Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Megújult templom, hely a harangoknak

A győri Gorkijváros (vagy Erzsébet-telep) lakói a közelmúltban elhatározták, hogy templomuk tetőszerkezetére kis „huszártornyot” emeltetnek, mert bár az épület toronytalan volt, padlásán évtizedek óta két használaton kívüli harang lakott. A környéken élők elhatározásáról értesült Szalánczi Gábor építészmérnök, aki felajánlotta a templom lelkipásztorának, Szalai Gábor atyának, hogy megtervezi a tornyot. Neki köszönhetően az eredeti elképzelésnél jobban megváltozott a templom külseje és belseje. A homlokzat elé egy 16 méter magas torony épült, belül pedig kórus, sekrestye és mellékhelyiségek a gyarapodás. A munka tavaly novemberben, a védőszent, Szent Erzsébet ünnepe után kezdődött és most fejeződött be. Az összes költség 15 millió forint volt, ebből a hívek adakozása 5,5 millió forint, a püspökség és az önkormányzat támogatása 4,5 millió forint volt, a többi pénz az egyházközség tulajdonában lévő telek eladásából származott.

A felújított Szent Erzsébet-templom újonnan épült tornyát tegnap délelőtt ünnepi szentmise keretében Pápai Lajos megyés püspök áldotta meg és adta át a híveknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javul a királynő állapota

Korábban beszámoltunk róla, hogy súlyos sérüléseket szenvedett Csala Marianna, Miss Kisalföld egy szombat délutáni balesetben, amelyben totálkárosra tört a két nappal korábban átvett nyereményautója. A körülményekhez képest jól van, s lassan, de biztosan javul a szépségkirálynő egészségügyi állapota, és szülei örülnek, hogy már tudnak kommunikálni lányukkal. Tovább olvasom