Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Megyei politikusok az MSZP kongresszusáról

„ Azt is megmondjuk, miből”

– Nem okoztunk meglepetést azzal, hogy Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök-jelöltünk, a számok pedig önmagukért beszélnek: az, hogy két szavazat híján egyhangúlag mellette szóltak a voksok, azt mutatja, hogy a párt egységes, tudjuk, merre haladunk, kivel képzeljük el a jövőt – mondta el a Kisalföldnek Molnár Csaba, az MSZP megyei elnöke, aki részt vett a kongresszuson. Gyurcsány beszédéből azt a gondolatot emelte ki, mely szerint a szocialisták számháborúzás helyett programot dolgoztak ki. Molnár is részt vett annak kidolgozásában, hogy az MSZP szerint hogyan kellene okosan felhasználni a fejlesztési forrásokat, amiket 2007 és 2013 között az unió biztosít hazánknak. Ez magyarázata alapján nemcsak önmagukban a fejlesztések miatt fontos, hanem azért is, hogy a gazdasági fejlesztések által az emberek jobban éljenek, többet keressenek, több jusson a vállalkozóknak és több a költségvetésbe is, amit szociális juttatásokra lehet fordítani.


„ Megismételt ígéretek”

– A szocialisták programját megnézve azt látom, hogy tulajdonképpen a négy évvel ezelőtti Medgyessy-programot ismételte meg a párt. Bátran tehette, mert az akkori ígéreteket máig nem valósította meg, így azok ma is aktuálisak – kezdte az MSZP-kongresszus után lapunknak adott nyilatkozatát Szakács Imre, a Fidesz megyei elnöke. Példaként megemlítette, hogy 2002-ben miniszterelnök-jelöltként Medgyessy Péter is négyszázezer új munkahelyet ígért, ám mára több mint négyszázharmincezer a nyilvántartott munkanélküli az országban.
– Olcsóbb államot ígért Medgyessy 2002-ben, ezzel szemben hetvenkettővel több állami vezető van a mostani kormányban, mint a 2002-ben leköszönőben – állítja Szakács, aki úgy véli, az ígért egészségügyi reformok is elmaradtak, e téren az elmúlt négy évben nem történt semmi, így az erre vonatkozó ígéret megint aktuális.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Móra múzsái és szerelmei

Móra Ferenc számára gyötrelemmé vált a házasság, így más asszonyoknál kereste a boldogságot. A híres… Tovább olvasom