Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Mellrák önvizsgálat mobiltelefonnal

Egy új fejlesztéssel akár egy teljesen hétköznapi mobil is orvosi diagnosztizáló készülékké alakítható át.

A Dr. Nitzan Yaniv professzor által kifejlesztett új technológia egy új mobil szoftverre, valamint egy olcsó infravörös kamerára építkezik: az ezekkel kiegészített mobiltelefonok segítségével állítólagosan minden korábbinál pontosabb öndiagnózist végezhetnek a betegek, vagyis a hölgyek megvizsgálhatják magukat, hogy mellükben esetlegesen nincs-e daganat.

Az infravörös kamera két olyan eljárást alkalmaz, mely bizonyítottan alkalmas a mellrák korai felismerésére. Az egyik analizálja az emlő különböző részeinek hőmérséklet különbségét, a másik pedig a mell egyes részeinek oxigén áramlását vizsgálja. A vizsgálatok eredményét természetesen azonnal be lehet küldeni telefonon keresztül a megfelelő egészségügyi intézményekbe, ahol alaposan kielemzik azokat.

Az egyik izraeli mobil operátor, a Cellcom jelenleg azon dolgozik, hogy a speciális infravörös kamerát beépítse a mobiltelefonokban használatos digitális fényképezőgép modulokba. Az előzetes tesztek egyébként azt mutatják, hogy az új mobiltelefonos technológia segítségével akár különböző szívbetegségeket is diagnosztizálhatnak majd saját maguknak az emberek.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elment Grábics tanár úr

Nevével gyakran lehetett találkozni az elmúlt évtizedekben, sokat publikált tanulmányokat, róla… Tovább olvasom