Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Megyei sportévzáró

A hagyományoknak megfelelően a győri Zöldfa étteremben tartotta évzáróját a megyei sportigazgatóság. Először Kovács István megyei sportigazgató értékelte az évet. A sportvezető elmondta: az Európa- és világbajnokságokon 12 aranyérmet, 14 ezüstöt és 12 bronzot gyűjtöttek a megyei versenyzők. A magyar bajnokságokon összesen 79 arany, 71 ezüst és 63 bronz fűződik a megyei sportolók nevéhez. Jól szerepeltek megyénk diákjai az országos döntőkben. A fiatalok 9 aranyéremnek, 14 ezüstnek és 9 bronznak örülhettek. Összesen 49-en szereztek diplomát a sportoktatóképzés területén.

Az év az ETO centenáriumi díszközgyűlésével kezdődött. A megye képviseltette magát az Alpok–Adria- és a Pannónia-játékokon, valamint bekapcsolódott a Sport határok nélkül rendezvénysorozatába. Fontos esemény volt Mosonmagyaróváron a fekvenyomó Európa-bajnokság, valamint októberben a Bécs–Budapest szupermaraton.
Idén is kiemelten kezelte a sportigazgatóság a fogyatékosok sportját. Az ezen a területen kifejtett munkájáért dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke emlékplakettet adott át dr. Gönczöl Lászlónak. Ugyancsak elismerést kapott Kószás Béla, valamint öt születésnapost is köszöntöttek a vezetők. Gremola Ferenc, a megyei labdarúgó-szövetség volt titkára, valamint Baranyai Miklós nyugalmazott csornai sportfelügyelő 80., dr. Adorján József (tájfutás), Jeckel Gusztáv (soproni természetbarát-szövetség) és Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó 70. születésnapját ünnepelte 2005-

ben.
Az év során egyébként Várnagy András a Magyar Egyetemi-főiskolai Sportszövetség életműdíját, Jámbor Attila a Magyar Kézilabdázásért aranyjelvényt vehette át. A megye szolgálatáért elismerést kapott Farnady Ernő, Molnár Z. Csabáné, Cséfalvay Attila, Kovács Lajos és Jámbor Vilmosné, míg Döbrönte László a magyar diáksportért kifejtett munkájával érdemelte ki a kitüntetést.
A rendezvényen megemlékeztek az idén elhunyt sportemberekről is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriási roham a .eu doménnevekért

A legnépszerűbb doménnév a sex.eu, de nincs sokkal lemaradva a poker.eu, a porn.eu és a casino.eu… Tovább olvasom