Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Megyénk díszvendég lesz

Az elmúlt években Európa rangos turisztikai fórumává vált Utazás kiállítást idén a megnövekedett területigény miatt eltérő időpontban tartják meg a Budapesti Vásárközpontban.
A hagyományos és az aktív üdülési formák 25. alkalommal megrendezett, a szakmai látogatók számára március 7-én megnyíló seregszemléjén a nyugat-dunántúli régió – és azon belül megyénk – díszvendégként mutatkozhat be.
A főként utazási irodák, turisztikai hivatalok és szálláshelyek kínálatát felvonultató jubileumi kiállítás keretében 652 kiállító – köztük 31 különböző országot képviselő 69 külföldi kiállító – 12.930 négyzetméteren mutatkozik be. Emellett szakmai előadások, szórakoztató műsorok színesítik a programot, melyet a nagyközönség péntektől vasárnapig, délelőtt tíz és délután hat óra között tekinthet meg.

Virtuális látogatás

Bizonyára sokan kíváncsiak lesznek az eurót bemutató uniós standra és arra az újdonságnak számító pavilonra, melyet lovasturisztikával foglalkozó cégek rendeznek be. Tavaly több mint 112 ezer látogatót számoltak meg a szervezők az Utazás kiállításon, idén viszont ennél jóval többre számítanak, mert a vásár most először az interneten is elérhető (www.virtualexpo.hu). Így azok is egérkattintásnyi idő alatt eljuthatnak a standokra, akiknek különben nem lenne idejük körülnézni azokon, ráadásul azonnali kapcsolatfelvételre, számos kiegészítő szolgáltatás igénybevételére nyílik lehetőségük.
A nyugat-dunántúli régiót alkotó három megye – Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron – közös kiállítóterülete is bejárható virtuálisan, de érdemes valóságosan is ellátogatni oda. A díszvendégként 500 négyzetméteres helyet berendező térség standján ugyanis római kort idéző épületek és egy tornácos udvarház installációját is elkészítik. A főattrakció pedig az a zöld folyosó lesz, melynek teljesen hangszigetelt részén a kiállítás forgataga közepén élvezhetik a vendégek a Szigetköz vagy az Őrség nyugalmát.

Turisztikai társulásként

Megyénket emellett 26 kiállító képviseli. A Pannonhalmi Főapátság például két helyen is megjeleníti hagyományos értékeit, orgonahangversenyeit és azokat a bicentenáriumi programokat, melyeket a hazai bencés rend visszaállításának 200. évfordulója alkalmából szervez. A világörökség részét képező hazai tájak között és az Észak-Pannon Kultúrturisztikai Társulás standjánál is elhelyezi prospektusait, gyógynövénytermékeit. Az idegenforgalmi adottságok képviselete végett létrehozott társulást egyébként az apátsággal együtt a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, a komáromi Monostori erőd és a Herendi Porcelánmanufaktúra hozta létre.

Sissi nyomdokain

Ugyan nem megyénkbeli intézményeket népszerűsít, de mégiscsak az idevalósiak hírét növeli az a 216 négyzetméteres stand, melyet a gödöllői kastély, a herendi porcelánium és a Lázár lovaspark állíttat össze. Annak tervét ugyanis két győri hölgy, Porubszky Helga belsőépítész és Imre Krisztina lakberendező alkotta meg. Ők irányítják a kivitelezői csapatot is, melynek munkája nyomán a magyarok kedvelt királynéjának, Erzsébetnek az életútja elevenedik meg. Megbízóikat – akikhez három osztrák és egy bajor kastély működtetője is csatlakozott – ugyanis Sissi személye köti össze. Ezért az ő kedvenc színe, az ibolyakék teremt összhangot a különböző stílusú épületek másait felsorakoztató installációban.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb Star Wars filmelőzetes

A kiszivárgott hírek szerint az új előzetesben ezúttal nyoma sincs a turbékoló szerelmespárnak - a… Tovább olvasom