Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Megyei szépség a Forma–1 bokszutcájában

A harminc jelölt közül tízen érdemelték ki, hogy négy napon keresztül részesei lehessenek a világ legnagyobb utazó cirkuszának.

A Red Bull- és a Toro Rosso-istállók minden futamhoz kapcsolódva az adott országban megtartják a  Formula Una Ladies Award versenyt. Meghívásos alapon, a két nyelvet beszélő lányok kaptak lehetőséget arra, hogy bizonyítsák, nemcsak szépek, hanem okosak is egyben, s olyan férfias sportban is megállják a helyüket, mint a gokart.
Vacsora Bergerrel

A harminc jelölt közül tízen érdemelték ki, hogy négy napon keresztül részesei lehessenek a világ legnagyobb utazó cirkuszának. Igencsak meglepte a lányokat, hogy rendőri felvezetéssel vitték ki őket a helyszínre.

A csütörtöki vacsorán Lívia Gerhard Berger mellett ült, s elárulta neki, hogy évek óta egy nemzetközi motorolajcég hazai háziasszonya és a rali a kedvenc technikai sportja. A vidám beszélgetés végén Gerhard Berger már viccesen ajánlotta, hogy induljanak el együtt a rali-vb futamain, ő lesz a pilóta, Lívia a navigátor. Ha az ügy túlemelkedett volna az elméleti szinten, a magyar lány biztosan nem hátrált volna meg a kihívás elől.

Feküdni kell az autóban

Liuzzi és a csapat mérnökei megmutatták a Formula Una Ladies Award győzteseinek, hogyan néz ki belülről egy versenyautó, mennyi mindent lehet irányítani a kormányról. A három legvékonyabb lánynak megengedték – miután levették a cipőjüket –, hogy beülhessenek a csodajárgányba. Rendkívül furcsa volt Lívia számára, hogy a megszokotthoz képest a járműben milyen magasan helyezkednek el a pedálok, és szinte feküdni kell az autóban. Annak ellenére, hogy ötven kiló, alig tudott kimászni Liuzzi autójából. Akkor már megértette, hogy miért csak a vékony lányoknak ajánlották fel a lehetőséget. Látszik, hogy a mérnökök testre szabják az autó belsejét, nem hagynak belül „felesleges" légüres teret. Bizsergett a háta a fantasztikus élménytől, hogy pont akkor ülhetett be az autóba, amikor vasárnap délelőtt a lelátókon a szurkolók már hangosan hangoltak a futamra.

Jean Todt mosolya

Líviának olyan „jogosítvány" is lógott a nyakában, amivel a többi istállóban is megfordulhatott, Schumacher arcáról azt állapította meg, mintha nem lennének érzelmei, s robotarccal állandóan csak a versenyre koncentrálna. Nem tett fölösleges lépéseket, kis távolságokon is robogóval közlekedett a bokszutcán belül. A Ferrarinál Jean Todt volt a legszimpatikusabb, szinte állandóan ott ült a mosoly az arcán, a közös fotóktól sem zárkózott el.

Fotózás Briattoréval

A Renault-nál Alonso nem bizonyult túl barátságosnak, ha valaki közelített felé, már fordult is el tőle, s azelőtt, hogy megszólították volna, már ridegen mondta is: „No, thanks". Köztudott, Flavio Briattore a hölgyek nagy rajongója, így ő sem zárkózott el a közös fotózástól. A futam utáni partira Kimi Räikkönen mindenféle sztárallűr nélkül érkezett, mintha csupán a technikai személyzet egyik tagja lenne, szerényen meghúzódott az emberek között. A skandináv személyekre szokták mondani, hogy a kevés napsütéses órák száma miatt gyakran tompítják magukat alkohollal, hogy ne uralkodjon el rajtuk a depresszió. Nos, a szemlélődők számára úgy tűnhetett, hogy Kimi is nagy barátságban van nemzeti italukkal, a vodkával.

A tűzijáték borzalmai

Az augusztus 20-i Red Bull Air Race-re is meghívták Líviát hosztesznek a szervezők, a tavalyi világbajnokot kísérte a dobogóig. Este egy VIP-rendezvénysátorból nézte volna végig a tűzijátékot. Az első széllökésnél még nem gondoltak semmi rosszra, de Palik László valahogy megérezte, hogy nagy veszedelem közeledik, elkiáltotta magát, mindenki meneküljön a sátor alól, mielőtt az összedől. Palik épp a lány mellett üvöltötte el magát, így a hangerő is befolyásolta abban, hogy azonnal cselekedett. Már menekülés közben látta, hogy az étkezéshez felstócolt fehér tányérok és poharak hirtelen elkezdtek vízszintesen repülni. Mintha egy horrorfilm kellős közepébe cseppent volna, a tányérok nekicsapódtak az embereknek, egyes testészeikből azonnal eleredt a vér. Líviának is halálfélelme volt, egy lépcsőn kezdett lefelé rohanni, taposták egymás lábát a menekülők. Még mindig látszanak Lívia lábán a sebhelyek. A Duna partján megrekedtek az emberek, hirtelen nem volt hova menekülni. Lívia nem gondolta volna, hogy annak ellenére nem kap levegőt, hogy nincs a feje a víz alatt. A szél permetszerűen szórta az eső és a Duna vizét a parton. A pánikban a mellette álló Szujó Zoltán, a Forma–1 kommentátora mutatta meg a fulladozó Lívinek, hogy az adott szituációban hogyan tartsa a fejét és a karjaival hogyan formáljon „vízmentes" légsátrat, hogy levegőhöz jusson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szavak titkos élete

Elszigetelt pont az óceán közepén. Olajfúrótorony, ahol csak férfiak dolgoznak, és ahol baleset… Tovább olvasom