Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Megvannak a költségvetés végleges főszámai

Az elfogadott költségvetési módosító indítványok hatására 30 milliárd forinttal nőtt a 2009-es költségvetés bevételeinek főösszege és nagyjából ennyivel csökkentek a tervezett kiadások is, a költségvetés hiánya pedig 3 milliárd forinttal csökkent - erről döntött keddi rendkívüli ülésén a költségvetési bizottság.
A költségvetési módosítók közül a kormány által támogatott javaslatok elfogadása után még 8270 milliárd forint volt a költségvetés bevételeinek tervezett főösszege, a kiadásoké 8933,7 milliárd, a költségvetési hiányé pedig 663,7 milliárd forint.

A módosító indítványok szavazásának végeztével és az elfogadott indítványok hatásainak kiszámítása után a költségvetési bizottság kiszámolta, hogy a jövő évi büdzsé bevételeinek főösszege 8300 milliárd, a kiadások 8960 milliárd forint lehet, a költségvetés hiánya pedig 660,7 milliárd forint.

Az erről szóló bizottsági javaslatot az MSZP-s és az SZDSZ-es képviselők 16 igen szavazatával és a Fideszes és MDF-es képviselők 13 ellenszavazatával fogadta el a költségvetési bizottság.

Az Országgyűlés még kedden délután szavaz a végleges főszámokról, majd ezt követően újranyitják a költségvetés részletes vitáját, azonban a főszámok elfogadásával ezeken már nem lehet változtatni. Tehát innentől kezdve csak olyan módosító indítványt lehet benyújtani a büdzséhez, amely ha valahová forrást csoportosít át, akkor megjelöli azt is, hogy azt honnan veszi el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem mindegy, milyen erdőt ültetnek a cégvezetők jutalmából

A WWF Magyarország üdvözli, hogy erdőtelepítésre fordítják az állami cégvezetők jutalmát. A… Tovább olvasom