Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 02. szerda - Rebeka, Dorina

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Merkel: Mindent meg kell tenni azért, hogy Magyarország a helyes útra térjen

Merkel: Mindent meg kell tenni azért, hogy Magyarország a helyes útra térjen

Az EU-ból való kizárást azonban nem érdemes kilátásba helyezni - mondta a német kancellár.

mti - 2013.05.16. 18:36
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Mindent meg kell tenni azért, hogy Magyarország a helyes útra térjen, de az Európai Unióból való kizárást nem érdemes kilátásba helyezni, mert ha az megtörténik, akkor az unió közössége nem tud befolyást gyakorolni a magyarországi folyamatokra - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben.

A WDR közszolgálati műsorszolgáltató társaság Európa Fórum című rendezvényén Angela Merkel hangsúlyozta: "nem kell rögtön a lovasságot küldeni".

A kancellár ezzel a szociáldemokrata kancellárjelöltnek, Peer Steinbrücknek a rendezvényen kifejtett véleményére reagált, amely szerint a magyarországi antidemokratikus és kirekesztő folyamatokat tekintve nem szabad eleve elvetni azt a lehetőséget, hogy kizárják az EU-ból Magyarországot.

Angela Merkel kiemelte: teljes mértékben egyetért az Európai Bizottsággal abban, hogy változtatni kell azokon a magyar jogszabályokon, amelyek nincsenek összhangban az uniós szerződésekkel.

Elmondása szerint erről többször beszélt már Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki minden alkalommal biztosította őt arról, hogy a magyar kormány komolyan veszi az európai kritikát.

A budapesti vezetés reakciójára "figyelni fogunk a pártcsaládunkban is" - mondta Angela Merkel.

A Peer Steinbrück véleményére vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva Angela Merkel elmondta: ha kétségek merülnek fel a magyar jogszabályok és az uniós szerződések összeegyeztethetőségével, akkor "először beszélni kell, és módosítani kell a törvényeket".

Magyarország nagyon sokat segített Németországnak az újraegyesítés során, amit a németek soha nem felejtenek el. Ugyanakkor "nincs kibúvó", ha felmerül, hogy esetleg antiszemita tendenciák, vagy más káros folyamatok bontakoznak ki. Ilyen esetben "nyílt párbeszédet kell folytatni, amihez hozzá is vagyunk szokva", és mindent meg kell tenni azért, hogy "magyar barátainkat jó útra térítsük" - mondta a német kancellár.

Prőhle: nem ad okot aggodalomra Merkel nyilatkozata

Korántsem ad okot aggodalomra a német kancellár nyilatkozata Magyarországról, hiszen Angela Merkel joggal bízik abban, hogy Magyarország "az európai megoldást" választja - mondta Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára csütörtökön.

Angela Merkel egy fórumon azt mondta: mindent meg kell tenni azért, hogy Magyarország a helyes útra térjen, de kizárását az Európai Unióból nem érdemes kilátásba helyezni, mert ha az megtörténik, akkor az unió közössége nem tud befolyást gyakorolni a magyarországi folyamatokra.

A kancellár ezzel a szociáldemokrata kancellárjelöltnek, Peer Steinbrücknek a véleményére reagált, aki szerint a magyarországi antidemokratikus és kirekesztő folyamatokat tekintve nem szabad eleve elvetni azt a lehetőséget, hogy kizárják az EU-ból az országot.

Prőhle Gergely emlékeztetett: Merkel közölte, hogy beszélt magyar kollégájával, Orbán Viktorral, aki számára megnyugtató választ adott, és ennek alapján a kancellár "joggal bízik abban, hogy Magyarország az európai uniós elveknek és jogszabályoknak megfelelően jár el".

Peer Steinbrück nyilatkozatával kapcsolatban a helyettes államtitkár kifejtette: a politikus "saját pártpolitikai logikája alapján" fogalmazta meg a véleményét, ugyanakkor a liberális külügyminiszter, Guido Westerwelle a kancellárhoz hasonlóan nyilatkozott.

Arra a kérdésre, hogy ha a szeptemberben esedékes németországi választásokon baloldali kormány alakulna, az miként befolyásolná a magyar-német kapcsolatokat, Prőhle Gergely kijelentette: egy választási kampányban sok olyan vélemény hangzik el, amely azután a gyakorlatban nem érvényesül.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

123456 következő >> végére >>> 52 hozzászólás
Moderálásra küldöm 52. boros56 2013.05.17. 20:34

50. 48as
Igazad van, de senki ne mondja meg mi a helyes út, mert mindenkinek más. Nem azonos az életszínvonal, nem azonos a mentelitás. Nincs séma. Mindenki kiválasztja a maga útját és vagy jó vagy nem. Te megmondod a fiadnak vagy lányodnak, hogy kit vegyen el vagy kihez menjen hozzá? Mert én nem. Nem vállalnám, hogy aztán, ha valami nem jött össze a fejemhez vágják, hogy te mondtad apám. Azt viszont elmondom, hogy én hogy csinálnám.
Tudod, mindenki saját maga kovácsa.

Moderálásra küldöm 51. 48as 2013.05.17. 11:50

18.Roland1000 2013.05.16. 22:08

Nagyon szomorú, hogy elôfordúl ilyen tapasztalat. Feltételezem, hogy vagy nem volt szerencséd, vagy te is adtál rá némi okot. A németeknek sem kell mindenkire felnézni, ha megkínálják ôket egy Gulyás levessel, vagy egy pálinkával.
A te véleményedben az a jó, hogy nagyon ritkán fordúl elô, de tanulságos. :-))
Jobb lenne ha több tízezer német keresne nálunk megélhetést, de a jövôben erre még nincs kilátás. Fordítva viszont lehet menni munkáért, megélhetésért kuncsorogni, és gyakran még segítenek is.
Ilyen az a Németország. Amúgy dolgozni még gyakrabban a magyarok szoktak tanulni tôlük, és ha nem megy hát egy részét haza küldik. Remélem te nem voltál köztük, hogy most így haragszól rájuk ??

Moderálásra küldöm 50. 48as 2013.05.17. 11:15

14.boros56 2013.05.16. 21:59

Az a legnagyobb baj, hogy míg a németek már évtizedek óta eldöntötték, hogy elôre vagy hátra menjenek, mi még mindég csak azon vitatkozunk, így nem haladunk. :-))
Kapirgálunk a történelemben, hol az Árpádkorban, hol Mátyás király érdemeit emlegetjük, vannak akik a szozialista diktatúrát sirassák, aztán kevéske honfitársunk próbálkozik mind ezek ellenére a jövôt építeni.

Moderálásra küldöm 49. _csutak_ 2013.05.17. 11:10

Szeretném megkérdezni azokat akik vehemensen szidják a németeket:
Beszélnek-e németül, jártak e kint egy hétvégénél tovább?
Melyik részét ismerik?
Gondolok itt nagy vonalakban Ruhr vidék vagy Bayern esetleg Poroszland?
Annyi ostobaságot és félelmet írtak le páran, hogy arról egy pszichiáter ledoktorálhatna :(
És még ők minősítik embertársukat!

Moderálásra küldöm 48. 48as 2013.05.17. 11:04

37.zehn 2013.05.17. 08:03
Orbán újabban a német tankokról beszél akik bevonúltak az országba, és vereséget szenvedtek.
Lassan már azt hiszem még mindég tart a második világháború, vagy csak Orbánéknál? :-))

Moderálásra küldöm 47. myckie 2013.05.17. 09:30

46. kontrapista
Azt mellé teheted: Ész nélkül is lehet élni!

Moderálásra küldöm 46. kontrapista 2013.05.17. 09:24

A nagy Lenin tanácsát mindenkor érdemes megfogadni a magyarnak :
Tanulni, tanulni, tanulni....németül !

Moderálásra küldöm 45. GondaIstván 2013.05.17. 09:21

- Valamelyik nap olvastam, hogy a Mo. ellen nincs is kiugróan sok kötelességszegési eljárás, csak annyi, mint az uniós átlag. Idáig még mindegyik ügy megoldódott magától, és nem is került bírósági szakaszba. Tehát jó, vagy minimum átlagos az összhang az Unióval.
- Amit meg Peer Steinbrücknek mond ("nem szabad eleve elvetni azt a lehetőséget, hogy kizárják az EU-ból Magyarországot") az a nagy semmi. Miért kellene elvetni (azaz kivételezni Mo.-al), hiszen minden országot fel lehet venni és ki is lehet zárni. Vagy mást akart mondani, csak rosszul fordították a szavait?

Moderálásra küldöm 44. joy 2013.05.17. 08:50

Orbán úr csak cigánykodik.

Ezért /is/ mondják ránk, "Zigauner volk!"
:o(

Moderálásra küldöm 43. myckie 2013.05.17. 08:37

38. gyukolac
"Klasszisokkal jobb" ? Érzi mindenki a bőrén! A baj Mo-n az, hogy mindenféle vélt vagy valósnak beállított háttérmagyarázattal lehet embereket megélhetésükből kiforgatni,csak azért, hogy a csókosokat kiszolgálják! (lásd föld és trafikbiznisz). Sokan azt találgatják, hogy melyik szektor lesz a következő, amit állami segítséggel lenyúlnak! Ez klasszisokkal alulmúlja a szoclib kormányzást! kb. megfelel az ötvenes évek eleji Mo-n uralkodó állapotoknak! Erre egyáltalán nem lehetsz büszke!


52 hozzászólás123456 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...