Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Megvertek egy orvosnőt Mezőcsáton

Megpofozta az ügyeletes orvosnőt egy asszony a Borsod megyei Mezőcsáton. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást az ároktói nővel szemben. Az orvos látleletet vetetett, sérülései nyolc napon belül gyógyulnak.
Az eset még kedden történt. Az asszony egyéves kisgyerekével ment az orvoshoz Ároktőről Mezőcsátra kedden a délelőtti órákban, azzal, hogy a gyerek nyűgös és nyáladzik. A doktornő éppen iskolaorvosi rendelést tartott, ezért azt mondta, várják meg a rendelés végét, vagy keressék fel saját háziorvosukat. Az asszony a válaszra bedühödött. Lesodorta az asztalon lévő dokumentációkat, és a gyerekkel a kezében nekiesett az orvosnőnek, akit többször megpofozott, leköpött és életveszélyesen megfenyegetett.

Az orvosnő nem akart nyilatkozni, telefonon csak annyit közölt: a gyerek nem az ő betege volt, a körzetet tekintve is máshová tartozott, emellett asszisztense és ő is látta, hogy a gyerek nem volt életveszélyben.

Olvasóink írták

 • 7. zoltanz 2008. december 13. 12:52
  „5!
  Ne undorkodj a magyarra, mert az tart el! De, el is lehet menni innen, mondjuk Indiába. Arra azonban vigyázzatok, hogy ott tehenet nem lophattok, mert az szent állat. Védett! Mint a te fajtád itt Európában.
  Amit idemásolok, egy durván hónapos cikk. Van Európának gondja a cigánysággal, nem kicsi. Nyáron az Olasz dolgok, most ez, és még ki tudja mi jön még, mert az elégedetlenkedés, harag csak dagad...
  Csehország - A "cigányterror" ellen akartak tiltakozni szélsőségesek a csehországi Litvínov romanegyedében. A tüntetők összecsaptak a rendőrökkel. Az eredmény több tucat sérült, és kiégett autók. A tüntetésen részt vett annak a szlovák szélsőséges mozgalomnak a volt vezetője is, amely szervezetet a múlt héten polgári társulásként is betiltott a pozsonyi belügyminisztérium.
  A rendőrök megakadályozták több száz jobboldali szélsőséges behatolását a romák lakta városnegyedbe, ekkor kezdődtek a harcok
  A radikálisok tiltakozni kívántak az ellen, hogy a kormányzat jogtalan előnyökben részesíti a romákat a többségi lakossággal szemben. Ugyanakkor tiltakozni kívántak a helyi "cigányterror ellen" is.
  A Munkáspárt "nemzeti gárdája" október elején több mint egy tucat aktivistát menesztett a város romák lakta negyedébe, hogy megvédje a helyi cseheket a "fekete rasszisták" garázdálkodásától. A "gárdistákat" a romák akkor nem engedték be a városba, elkergették őket. A szélsőségesek most ezt a szerették volna megtorolni.
  A tüntetők felgyújtottak néhány gépkocsit - köztük egy rendőrautót -, Molotov-koktélokkal és kockakövekkel támadták a rendőröket, akik vízágyút és könnygázgránátokat is bevetettek.
  "Veszélyben van a Cseh Köztársaság jövője. Az ország szemét hely lett, ahol a világ minden tájáról érkezők akadály nélkül letelepedhetnek" - jelentette ki az összecsapásokat megelőző nagygyűlésen Tomás Vandas, a Munkáspárt elnöke.
  Vandas és más szónokok is élesen bírálták a kormányt, mert szerintük elfogadhatatlan, hogy a kabinet a cseheket oktatja arra, miként kell a romákkal együtt élni ahelyett, hogy "civilizációra tanítaná a cigányokat".
  A mintegy 500-600 szélsőséges litvínovi Janov városnegyedbe indult, de a rendőrség minden oda vezető utat lezárt. A szélsőségesek ezután kisebb csoportokban próbáltak meg bejutni a lakótelepre, sikertelenül. Ekkor robbantak ki az utcai harcok. A Janovban időközben összegyűlt, botokkal, láncokkal, késekkel "felfegyverzett" mintegy 300-400 romát a rendőrök szintén körülvették, és nem engedték a szélsőségesek közelébe.
  A többnyire romák lakta litvínovi Janov lakótelepen már hosszú ideje nagyon kritikus a helyzet, virágzik a drogkereskedelem és a prostitúció. A lakosok többsége munkanélküli és szociális segélyekből tartja fenn magát. A roma és a többségi lakosság közti konfliktusok mindennaposak.
  Ivan Langer belügyminiszter az események kapcsán megerősítette: javasolni fogja az illetékeseknek a Munkáspárt betiltását.
  A sérültek között hét rendőr is van. Kéttucatnyi tüntetőt - akik között számos szlovák állampolgár is volt - a rendőrök őrizetbe vettek, és várható, hogy több személy ellen büntetőeljárás indul - közölte a rendőrségi szóvivő.
  A betiltott szlovák szélsőséges szervezet egykori vezéralakja romák ellen tüntetett Csehországban
  A Szlovák Testvériséget 2006-ban pártként már felszámolták. A pozsonyi belügyminisztérium a múlt héten, néhány nappal Robert Fico szlovák kormányfő és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombati révkomáromi tárgyalása előtt a hasonló nevű polgári társulást is betiltotta. Fico szombaton Révkomáromban éppen ennek a szervezetnek a feloszlatásával példálózott, amikor azt mondta: Pozsony erélyesen lép fel a szélsőségesekkel szemben.
  A mozgalom szimpatizánsai hétfőn, az 1989-es bársonyos forradalom 19. évfordulóján szólásszabadságot követelve tiltakozó megmozdulást szerveztek Pozsonyban körülbelül 300 fő részvételével. Az Expres rádió úgy tudja, a korábban a Szlovák Testvériség élén álló Marián Kotleba is ott volt hétfőn a csehországi Litvínov városban, ahol felfegyverkezett cseh neonácik több órán keresztül erőszakkal akartak behatolni az egyik, zömmel romák lakta lakótelepre.
  Szóval, az, hogy azt az állampolgárt, aki a saját hazájában szót mer emelni a saját érdekében, lenácizzák, betiltják, stb, nem kizárólagosan magyar probléma. Európai méreteket ölt. Lehet gondolkodni azon, hogy ez a trend ki(k)nek az érdeke...”
 • 6. KolompárRómeó 2008. december 13. 08:13
  „5. hozzászólás magyarok 2008.12.13. 06:18:

  Ahogy látom, itt mindenki ismerős. Tekintsd meg a többi hozzászólásainkat is, nem csak erről tudunk írni. Bicikliút, áremelések, stb.

  A minimálbér kérdése ugyancsak foglalkoztat mindannyiunkat. De nem csak az, hanem az, hogy a gyerekemnek milyen élete lesz (ha lesz, de szerintem sajnos nem lesz) Magyarországon 20-30 év múlva. Ebben pedig igen nagy szerepe van annak, hogy mennyire engedik szabadjára a megélhetési gyerekgyártókat. Most úgy látszik, hogy "nem kicsit, nagyon".”
 • 5. magyarok 2008. december 13. 06:18
  „Ti csak akkor szóltok a témához ha cigányos téma van, hogy tudjatok gyűlölködni, az pl nem érdekel mennyi lesz a minimálbér, meg az ehhez hasonlók, ellenben ha egy kicsit is lehet cigányozni, ott vagytok mint a dögkeselyűk!!!!!!!!!!”
 • 4. klj_54 2008. december 12. 22:56
  „Bocs, de az esély egyenlőség nem azt jelenti, hogy a többségnek kell lesüllyednie!
  Nem az asszimiláció várom el cigány barátaimtól(!) csak a többséghez való alkalmazkodást.
  De azt hsizem, nem ár felébrednem:(”
 • 3. KolompárRómeó 2008. december 12. 21:58
  „dodó, bíztam benne, hogy megelőzöl :)

  Amúgy feri hivatkozott valami idióta felmérésre, miszerint a "koedukált" osztályokban a kolompárok eredménye úgy javult, hogy a nem kolompároké sem romlott. Kérdem én: az ország egyetlen esélyegyenlő, igazságos, elfogadó, ha kell, akkor cigány, zsidó, hutu, tuszi, stb. embere, gyferi miért hülyekölköket okító isibe járatja a gyerekét, miért nem a nyóckerbe? Járjon előttünk, legyen példamutató.”
 • 2. dodó 2008. december 12. 21:04
  „"Romák nélkül Magyarország szürkébb lenne." /Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke/”
 • 1. sujokbálint 2008. december 12. 18:27
  „Ez azért történt meg, mert az orvos kirekesztő és felettébb rasszista volt. Szegény asszony valószínűleg szabadságot vett ki a munkahelyein azért, hogy az egyéves csöppségét orvoshoz vigye, az a szemét meg nem szolgálta ki szegényt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állatok karácsonya Fehérváron

Karácsonyi ünnepséget rendeztek a Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület… Tovább olvasom