Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 6°C Még több cikk.

Mennyei Királyság

Balian, a fiatal kovács tisztességesen húzza az igát a forró lángok mellett, ám nem bírja tovább tétlenül nézni a keresztesek önkényuralmát. Egyszerű származása ellenére, múltját maga mögött hagyva áll élére annak a felkelésnek, melynek egyetlen célja az idegen betolakodók kiűzése a szent városból.
rendező: Ridley Scott

forgatókönyvíró: William Monahan
operatőr: John Mathieson
jelmeztervező: Janty Yates
zene: Harry Gregson-Williams
látványtervező: Arthur Max
vágó: Dody Dorn

szereplő(k):
Orlando Bloom (Balian of Ibelin)
Eva Green (Sybilla)
Liam Neeson (Godfrey of Ibelin)
Jeremy Irons (Tiberias)
Marton Csokas (Guy de Lusignan)

A film sztorija

A XII. század a keresztes hadjáratok fénykorát jelöli. Az egyházi köntösbe bújtatott kizsákmányoló és hódító csaták céljukat érték, Jeruzsálem 1099 óta az európai lovagok irányítása alatt áll.

Balian (Orlando Bloom), a fiatal kovács tisztességesen húzza az igát a forró lángok mellett, ám nem bírja tovább tétlenül nézni a keresztesek önkényuralmát. Egyszerű származása ellenére, múltját maga mögött hagyva áll élére annak a felkelésnek, melynek egyetlen célja az idegen betolakodók kiűzése a szent városból. Az események középpontjába került Balian a felszabadítás mellett hódítani is készül: a város gyönyörű hercegnőjéhez fűzik romantikus szálak. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Bazsi

"A Mennyi királyság színvonala ugyan olykor ingadozik a jó és a közepes
közt, ám hossza ellenére sose válik unalmassá. A forgatókönyvet dicséri, hogy a lovagi életformát és eszmeiséget olyan átélhetően mutatja be, hogy aki vonzódik ehhez az érához, annak egész biztosan elnyeri a tetszését a film. Az is roppant szimpatikus, hogy a muszlim fél is emberi arcot kap, és az aljas gonosz hálátlan szerepe így a templomosokra hárul. A színészek közül Brendan Gleeson és David Thewlis nyújt emlékezetesebb alakítást, de a legfőbb kérdés, hogy Orlando Bloom megállja-e a helyét a főszerepben. A válasz igen is meg nem is: amikor csak a karizmájára kell hagyatkoznia, kiállja a próbát, viszont a színészi kvalitásain még akad csiszolnivaló."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kertem alatt...

Tovább olvasom