Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Megveszi a Corát az Auchan

Amennyiben a hatóság jóváhagyja, a megállapodás várhatóan 2012. első negyedévében válik hatályossá.
Megveszi a Cora Magyarországot az Auchan Magyarország - közölte a vevő szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az Auchan csoport és a Louis Delhaize csoport között megállapodás született arról, hogy az Auchan Magyarország felvásárolja a Magyar Hipermarket hét magyarországi Cora hipermarketét, a hozzájuk tartozó földterületeket és butiksorokat.

A megállapodás életbelépéséhez a magyar versenyhatóság jóváhagyása szükséges. Amennyiben a hatóság jóváhagyja, a megállapodás várhatóan 2012. első negyedévében válik hatályossá.

A Magyar Hipermarket Kft. munkatársai továbbra is e vállalatnál folytatják munkájukat, a későbbiekben pedig csatlakoznak az Auchan Magyarország csapatához - áll a közleményben. A Magyar Hipermarket Kft. 1997-ben nyitotta meg első hipermarketét Cora cégnév alatt. Jelenleg három áruházat üzemeltet Budapesten és környékén, további négyet az ország más területein.

A kft. 2700 munkatársat foglalkoztat. Az Auchan Csoport 12 áruházat és 11 butiksort üzemeltet Magyarországon. Az Auchan Magyarország első áruházát 1998-ban nyitotta meg, 2010-ben több mint 30 millió vásárlót szolgált ki, s árbevétele 224 milliárd forint volt. Az Auchan Magyarország 5.600 munkavállalót foglalkoztat.

Korábbi sajtóhírek szerint (nol.hu) a belga Delhaize-csoport itteni érdekeltségeinek, azaz a Corának, a Match szupermarket-hálózatnak és a Profi diszkontláncnak a felvásárlását a magyar kiskereskedelem szereplői közül a CBA és a Coop is tervezte. A Delhaize-csoport az idén nyáron döntött úgy, hogy kivonul a magyar piacról.

A felek a tranzakció árát nem közölték, de korábban piaci források 40-50 milliárd forint közé tették a magyarországi cégcsoport árát.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. lukrecia 2011. december 29. 20:40
  „Austriában nincs multi :))”
 • 33. TELSTAR 2011. december 29. 17:26
  „Na, akkor a Corát el lehet felejteni... Méretes színvonalzuhanás lesz!”
 • 32. santaclaus29 2011. december 29. 15:22
  „31. Horthyszobor 2011.12.29. 15:00

  a gazdaságunk pont emiatt van a békafenekével egy szintben....

  a beírásra én is időt szakítottam....de ha A MAYGARVIRTUS JELENLEGI CSŐDBEVÍVŐ RENDSZERE tetszik....huhhhhh-akkor nincs miről beszélnünk.Egyébként első diplomásként élelmiszeripari mérnők vagyok---így a gyártókat látva látom a minőséget is ...ha nem is mindnél.

  Ez a bolyongós téma tetszik....akiket királyunk tett tönkre az elszállt ft-miatt...na őket kell megkérdezni.
  Utálom a politikát-meg a hiteltelen politikusokat is---de egy ország -mind ez- SZÉCHENYY....MINDEN ORSZÁG OLYAN VEZETŐT KAP-AMILYENT MEGÉRDEMEL....alapon...háttttttttttttttttttt....elgondolkodnék-sajnos!...na befejezem -mert bár egykoron válogatott maygar mez volt rajtam---minden vágyam-hogy 2012-ben MÁSHOL leljek HAZÁRA...szűlőföld az egy dolog....a HAZA az meg másik !”
 • 31. Horthyszobor 2011. december 29. 15:00
  „30. Majd erre térjünk vissza kb. 5 év múlva. Nem akarlak megbántani.
  Sajnos az ehhez hasonló gondolkodás mód miatt "búgócsiga effektus" van még mindig tele a multi. Ha jobban odafigyelnétek arra, hogyan, hol, mit vesztek, illetve nem csak az árát néznétek (ami persze fontos) rájönnétek, igenis lehet magyar terméket olcsóbban, jobbat, ízletesebbet enni, inni. Nagyon fontos lenne, ha az ország legalább 40-50%-a így gondolná, mert a gazdaságunk pont emiatt van a békafenekével egy szintben! Próbálna a multi francia honban így viselkedni. Szétkapnák az áruházakat a francia termelők. Teljesen jogosan! Mi meg, pontosabban Ti meg (alábbi hozzászólók többsége) "jaj de jó, éljen a multi". Sajnállak benneteket, pár év múlva meg betegen, éhesen, lelkisérülten fogtok bolyongani az utcán és nem fogjátok érteni mi is történt... Igenis kell a MAGYAR VIRTUS! Végre észre kellene venni értékeinket, magunkat. Ha az írásomon egy család elgondolkodik akkor már sikeresnek érzem kommentemet, illetve, hogy a beírásra időt szakítottam. Pártpolitikai beállítottságtól függetlenül.”
 • 30. santaclaus29 2011. december 29. 09:46
  „2. Horthyszobor 2011.12.28. 14:21

  HELYES.ÉLJEN A MAGYAR VIRTUS...én csak multinál vásárolok....a három betűsöknél politikai okból elvből semmit...max a 122ft-os friss kenyeret-ha útba esik.......de egészségkárosodásnál párhuzamot vonni a multi és a többiek között....ez új......én például makk egészséges vagyok.....a tescos-corás-kajától is.”
 • 29. santaclaus29 2011. december 29. 09:42
  „REMÉLEM AZ AUCHAN POFÁN VÁGJA A CBA-T IS.... na tessék még a boltoknál is politikát látok....hajrá AUCHAN...megyünk......ha arra járunk és kell is valami!”
 • 28. Naca 2011. december 29. 09:41
  „Cseberből vederbe, multi után a multi. A Coráért sem voltam oda, de az Auchan mélyen a színvonal alatt van. Elég csak arra gondolni, hányszor kapott a GVH-tól, meg a fogyasztóvédelemtől. Semmi nem változik, a magyar termékek (az igazi, itthon gyártott) változatlanul háttérbe szorul. Most egy másik érdek csoport hozza a bóvlit és szemetet Magyarországra.”
 • 27. Együgyű 2011. december 29. 09:01
  „Kedves volt elvtársak és mostani szabad demokratikus polgárok, uraim/hölgyim, barátaim!
  Mi itt a bibi! Már semmi lassan nincs magyar tulajdonban. Az sem nagyrészt a népnek hoz a konyhára zsetont!
  Megmondta a Fidesz-KDNP atyai pártszövetsége valamint a követőik, hogy a romokban heverő országot újra a
  csóróknak fel kell építeni, mint a II. Világháború után. Természetesen azért, hogy megint lenyúlhassák!
  Mi abban az érdekes, hogy az egyik nyugati múlti megveszi a másik menekülő itteni tulajdonát? Őrülni kellene annak, hogy valaki megveszi, és nem parlagon hever! Viktor apánk meg elmondhatja megint, hogy mennyi új munkahely létesült. A modernkori Magyar speciális rabszolgaság már csak ilyen. A kínai töke meg már itt kopogtat az ajtónkon. De csak akkor engedjük be, ha mi akarjuk majd. Ugye, csak Ők szorulnak ránk. Akinek meg nincs tartaléka szív. Akinek meg van mit a tejbe aprítani az ócsárolni fog! Emberek vitézkedni és dolgozni tovább, hogy uraitok és hölgyek jólétét és anyagi gyarapodása biztosítva legyen. Nem érezhetik meg a válságunkat!”
 • 26. qrumpli 2011. december 29. 06:21
  „Erröl mostmár lecsúsztam.
  Pedig meg akartam venni a gyeréknek karácsonra.”
 • 25. hsoni 2011. december 28. 22:28
  „Miért vagyunk kiakadva hogy külföldi cégek vannak jelen?
  Tud valaki olyan cégeket mondani ami csak magyar tulajdonban van???????????????????????????
  Vagy szolgáltatót a vízműveken kívül??

  Váltsuk be a pontjainkat még most!
  A vevőszolgálaton pontbeváltás miatt később hosszú sorok fognak állni!!!!!!”
 • 24. dicike 2011. december 28. 22:20
  „Én nagyon sajnálom. A hipermarketek terén szerintem a Cora a minőségi, az Auchan a gagyi kategória. Ez tapasztalat.”
 • 23. CsImre 2011. december 28. 22:12
  „Szegeddel nem csinálnak nagy üzletet, itt nincs egy letarolható védett láp sem a Cora környékén.”
 • 22. abri47 2011. december 28. 22:04
  „A Mars téren is vannak jó árusok. Szét kell nézni, az ismerősök között érdeklődni, hogy kinél érdemes vásárolni. Kivételes ritkaság ha én multinál veszek valamit. Igaza van Horthyszobornak, hogy a jobb minőségből kevesebb is elég.”
 • 21. pala1964 2011. december 28. 21:51
  „8, szerintem majd megveszik a dohánypénzből - addig meg menj talán Balástya-külsőig, ott vásárolhatsz:P
  és abból a pénzből tejelnek a fijúk újraválasztására - hogy a jövőben ők, azaz a CBA hízzanak a magyarokon”
 • 20. xene@freemail.hu 2011. december 28. 21:11
  „1. Dorci79 2011.12.28. 14:03
  A nevedben benne is a válasz....79-es busz :).
  Amúgy karácsony előtti hétvégéken újra járt a Cora ingyenes buszkörjárata....

  2. Horthyszobor 2011.12.28. 14:21
  " Csak magyar ellenőrzött terméket veszek."
  És ezt hogyan teszed? Ott állsz, amikor a csirkét és a disznót a magyar gazda éppen feldolgozza és végigköveted a szállítását is?
  Attól, hogy valami magyar termék, még simán jelentheti azt, hogy külföldről veszik meg a nyersanyagot hozzá, itt csak feldolgozzák, becsomagolják stb. Jó példa erre a cukor-ipar is...Brazíliából jön a nagy része, míg Magyarországon manapság már csak 1 cukorgyár működik..

  "Ami érdekes, szinte nem vagyunk még megfázva sem, pedig rengeteg időt vagyunk a szabadban! Más ismerőseim állandóan mindenféle nyavalyával küzdenek, igaz ők a teskohenben járnak élelmiszerért."

  Én sem voltam hála az égnek 2 éve beteg...pedig Tescoban, Corában vásárolt kajákat veszek....”
 • 19. asdfghj88 2011. december 28. 20:39
  „Ennek nagyon nem örülök, a Cora volt az egyetlen normális multi, mind a termékeket, mind a kiszolgálást nézve, nem beszélve a jótékonysági "akcióikról". Idén például a gyermekklinikának is gyűjtöttek... Én nagyon sajnálom!

  17. zaporozsec2

  Engem érdekelne tovább is, például azt hittem, a mars téri piac jó választás...!”
 • 18. helsinkirokker 2011. december 28. 20:16
  „Nem igazán rajongok a multikért, de a corába szerettem járni. Az ósan egy fostalicska, még a tecsóhoz képest is.”
 • 17. zaporozsec2 2011. december 28. 20:13
  „WWW-nek
  A Temesvári hús termékeid,ha veszed,azok MAGYAR félsertésekből készülnek,mivel Vásárhelyről,vágóhídról veszi a húst.
  A Coraban árult friss sertéshús minden reggel frissen érkezik Fejes Gyuri vágóhídjáról,Kecelről-nos ő a környékbeli gazdák sertéseit vásárolja fel.
  Ha kíváncsi vagy még adatokra,szívesen válaszolok.
  A Mars teret,mint piacot kerüld,2 ember kezében van a placc.
  A Turu-féle termékek sem olyan "típustiszták",mint voltak egy éve.
  Tecsót meszire kerüld el,a friss termékek 80 %-a szlovák.
  Tovább is van,mondjam még ?”
 • 16. lukrecia 2011. december 28. 20:06
  „A marha húsok 90 %-is ilyen magyar termék:Argentínából: )) De jön ilyen magyar termék kínából is , annak baromfi a neve. A 6 hetes hajó(hanem) út alatt , éppen felnőnek.”
 • 15. bertife 2011. december 28. 19:49
  „W666W:

  Mondok neked magyar terméket!
  A PICK pécsi üzemében dolgozik 1 rokonom,ahol már csak félsertéseket szednek szét és csomagolnak.
  A félsertések többsége nyugatról jön -Olaszország, Németország,Ausztria- kamionokkal.
  Ott szétszedik és már mint magyar termék hagyja el csomagolva az üzemet és megy a boltokba -Tesco,Metro, Penny,Lidl,CBA,COOP, stb.

  Lehet,hogy nem is ez az egyetlen ilyen magyar termék a piacon...:)”
34 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zebrán gázoltak halálra egy férfit Hévízen

A mentőautóban meghalt egy férfi, akit kijelölt gyalogátkelőhelyen ütött el egy személyautó szerdán… Tovább olvasom