Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Merénylet az ingusföldi belügyminiszter-helyettes ellen

Öngyilkos merényletben életét vesztette az ingusföldi belügyminiszter-helyettes. A robbantásban meghalt Dzsabrail Kosztojev két testőre és négy, szintén gépkocsin arra hajtó helyi lakos is.
Kosztojev munkába tartott konvoján Nazranyba, a Csecsenfölddel határos dél-oroszországi tagköztársaság legjelentősebb városába a szomszédos főváros, Magasz egy negyedéből, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta saját autóját. A bekövetkezett robbanástól Kosztojev autója kiégett, a merénylő autójából úgyszólván semmi sem maradt.

Kosztojev ellen tavaly már két merényletet hajtottak végre: februárban aknavetővel tüzeltek akkori munkahelyére, a nazranyi főkapitányságra. Egy lövedék az irodájában csapódott be, de ő nem tartózkodott ott. Augusztusban rádióvezérlésű pokolgépet robbantottak autója útjában.

Ingusföldet, amelynek muszlim lakossága a csecsenek közeli rokona, az utóbbi években elárasztotta a Csecsenföldön valamelyest elnyomott gerillaharc, a velejáró merényletekkel és emberrablásokkal.

2004. júniusában csecsen és ingus gerillák éjszakai támadást hajtottak végre Nazrany környéki rendőrállomások ellen, amely mintegy 90 halálos áldozattal járt. Ezért a támadásért Samil Bászájev muszlim szélsőséges csecsen gerillavezér vállalt felelősséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt áram Ikrényben

Tegnap este olvasóink jelezték szerkesztőségünknek, hogy órákon keresztül nem volt áram Ikrényben és… Tovább olvasom