Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Mennyi jutalmat nem kapott Vitézy Dávid?

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint az elmúlt napok sajtóhíreiben valótlanul jelent meg, hogy Vitézy Dávid, a társaság vezérigazgatója 7,6 millió forint jutalmat kapott. A Blikk a BKK közleményének kiadását követően azt közölte az MTI-vel: a lap nem azt állította, hogy a vezérigazgató megkapta a prémiumot, "mindössze annyit: szerződése értelmében ennyi jár neki".
A BKK szerdai tájékoztatása szerint a társaság vezérigazgatója a Fővárosi Közgyűlés 2010. októberében egyhangúlag elfogadott egységes bérpolitikai irányelvei szerint, "mindegyik más fővárosi cégvezetővel megegyező módon, bruttó fizetésének maximum 40 százalékával megegyező, objektív célkitűzés alapján mért teljesítményprémiumra jogosult" a munkaszerződése alapján.

A társaság arra is kitért: a prémiumok mértéke a fővárosi határozattal jelentősen lecsökkent, hiszen a korábbi években a fővárosi cégvezetők 100-150 százalékos teljesítménybérben részesültek. Hozzátették: bár a korábban megkötött munkaszerződéseket egyoldalúan nem lehet módosítani, az új elveket minden vezetőnél érvényesítették, vagyis a prémiumcsökkentés a BKV összes felső- és középvezetőjére vonatkozott, ami 250 millió forint megtakarítást jelentett 2011-ben.

A BKK azt írta: a prémium maximális lehetséges értéke megegyezik a sajtóban megjelent összeggel, ugyanakkor fontos különbség, hogy sem értékelés és végleges odaítélés, sem kifizetés nem történt meg, vagyis az erről szóló híradások valótlanok. Hozzátették, hogy az objektív célkitűzések alapján 2012 tavaszán lesz értékelés, a BKK igazgatósága ezután dönt a kifizethető prémium mértékéről, ami várhatóan nem fogja elérni a lehetséges maximumot, részben takarékossági okból, részben pedig azért, mert egységesen minden célfeladatot nem tudnak 100 százalékosan teljesíteni több külső ok miatt. (A társaság példaként hozza egyes kormányzati döntésre váró projektet esetét).

A közlemény azt is hangsúlyozta: a fenti juttatás nem jutalom, hiszen a jutalom nem előre kitűzött teljesítménycélok eléréséhez kapcsolódó juttatás.

A Blikk a BKK közleményének kiadása után az MTI-t arról tájékoztatta: cikkében nem azt állította, hogy Vitézy Dávid megkapta volna a 7,6 millió forintos prémiumát, "mindössze annyit: szerződése értelmében ennyi jár neki". Mint írták, a lap úgy fogalmazott, hogy "a Budapesti Közlekedési Központ vezére, Vitézy Dávid feleennyit, 7,6 millió forintot kaphat", amely álláspontjuk szerint nem jelenti azt, hogy a vezérigazgató megkapta volna ezt a pénzt.

A lap reagálásában kifejtette: cikkükben jelezték, hogy a cégek internetes oldalain közzétett fizetési és prémiumadatok alapján számították ki a lehetséges prémiumszámokat, így történt ez Vitézy Dávid esetében is.

A sajtóinformációk kapcsán Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője kedden újságíróknak azt mondta: a kormány nem véletlenül döntött úgy, hogy megtiltja a jutalmak és prémiumok kifizetését év végén a minisztériumokban. "Természetesen mi is olvasunk újságot, és látjuk, hogy bizonyos helyeken történtek döntések jutalmakról és prémiumokról" - tette hozzá, közölve, hogy ezekről kimutatások készülnek, amelyeket a következő napokban tekintenek majd át.

Olvasóink írták

 • 4. Qllancs 2012. január 04. 21:15
  „Dávidka ugye rokona ov-nek. Ez a BKK. csak neki lett kitalálva ! Mint fontos ember ---ugye neki is jár - luxus Skoda Suprb. extra --8-9 milla --mint az államtitkároknak !!! + sofför is !! mert nincs jogsija !!!!+ van 1 fő --tanácsadója is -Nagy Levente évi 12 millió ft ért, ápr.--és dec. hó között 6 millió ft --üzemanyagkártyára --pénz !
  Hááát megéri viktátor rokonának lenni !!!”
 • 3. Qllancs 2012. január 04. 21:03
  „Petike már megint hazudik !
  "..megtiltja a jutalmak és prémiumok kifizetését év végén a minisztériumokban ......+
  mert pl :
  Miniszterelnöki Hívatal : 750 000.-Ft /fő
  Közlekedési M:234 kollega : 850 000.-Ft/fő
  Agrár M.347 dolgozó : 650 000.-Ft/fő
  Környezetvédelmi M: 408 fő 400 000.-ft/fő
  Rendészeti M: 450 000.-Ft/fő
  Smpalika munkatársai : 15 millió + 18 millió Ft összesen!
  Fővárosi Önkorm: veszteség ---16 milliárd Ft ----jutalom :kifizetve :54 millió ft !!!!ez 5 polgmest.helyettes és főosztályvezetők kapták !!!!!!
  MIRŐL BESZÉL petike ????? HAZUGSÁG az egész kormány minden szava --cselekedete !!!!!!!!!”
 • 2. saturnus 2012. január 04. 17:51
  „Hova fog bújni dávidka ha megbukik orbán,anyuka szoknyája alá? Na de adott esetben oda sem fog érni.”
 • 1. tótkomlósi 2012. január 04. 17:25
  „Jaaaaaa!
  Ehez képest a petike tegnap nagyon magyarázta a bizonyítványt!

  Akkor most mi az i gazság?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Seprűvel vágta fejbe a férjét, aztán a barátjával neki esett

Anyagiak miatt robbant ki a vita a házastársak között, amelybe a nő barátja is beszállt. Tovább olvasom