Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatnak a McDonald`s-ban

Autizmussal élő és tanulásban akadályozott, elsősorban fiatal munkavállalók hosszú távon dolgozhassanak a McDonald's budapesti és főváros környéki éttermeiben.
Lezárult az a kétéves program, amelyet a Salva Vita Alapítvány és a Mc Donald's Magyarország Kft. két évvel ezelőtt kezdett konzorciumi együttműködésben a megváltozott munkaképességű fiatalok foglalkoztatásának javítása érdekében - jelentették be a résztvevők képviselői kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A közös projekt célja az volt, hogy az értelmi sérült, autizmussal élő és tanulásban akadályozott, elsősorban fiatal munkavállalók hosszú távon dolgozhassanak a McDonald's budapesti és főváros környéki éttermeiben, főként vendégtéri takarítói munkakörben.

A TÁMOP, azaz a Társadalmi Megújulás Operatív Programjából a projektre valamivel több mint 50 millió forint állt rendelkezésre két év alatt. Ebből az összegből 16 munkavállaló munkabérének 75 százalékát fedezték egy éven keresztül, valamint az alapítvány költségeit is, amely támogatta a hátrányos helyzetű fiatalok munkába állítását.

A projektben való részvételre 21 megváltozott munkaképességű fiatalt választottak ki, akikből 14 most is a McDonaldís éttermeiben dolgozik. A foglalkoztatottak tevékenységét mentorok segítették az állásinterjún való részvételtől a befogadó éttermek közösségeibe való beilleszkedésig.

Gáspár Ferenc, a McDonald's Magyarország Kft. hr-igazgatója az MTI-nek elmondta: a McDonaldís éttermekben több mint 100 megváltozott munkaképességű embert, főként fiatalt foglalkoztatnak. Ők a McDonald's éttermekben dolgozók mintegy 4 százalékát teszik ki. A mostani programra a McDonaldís saját forrásaiból mintegy 8-10 millió forintot költött.

A HR igazgató utalt arra is, hogy a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása a magyarországi multicég társadalmi felelősségvállalási programjának fontos alkotóeleme. Hozzátette: a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását a továbbiakban is folytatni kívánják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: termelést támogató adórendszert vezessenek be!

Termelést támogató adórendszer bevezetésére szólította fel a kormányt a Jobbik … Tovább olvasom