Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Megyei sorrend a szavazólapokon

Kisorsolták, hogy a megyei közgyűlési helyekért induló pártok és szervezetek milyen sorrendben szerepeljenek a szavazólapokon.
A területi választási bizottság hétfőn kisorsolta, hogy a megyei közgyűlési helyekért induló pártok és szervezetek milyen sorrendben szerepeljenek a szavazólapokon.

A sorsolás során először a 10 ezer, vagy annál kevesebb, majd a 10 ezernél több lakosú települések által alkotott választókerületekben indulók listája alakult ki.

A sorsolást a választási bizottság elnöke, Schuch Tamás vezette le, a végeredmény a következőképpen alakult:

A 10 ezer, vagy annál kevesebb lakosú települések listáját a Magyar Demokrata Fórum vezeti, majd a Német Önkormányzatok Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete, utána a Független Kisgazda, Földmunkás és Polgári Párt következik a szavazólapon. Negyedik helyen a Magyar Szocialista Párt, az ötödiken a Győr-Moson-Sopron Megyéért Egyesület következik. A hatodik helyen a Fidesz – Magyar Polgári Párt–Kereszténydemokrata Néppárt, a hetediken a Megyei Nyugdíjasok, Liberális Vidékért Egyesület, a nyolcadikon a Nemzeti Fórum Egyesület neve áll majd a lapon.

A 10 ezernél több lakosú településeknél hatan kerülnek a szavazólapra. Elsőként a Fidesz – Magyar Polgári Párt–Kereszténydemokrata Néppárt közösen, másodikként a Független Kisgazda Földmunkás és Polgári Párt–Magyar Igazság és Élet Pártja–Magyar Vidék és Polgári Párt neve közösen szerepel a szavazólapon. Harmadik a Magyar Szocialista Párt, negyedik a Győr-Moson-Sopron Megyéért Egyesület–Mosonmagyaróvári Vállalkozók Egyesülete–Szülőföldünkért Egyesület közösen, az ötödik a Magyar Demokrata Fórum, míg hatodikként a Megyei Nyugdíjasok, Liberálisok Vidékért Egyesület szerepel majd a szavazólapon.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Federer triplázott

Tenisz

A svájci Roger Federer nyerte a férfi egyest az év utolsó tenisz Grand… Tovább olvasom