Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Mentorok az állás-

keresőkért

A megyében 563, a munkaerőpiacon hátrányos helyzetből induló embernek 18 mentor nyújt segítséget, hogy visszakerüljenek a munka világába. A munkaügyi tárca jövőre a tevékenység jogi, uniós forrásokból pedig pénzügyi támogatását akarja megteremteni.
A munka világában hátrányos helyzetben lévő emberek segítőit, a mentorokat negyedik alkalommal hívta találkozóra a megyei munkaügyi központ. A szervezet igazgatója, Rimányiné Somogyi Szilvia elmondta: a központ tíz évvel ezelőtt indította el a programot, ami azóta országosan is elterjedt.
– Vannak olyan emberek, akiket nemcsak a mindennapi életben kell segíteni, de a munkaerő világába is vissza kell vezetni. A mentor ebben kiemelt szerepet vállal. Munkája odafigyelést, empátiát igényel. Ezen a szakmai napon köszönetünket szerettük volna kifejezni nekik a munkájukért.
A megyében jelenleg 18 mentor dolgozik, számuk remélhetően jövőre emelkedik. Munkájuk során 563 olyan emberen segítenek, akik valamilyen szinten károsodtak vagy szociális helyzetük miatt van szükségük segítségre.
Az év elejétől dolgozik a mentori hálózatban Magyar Balázs, a siketek és nagyothallók megyei szervezetének titkára.
– Januárban jelentkeztem a munkaügyi központ mentori pályázatára. A mindennapi munka mellett mindig támogattam a hozzám forduló siketek, nagyothallók álláskeresését. Közel állnak hozzám az emberi problémák, tanácsadással, támogatói munkával foglalkozom. Évente mintegy háromszáz ember fordul hozzám tanácsért, segítségért – mondta Magyar Balázs.
A Szociális és Családügyi Minisztérium főosztályvezetője, Horváth Péter a foglalkoztatási programokkal kapcsolatban a Kisalföld kérdésére elmondta: a mentori program mellett van több alternatív munkaerő-piaci szolgáltatás. Gyakorlatilag tízezer megváltozott munkaképességű ember számára tudnak szolgáltatást nyújtani ezekben a hálózatokban, melyek fenntartását és működtetését jövőre szeretnénk jogszabállyal is megerősíteni. Emellett az Európai Unió egyik operatív programjában szeretnének további pályázati lehetőséget biztosítani, ezzel a mentori programra is több juthat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menedéket kértek

Százhuszonkét magyar állampolgár kért politikai menedékjogot az elmúlt négy hétben Svédországban,… Tovább olvasom