Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 18°C Még több cikk.

Mérlegen a fuvarozói megállapodás

A fővárosi behajtási rendeletről és a megtett úttal arányos díjról egyeztetnek ma a fuvarozó szervezetek. Peredi Péter, a Fuvosz főtitkára elmondta, hogy a főváros képviselőit is elhívták, az általuk készített hatásvizsgálat eredményeit azonban még nem kapták meg.
A kormánnyal kötött megállapodás több pontjáról tartanak még az egyeztetések: az egyablakos rendszer, a közlekedési hatósági díjak mérséklése és a versenyképesség javítására 2009-ben szánt 4,5 milliárd forint kapcsán azonban még munkabizottságok sem alakultak.

A nehéz-teherautók hétvégi közlekedésének enyhítése már teljesült és megvalósult az is, hogy a légrugós, vagy azzal egyenértékű rugózási rendszerű járművek után kifizetett gépjárműadó 35 százalékát támogatásként visszakapják. A munkaügyi központ pedig a C és D kategóriás jogosítvány megszerzésében is támogatja az álláskeresőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Strabag-pénzek magyar pártoknak?

Üzleti előnyszerzés céljából nyújtott adományokat magyarországi pártoknak az osztrák Strabag építőipari konszern - írja a Profil című osztrák hírmagazin hétfőn utcára kerülő száma. Tovább olvasom