás után a szolgáltatások bővítése is várható.
A megyei kórház új helyiségeit a rendelőintézet korábbi első emeleti kartonozójából alakította ki 60 négyzetméteren. Az intézményben a papír alakú kartonozást felváltotta a járóbeteg-forgalomban az elektronikus úton történő nyilvántartás, ez tette lehetővé a felszabadult helyiségek használatát. Dr. Somogyi Tivadar járóbeteg-ellátási igazgatóhelyettestől lapunk megtudta: a megyei kórház csaknem 300 vállalkozóval, gazdálkodó szervezettel áll szerződéses kapcsolatban foglalkoztatás-egészségügyi vizsgálatok elvégzésében.
Valamennyi szervezet közül létszámát tekintve a legjelentősebb a győri önkormányzat: a város működtetésében lévő hivatalok, szervezetek dolgozóinak száma eléri a 600-at.
A cél, hogy egy nap alatt minden vizsgálat megtörténjen, hiszen ez az érintettek érdeke.
Dr. Varga Gábor főigazgató főorvos elmondta: hamarosan megkezdik a menedzserek egészségügyi szűrését, a VIP-vendégek számára pedig új, különleges színvonalú ellátást biztosító osztályt hoznak létre az intézményben. A korszerűsítéssel azt szeretnék elérni, hogy bővüljön az a vállalkozói kör, amely a kórház szolgáltatását veszi igénybe a cégalkalmazottak évente egyszeri kötelező kivizsgálására. A kórház vezetője kiemelte: még az idén létrehozzák a 18–20 ágyas, úgynevezett VIP Vitalitás osztályt. Az elképzelés megvalósításához különféle pályázati forrásokra számítanak. Az egészségügyi szolgáltatást ebben a körben is az Országos Egészségpénztár finanszírozza. Ez az osztály annyival nyújt többet, hogy itt magasabb színvonalúan berendezett, hotelszobákra emlékeztető, egy-két ágyas kórtermek lesznek, illetve az ételeket étlapról lehet kiválasztani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szili Katalin: Jó úton halad a lap

Szili Katalin szerint az új székházunk arra is bizonyíték, hogy a Délmagyarország olyan színvonalas… Tovább olvasom