Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Megyei civilsiker

Szombathelyen rendezték a Nemzeti Civil Alapprogram kollégiumválasztó elektori gyűlését, amelyen a régió három (Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron) megyéjéből sok száz civil szervezet képviselői arról döntöttek, kik képviseljék a következő három évben a régiót ezekben az állami pénzek megpályáztatása és a pályázatok elbírálása szempontjából fontos grémiumokban.
A Szombathelyen lezajlott választások a Győr-Moson-Sopron megyei civil szervezetek elismertségét bizonyítják. A regionális kollégium kilenc tagja közül négyen a mi megyénkből kerültek ki, méghozzá Győrből, Sopronból és Mosonmagyaróvárról. Horváth László a Kisalföld Egyesületi Társaság elnökeként, de a fogyasztóvédelem képviseletében is, valamint dr. Tillné Schmidt Edit, a Pedagógusok Soproni Művelődési Házáért Alapítvány elnökeként az előző ciklusban is tagja volt a testületnek, Farnady Ernő, a Győri Diák Röplabda Klub elnöke és Nagy Sándor, a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület elnöke első ízben kapott bizalmat erre a tisztségre.
Mellettük a győri Nagy Pétert, a Pannon Nyugdíjas Szövetség elnökét az NCA civil szerveződés szakmai és területi együttműködés kollégiuma póttagjának választották.
Ezt megelőzően tartották a Nemzeti Civil Alapprogram országos tanácsának tisztújító választását is. Az országos tanácsba régiónk képviseletére a három megye küldöttei a győri Rácz Sándort, a Jövő Szakképzéséért Alapítvány elnökét választották. Ráadásul a tanács napokban megtartott alakuló ülésén országos alelnöknek is megválasztották.
Az elmúlt évben az első kiírás alkalmával 317 millió forintról szóltak a kiírt pályázatok, majd év végén újabb 35 millió forintot összesítő pályázatokat hirdettek meg. A 2006-os működtetési költségek fedezésére szóló pályázatok 350 millió forintról szólnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Móra múzsái és szerelmei

Móra Ferenc számára gyötrelemmé vált a házasság, így más asszonyoknál kereste a boldogságot. A híres… Tovább olvasom