Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

mérkőzés Mogyorósy emlékére

Egy év óta felfoghatatlan, ami történt. Szeptember 4-én volt egy esztendeje, hogy tragikus balesetben, 29 éves korában elhunyt Mogyorósy Szilárd volt soproni kosaras.

kosárlabda

Sziszi 1996-ban már 21 évesen tagja volt a bajnokságot nyert körmendi kosárlabdacsapatnak. Majd 1997-ben jött Sopronba, és hét évet töltött a hűség városában. Az egyetemen két diplomát is szerzett. Mellette a SMAFC kosárlabdacsapatát erősítette, ahol vezéregyéniséggé vált. A pályán kiemelkedő játékos, társait bátorító, segítő sportember volt. Látványos, szellemes játékáért rajongtak a szurkolók. Az utolsó idényben a Soproni Ászok-SMAFC színeiben szerepelt.
Nagyon fájó, hogy egy életerős fiatalemberről múlt időben kell beszélnünk, hiszen egy évvel ezelőtt Szombathelyen kizuhant egy sárkányrepülőből és szörnyethalt.
Szeptember 14-én 19 órakor mérkőzést rendeznek Mogyorósy Szilárd emlékére a Krasznai-csarnokban, amelyen Sopron és Körmend csapata játszik, előbbinek a találkozó egyik főszervezője, Horváth József, valamint a női válogatott szövetségi kapitánya, Sterbenz Tamás, utóbbinak pedig a korábbi férfikapitány, Patonay Imre lesz az edzője a tervek szerint.
A két csapatban a teljesség igénye nélkül olyan korábbi és jelenlegi kiválóságok szerepelnek, mint Molnár Csaba, Szlávik József és Balázs, Palotai Péter és Balázs, Bausz Kornél, Kotlik László, körmendi részről pedig Pojbics Szabolcs, Vavra Péter – ők Sopronban is együtt játszottak Mogyorósyval –, Zsebe Ferenc, Érsek István, Szájer József és Samir Mujanovic.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

további eredmények

Andráshida–Balatonfüred 3–1, Répcelak–Keszthely 2–2, Sümeg–Sárvár 0–0.… Tovább olvasom