Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Megyei derbi az új otthonban

Megyei női rangadót rendeznek ma Győrött, a Magvassy-sportcsarnokban. A SEAT Foton Győr ugyanis az MKB-Euroleasing Sopron csapatát fogadja bajnoki mérkőzésen. A találkozó 17 órakor kezdődik.

kosárlabda„Túlélni” a meccset

A SEAT Foton Győr női csapata ma játszik először bajnoki mérkőzést a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. A zöld-fehérek megyei rangadóval avatják fel új otthonukat. Az együttes vezetőedzője, Gálos László elmondta: apróbb sérülések, betegségek tizedelik a csapatot, így nem lehet más céljuk, mint igyekeznek „túlélni” az összecsapást.
„ Tóth Zsuzsa biztosan nem játszik és kérdéses Bronislava Borovicková, Varga Rita, Farkas Andrea és Takács Diána szereplése is. Azért megpróbáljuk összedrótozni őket. A bukmékerek nem ránk fogadnának, ez egészen biztos. Ilyen előjelek mellett igyekszünk tisztességesen helytállni a Sopron ellen, vérmesebb elképzeléseink nem lehetnek.”
Hír még a győri együttessel kapcsolatban, hogy pénteken csatlakozik a kerethez egy argentin válogatott játékos, aki a hármas-négyes poszton jelenthet komoly erősítést. A szakvezető reményei szerint a kosaras segítségével stabilizálni tudják a palánk alatti játékukat.

Kemény meccs lesz

A megyei rangadó egyértelmq esélyese a soproni együttes. Ezzel együtt a zöld-sárgák szakvezetője, Székely Norbert nehéz összecsapásra számít, de nem is bánja, hogy egy formálódó, stílusosan kosárlabdázó győri csapat lesz csapata ellenfele.
„ Úgy gondolom, igazi rangadó lehet a két megyei csapat győri találkozója. Ellenfelünk eredményei tiszteletet parancsolóak. A Foton jól szervezett, felépített játékot játszik. Gálos László kollégám nagyon jó, a rendelkezésére álló állomány szerkezetéhez tökéletesen illeszkedő játékstílust alakított ki a csapatnál. Ellenfelünk tudatos kosárlabdát játszik, pontosan tudja, mit akar. Erőssége a szervezett támadójáték, szépen látszik rajta az edzőkolléga keze munkája.”
A soproni csapatnál több kisebb sérülés hátráltatta a felkészülést, ám várhatóan a megyei derbire mindenki harcra kész lesz. Az utóbbi hetekben igen magas szintq edzésmunkát végzett a társaság.
„ Ami viszont kellemetlen, hogy kisebb sérülések miatt többen is hagytak ki tréninget vagy végeztek könnyített edzésmunkát. Az összecsapáson szeretnénk sok labdát bejuttatni a palánk alá, ám a győriek nyilván szeretnék ezt minél inkább megakadályozni. Szerintem ez egy jellemző momentuma lesz a mérkőzésnek. Nagyon kemény találkozóra számítok, teljes koncentrációval kell játszanunk. Nem szabad, hogy meglepetés érjen bennünket. Úgy vélem, ez a találkozó nagyon jól illeszkedik a jövő heti, Jekatyerinburg elleni Euroliga playoff-csatára történő felkészülésünkbe.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Domínium a Rába partján

A Rába Domínium Ingatlan Kft. Győr-Moson-Sopron, Komárom és Veszprém megyében mintegy huszonnyolcezer négyzetmétert kitevő nyolc létesítmény gazdája, száznál több bérlője van világcégtől a kis magántársaságig. Évi bérleti bevétele mintegyhétszáz - millió, s a folyamatban lévő fejlesztéseinek értéke meghaladja a négymilliárdot. A Domínium feje Rigó László. Tovább olvasom