Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Mentes lesz a pártpolitikától a Vidám Vasárnap

A hétvégén az ATV-n újrainduló Vidám Vasárnap című műsor összejövetelein pártpolitizálásra nem lehet számítani, noha a Bibliának mindig is volt találkozása a politikával - mondta az atv.hu-nak adott videóinterjúban Németh Sándor, a Vidám Vasárnap műsorvezető-producere.
Az interjúból kiderül, hogy a Hit Gyülekezete vezetője imádkozással és a Biblia tanulmányozásával készül a produkció hétvégi újraindulására. Egyúttal elárulta, hogy semmilyen rejtélyes oka nem volt a műsor szünetelésének, a közelmúltban azonban a gyülekezet belső építésére tették a hangsúlyt.

Arra is kitért, hogy a tavaszi politikai dömping ellenére tartózkodik a pártpolitizálástól, ám "mivel Izrael neve hatszázszor szerepel a Bibliában", ezért ilyen formában a politikáról is lehet majd hallani.

"Mindig is volt találkozása a Bibliának a politikával" - mondta Németh Sándor, aki szerint elméletileg formálhat politikai véleményt egy egyházi vezető, ám azt is meg kell vizsgálni, hogy az mikor időszerű.

A Hit Gyülekezete vezetője az atv.hu-t arról is tájékoztatta, hogy a gyülekezet gyűjtést rendezett a földrengés által pusztított haiti térség megsegítésére. A helyszínen tartózkodó Blessing Operation segítségével az egyházi szervezet ötvenezer dollárt juttat el Haitire.

Németh Sándor az atv.hu-nak arról is beszélt, hogy a Hit Gyülekezete nem gyűjt kopogtatócédulát egyetlen pártnak sem, ám a gyülekezet tagjai szabad állampolgárok, akik azt tesznek, amit akarnak. Így a gyülekezet senkit nem utasít semmire, de nem is tiltja meg a politikai aktivitást. A lelkész ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a gyülekezet tagjai a demokratikus pártokat támogatják tavasszal, és nem segítik elő szélsőséges pártok előretörését.

Olvasóink írták

 • 2. freewilly 2010. január 22. 00:07
  „"Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Lélek eljő reátok: és lesztek nékem tanúim úgy **Jeruzsálemben**, mint az egész **Júdeában** és **Samariában** és a **földnek mind végső határáig**"
  "Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem" - mondta egy 35 év körüli zsidó ember 2000 éve az első gyülekezet tagjainak (úgy tudom Jézusnak hívták őt)

  "Csakhogy a szegényekről megemlékezzünk; a mit is én igyekeztem megcselekedni." - mondta a nemzetek apostola a galatai gyülekezetnek (asszem Pálnak hívták)”
 • 1. dodó 2010. január 21. 20:24
  „"mivel Izrael neve hatszázszor szerepel a Bibliában"

  2009-12-08. 16:19
  Díjazták a zsidók a cionista Hitgyüli vezérének magyarellenes tevékenységét

  Az izraeli parlament, a Knesszet és a Zsidó Világkongresszus közös díját idén Németh Sándor "vezető lelkésznek" ítélték oda. A Hit Gyülekezete alapítója az "antiszemitizmussal és az Izrael-ellenes szélsőségekkel szembeni több évtizedes kiállásáért" első európai keresztény vezetőként részesült a magas elismerésben - szól a hír, melynek "magyarázata" valójában hazugság, nehogy már keresztény vezető legyen egy cionista szekta vezére...
  A díjat 2009. december 8-án David Rotem, a Knesszet alkotmányügyi bizottságának elnöke adja át Németh Sándornak Jeruzsálemben. A Knesszetben 2004-ben alakították meg azt a bizottságot, amelynek a célja, hogy ,,közvetlen kommunikációt, együttműködést és koordinációt építsen ki a Knesszet és a világ különböző részein élő keresztény vezetők között". (MNO nyomán)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi és európai elfogatóparancs Magyar Róbert ellen

A Fővárosi Bíróság nemzetközi és európai elfogatóparancsot adott ki a szökésben lévő Magyar Róbert,… Tovább olvasom