Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Mérsékelt készültség, fertőtlenítés árvíz után

Másodfokúra mérsékelték tegnap este hat órától a készültséget Győr térségében a Mosoni-Duna jobb partján, tudtuk meg Petrőcz Bálinttól. A védelemvezető-helyettes érdeklődésünkre elmondta, hogy a folyó bal partján és az Alsó-Szigetközben még marad a harmadfokú készültség.
A megyei árvízvédelmi szakaszokon megindult és folyamatos az apadás. A víz visszahúzódását követően a korábban elöntött területeken el kell végezni a fertőtlenítést. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjétől,

Schreindler Ágnes századostól kapott tájékoztatás szerint az igazgatóság és a megyei tisztiorvosi szolgálat megtette a szükséges lépéseket a mentesítési feladat végrehajtása érdekében.
– Az önkormányzatok vezetőit kérjük, hogy mérjék fel a fertőtlenítendő területek nagyságát, az érintett épületek, lakóingatlanok számát. Ez szükséges annak megállapításához, hogy mennyi fertőtlenítőanyagra lesz szükség. A szóvivő elmondta, hogy a mentesítő anyagból a megfelelő készletekkel rendelkező polgári védelmi irodától az önkormányzatok igényelhetik a szükséges fertőtlenítőszert. Polgári védelmi irodák: a Győri PV Kirendeltség a 442-824-es; a Csornai PV-iroda a 261-405-ös; a Mosonmagyaróvári PV-kirendeltség a 215-357-es telefonszámon érhető el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnézi a kormányfőjelöltek vitáját?

Tovább olvasom