Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Megyei elismerés Sipos Ferencnek

A Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért díj közoktatási tagozatával tüntették ki Sipos Ferencet, a Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatóját. Az intézményvezetőnek meghatározó szerepe van a város néptáncoktatásának fejlesztésében.
A megyei közgyűlés a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért díjjal tüntette ki a Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI igazgatóját a megyeháza dísztermében. Sipos Ferenc a díj közoktatási tagozatában kapta meg a kitüntetést. – 1991-ben lettem az intézmény pedagógusa, '96 óta pedig igazgatója vagyok – mondta el Sipos Ferenc. – Emellett az alapfokú művészetoktatás keretében a néptáncoktatást irányítom a városban. Az eltelt tíz év alatt arra törekedtem, hogy az iskolánk meglevő értékeit (művészeti nevelés, intenzív németnyelv-oktatás, alternatív testnevelés-tanítás, tanulói képesség- és személyiségfejlesztés) megőrizzük, továbbfejlesszük. Az utóbbi egy-másfél év alatt sokat tevékenykedtem művészetoktatással kapcsolatos országos szakmai szervezetekben.
Sipos Ferenc az „Örökítő” Nyugat-dunántúli Regionális Kulturális Egyesület elnökeként és a művészeti iskolákat tömörítő Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének alelnökeként sikeresen tevékenykedik művészeti iskolák állami támogatásáért.
– Örülök annak, hogy pedagógusként, igazgatóként azzal foglalkozom, amit szeretek. A művészeti nevelés, a néptáncoktatás és a sport különösen közel áll a szívemhez. Iskolaigazgatóként pedig igyekszem lépést tartani az újdonságokkal, és az innovatív, kreatív, önfejlesztő nevelőtestület tagjaként szolgálni a diákjaink érdekeit, iskolánk fejlesztését – zárta az igazgató.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Párhuzamos naplók: gyermeknapra

Átlagos a május végi ünnep ott, ahol minden egyes nap gyermeknap – mint az ásotthalmi Lajos, a… Tovább olvasom