Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Mennyibe kerül a Slammer a világnak?

A januárban elszabadult Slammer féreg nagy lassulásokat okozott az Interneten, számos ugyanis számítógépet volt képes megfertőzni. A vihar elültével munkába lendültek a kárbecslők.
A londoni Mi2g piackutató cég szerint a féreg 5 napos terjedése közben megközelítőleg 950 millió és 1,2 milliárd dollár közötti kárt okozott a kiesett termelés okán. Ezzel a cég ranglistáján ˝csak˝ a kilencedik helyet tudta megszerezni - olyan kártevők előzték meg, mint a Code Red (2,6 milliárd dolláros károkozással), a LoveLetter vírus (8,8 milliárd dolláros kárral), vagy a Klez, mely az abszolút csúcstartónak számít a maga 9 milliárd dollárnyi károkozásával.

˝Minden hisztéria ellenére, amit a Slammer körül gerjesztettek, nem annyira volt rettenetes a féreg tevékenységéből adódó kár, mint ahogy azt az emberek gondolták.˝ - monda D. K. Matai, az Mi2g vezérigazgatója, aki ugyanakkor nem becsülte le jelentőségét, mindössze rámutatott: az Internetet eddigi életében nem egy, ennél nagyobb jelentőségű kártevő szabadult el.

Ez azonban korántsem jelenti az összes költséget, ami a féreg kapcsán felmerült. A Computer Economics nevű technológiai-piac kutató cég végzett egy becslést arra vonatkozóan is, mennyibe került az érintett cégeknek a féregmentesítés - azaz az az összeg, amennyiért cserébe megválhattak a kártevőtől. Mark McManus, a kaliforniai piackutató cég vezetője ennek értékét 750 millió és 1 milliárd dollár közé teszi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Légúti

megbetegedések

Győr. A Forrás Waldorf Általános Iskolában (9027 Győr, Madách I. u. 10.) holnap este fél 6 órakor… Tovább olvasom