Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Mentőkötelet fűztek, homokzsákot töltöttek

A megyei ifjúsági katasztrófavédelmi verseny győri döntőjén öt általános iskolai és öt középiskolai csapat mérte össze tudását. Az első kategóriában a Babóti Általános Iskola csapata, a másodikban a gyömörei diákokból álló „Masters” középiskolai csapat győzött.
A győr-sáráspusztai kiképzőbázison a napokban rendezte a felmenő rendszerű ifjúsági katasztrófavédelmi verseny megyei döntőjét a katasztrófavédelmi igazgatóság. A döntőn a területi versenyeket megnyert csapatok mérték össze tudásukat két korosztályban. Vendégként a szlovákiai Szenczi Molnár Albert Alapiskola csapata jó eredménnyel szerepelt a versenyen.
A diákok az elméleti feladatok teljesítésekor számot adtak a tűzoltó- és polgári védelmi szakfelszerelésekkel, a veszélyes anyagokkal kapcsolatos ismereteikről éppúgy, mint a katasztrófák esetén követendő magatartási szabályok ismeretéről. Gyakorlati tudásuk, felkészültségük bemutatására a mentőkötélfűzés, elsősegélynyújtás, homokzsáktöltés, valamint a gyorsaságot és ügyességet egyaránt igénylő tűzoltó-váltófutás, puttonyfecskendő-használat szolgált.
A 11 versenyszámban elért eredmények összesítésével általános iskolai kategóriában a Babóti Általános Iskola csapata, míg középiskolai kategóriában a gyömörei diákokból álló „Masters” középiskolai csapat szerezte meg az első helyet. Pk képviselhetik megyénket az országos döntőn Szolnokon, május 27. és 29. között.
A versenyen a Magyar Polgári Védelmi Szövetség különdíját a dunakiliti Dr. Batthyány-Strattmann László Általános Iskola, középiskolai kategóriában pedig a „Masters” középiskolai csapat vehette át Orovecz István vezérőrnagytól, a szövetség elnökétől. A Bratislava Kerületi Hivatal Válságkezelési Főosztályának vezetője, Josef Polák a Babóti Általános Iskola csapatát részesítette különdíjban. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója, Pesztenlehrer Lajos ezredes által felajánlott különdíjakat a mentőkötélfűzésben leggyorsabbnak bizonyult versenyző, Burdi Szabolcs, csapatban a Mosonszolnoki ÖTE csapata vehette át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júniusi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom