Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Merre tartanak a győr-belvárosi bevásárlóutcák?

Csaknem egy éve rendszeresen találkoznak a megyei kereskedelmi és iparkamara kezdeményezésére a győr-belvárosi vállalkozók. Azóta megalakult az összefogásukat segítő alapítvány, az ahhoz csatlakozott mintegy hetven üzlet megtette első lépéseit az Európai Unióban elfogadott, hagyományokra épülő, korszerű, versenyképes, vevőközpontú kereskedelmi kultúra megvalósítása érdekében.

A belvárosi üzletek évtizedek óta ellátják a vásárlókat, azt is tudják, hogy fejlődni kell. Egyre több helyen lehet hallani, hogy egyes üzletek a vásárlók kedvében járnak, például olcsóbb parkolást biztosítva, hogy valami változóban van a belvárosban. A vállalkozók a vásárlók igényei szerint kívánják kidolgozni a nyitvatartási rendszert. A múlt héten először bevásárlócsütörtök keretében este hétig tartott nyitva több üzlet, és sokkal többen vették ezt a lehetőséget igénybe, mint amire az első alkalommal számítottunk. A látogatottság még tovább nő, ha megszokottá válik: csütörtökönként érdemes a belvárosban körülnézni, még munka után is.
A vállalkozók harminc százaléka kapcsolódott eddig az alapítványhoz, de még idén valószínűleg ötven százalékra nő a csatlakozók aránya, az pedig már kellőképpen látványosan prezentálhatja a kezdeményezéseket. A bevásárlóutcás üzletekben a megszokott, máshol is kapható árukon túl már megjelentek az egyedi, bizonyos vásárlói csoportokat célzó áruk. Széles a választék, de tovább bővítik divatos, kis szériás hazai termékekkel.
Még ebben a hónapban elkezdődik a karácsonyi nyereményakció: a szerencsések értékes utazást nyerhetnek. A belváros képe is változik a jövőben, egyedi cégérek jelzik a magas kereskedői színvonal, a jó hagyományok ápolását. Számíthatnak rendezvényekre, kedvcsináló megmozdulásokra, amelyek alkalmat adnak a belváros felkeresésére. Minden korosztály szívesen elmegy például egy utcabálra. Az üzlettulajdonosok várják az új bevásárlóközpont vásárlóit is, hiszen pár perc séta után a belvárosban más kínálatot és kedvező árakat találhatnak. Ha hiányolnak valamit, a kereskedők ígérik, felkutatják és beszerzik a keresett árut. A belvárosban sétálni és vásárolni öröm lesz, ez biztos!
Rajcsányi András, az alapítvány kuratóriumának elnöke

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árusítsanak gyógyszert a benzinkutaknál?

Tovább olvasom