Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Megváltak a jegyzőtől

Közös megegyezéssel megszűnt a fertődi jegyző, Zethner Pál munkaviszonya. Már kiírták a pályázatot, február elsején állhat munkába az új jegyző.
Zethner Pál tizenöt évig töltötte be a jegyzői posztot Fertődön. A város képviselő-testülete a választások után úgy döntött, másként képzeli el a folytatást és a jövőben nem számítanak a munkájára. Így közös megegyezéssel megváltak Zethner Páltól. A döntés okairól Fülöp Géza, Fertőd polgármestere elmondta, a jegyzőnek a jövőben pályázatok figyelésével és írásával is foglalkoznia kell. Erre a feladatra a képviselő-testület nem tartotta alkalmasnak Zethner Pált. Az ügy további részletei már személyiségi, illetve munkáltatói jogokat sérthetnek, így ezek egyelőre nem nyilvánosak.
Az ügyben megkerestük Zethner Pált, aki lapunknak elmondta, a jövőben továbbra is az államigazgatásban szeretne tevékenykedni. Egy körjegyzőségi állásra kiírt pályázatra már beadta jelentkezését. Most ennek az elbírálását várja.
Fertődön egyébként december 20-án jelent meg a megüresedett poszt betöltésére a pályázati felhívás. Erre tizenöt napig lehet jelentkezni. Ezt követően az első képviselő-testületi ülésen döntenek majd az új jegyző személyéről, aki várhatóan február elsejétől állhat munkába. Addig az aljegyző intézi az ügyeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gondok közepette

kosárlabda

A két ünnep között sem tétlenkednek az élvonalban szereplQ SEAT Foton… Tovább olvasom