Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Megyei kitüntetés Sipőcz Istvánnak

Immáron tizenhat éve megszakítás nélkül a hegykői labdarúgó- utánpótláscsapatok edzője Sipőcz István. A tréner sport tagozatban megye szolgálatáért díjat vehetett át.
Tavaly csupán egyetlen ponttal maradt le a tabella első helyéről a hegykői labdarúgó-utánpótláscsapat. Idén viszont már megnyerték a bajnokságot. Sipőcz István edző azt mondja, bár még két forduló hátravan, de ha kikapnak, akkor is megvan az első hely. Külön öröm számára, hogy a nagycsapat is az élen végzett.
Sipőcz István egyébként 16 éve megszakítás nélkül foglalkozik az ifikkel, serdülőkkel. Igaz, a 1996/97-es szezonban húsz mérkőzésig az első csapatot irányította. Az elején csupán egy mérkőzésről volt szó, ám sorra jöttek a győzelmek és az akkori vezetésnek nem volt szíve elengedni a szakembert.
– Időközben megszereztem az UEFA D, illetve B licences edzői képesítést – mondja a kitüntetett. – Boldog vagyok, amikor arra gondolok, hogy több olyan futballista is játszik a hazai bajnokság élvonalában, akiket még jómagam is edzettem. Rengeteg tehetség van egyébként a falvakban, csak nem biztos, hogy elsőre értő „kezek” veszik körül. Hétfő kivételével minden nap délután van edzés. A családom nélkül nem biztos, hogy mindezt el tudtam volna érni. Nagy álmom, hogy egy női csapatot szervezzünk a településen. Akkor már teljes lenne a labdarúgóélet Hegykőn.
A 18 évig futballozó edzőnek azonban van egy nagy szívfájdalma: kedvenc csapata, a Vasas kiesett az NB I-ből. A hegykői ifisták talán ezért is teljesítették a nagy feladatot: megszerezték az első helyet. Így Sipőcz István a tavalyihoz hasonló bankettre várja majd a fiatalokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német nyelvi tábor

Tovább olvasom