Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Megvannak a fegyverek

Szakértői vélemény szerint az előzetes letartóztatásba helyezett N. L. lakásán talált Scorpio típusú géppisztoly megegyezik azzal, amellyel Móron kivégezték a bank alkalmazottjait és ügyfeleit – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Zsombok György, a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóhelyettese.
A lefoglalt pisztoly is megegyezik azzal a fegyverrel, amivel a bank biztonsági őrét lelőtték – tette hozzá. Egy másik szakértői vizsgálat eredménye szerint pedig a másik előzetes letartóztatásba helyezett férfi, W. R. ujjlenyomatai azonosak a bank bejárati ajtaján rögzített lenyomatokkal – közölte.
A móri ügyben tartott sajtótájékoztatón Csizner Zoltán, az NNI bűnügyi főosztályvezetője felsorolta a jelenleg a rendőrség birtokában lévő bizonyítékokat. Ilyennek nevezte W. R. ujjlenyomatát, amelyet a móri bankfiók ajtaján rögzítettek a bűncselekmény elkövetése után, az N. L. lakásán megtalált móri fegyvereket, a Móron rögzítettel megegyező méretű és mintázatú cipőt, a postástámadásoknál használt segédeszközöket (láthatósági mellényt, sapkát, álbajuszt) és térképvázlatokat, illetve feljegyzéseket. Emellett megtalálták N. L. ujjlenyomatait az erdőben talált csomagokon is.
Az alezredes emlékeztetett rá:
a postásrablások nyomozása során Tatabánya mellett több csomagot is találtak, amelyekben postástáskát, a veszprémi és győri rablásoknál használt fegyverekből származó hüvelyeket találtak. A 2006 októberében talált csomagban pedig olyan hüvelyeket, amelyek egy részét a móri bűncselekménynél használtak. Így lehetett összekapcsolni a móri bűncselekményt a postásrablásokkal.
2006. decemberben egy tanú egy olyan férfiról tett bejelentést, aki rendszeresen megfordult a csomagok megtalálási helyén. Ezt az információt feldolgozva jutottak el a rendőrök január közepén N. Lászlóhoz, aki a büntetés-végrehajtásnak volt egy ideig hivatásos tagja, és önképzéssel „fegyvermesterré” képezte magát. „Február elején olyan információ jutott a birtokunkba, amely szerint a móri bűncselekmény elkövetése előtt N. László telefonja Mór környékén forgalmazott” – mondta. Szavai szerint N. László kapcsolatainak felderítése során jutottak el W. Róberthez, és így állt össze a bizonyítékok rendszere február 16-ára. Még aznap a Terrorelhárító Szolgálat elfogta N. Lászlót és vele közel egy időben W. Róbertet.
Mint mondta, W. Róbert vallomása alapján meg lehetett állapítani, hogy a bűncselekmény elkövetésekor Móron volt, a bankon belül ő volt az, aki elküldte a bankhoz érkező ügyfeleket. Azt mondta, egy társa volt, N. László, aki a bankban lemészárolta a bent lévőket.
N. László is elismerte, hogy Móron volt a bűncselekmény elkövetésekor, a vallomásokban azonban ellentmondás van, kinek milyen szerepe volt a bankfiókban. A férfi vasárnapi vallomása után mutatta meg a rendőröknek azt a rejtekhelyet lakásában, ahonnan előkerültek a fegyverek, amelyekről a szakértő megállapította, hogy egyeznek a Móron használttal.
Arra a kérdésre, hogy kifizetik-e a postásrablások nyomravezetőjének kitűzött 10 millió forintot, elhangzott: valószínűleg kifizetik azt annak, akitől az elfogáshoz szükséges információt kapták. Arra a kérdésre, hogy mi lesz a Kiglics Attilának kifizetett 25 millió forintos nyomravezetői díjjal, közölték: a férfi olyan fegyveres társaságra adott perdöntő bizonyítékot, amely alapján további hat fegyveres rablást is bizonyítottak. (mti)
Se cáfolni, se megerősíteni nem kívánta Csizner Zoltán azt az értesülést, hogy a móri mészárlás után negyed órával a rendőrök gyorshajtás miatt feltartóztatták, majd továbbengedték a két elkövetőt. A Magyar Televízió Híradójának értesülése szerint egy traffipax-ellenőrzésen akadt fenn a két férfi, egyikük adatait fel is vette a járőr.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élelmiszerboltba törtek be

Sopronban ismeretlenek betörtek a Kuruc körúton lévő egyik élelmiszerboltba, és onnan… Tovább olvasom