Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Mértéktartó soproni önkormányzati képviselők

Nem történt nagy jelentőségű változás a soproni önkormányzati képviselők vagyoni és jövedelmi viszonyaiban az elmúlt évi bevalláshoz képest. Ezúttal csak a legfon- tosabb változásokat rögzítettük. Aki részle- tes összehasonlítást szeretne tenni, lapozza fel a Kisalföld 2005. február 12-i számát.
Dr. Magas László (Polgári Összefogás) vagyoni helyzetében lényegében nem történt változás, legalábbis ami az ingatlanokat érinti, viszont kétmillió forint hiteltartozása keletkezett. A Kisalföld Erdőgazdaság Rt. vezérigazgatójaként fizetése 700 ezer forintról 732 ezerre emelkedett. Ugyanitt igazgatósági tag is, amiért 92 ezer forintot kap, szemben a korábbi 80 ezerrel.

Megtakarítások, tartozások

Abdai Géza (Polgári Összefogás) vagyoni helyzete és jövedelmi viszonyai szinte hajszálra megegyeznek az egy évvel ezelőttivel, de kétmillió forint megtakarítást tüntetett fel, viszont már nem szerepel bevallásában az ugyancsak kétmillió forintra értékelt szoftvere. Alkalmazottként fizetése 53 ezer forintról 57-re nőtt.
Forrás Béla (Szövetség Sopronért Egyesület) egy 103 négyzetméteres lakás tulajdonosa ötven százalékban, amely egy 1143 négyzetméteres telken áll. Tartozása tízmillió forint, de ennek az összegnek csak a feléért kell helytállnia. Iskolaigazgatóként 270-ről 280 ezer forintra nőtt a fizetése, felügyelőbizottsági tagként még 60 ezer forint a jövedelme havonta.
Hegyi Ferenc (MSZP) ingatlantulajdonlása nem változott, viszont kicserélte Mazdáját egy Volvóra, ezért hitele is növekedett 2,5 millió forinttal. Középiskolai igazgatóként tízezer forinttal emelkedett a fizetése, amely 380 ezer forint.
Walter Dezső polgármester pénzintézeti követelése összesen 182 millió forint. Tulajdonrésze a Walter Ingatlan Kft.-ben a korábbi ötven százalékról kilencvenre emelkedett.
Dr. Szekeres Csaba (Szövetség Sopronért Egyesület) vagyoni helyzete is stabil. Változás csupán annyi, hogy ügyvédként a 2005. évi igazolt árbevétel alapján az idei várhatóan eléri a 13,5 millió forintot.
Hruby József alpolgármester (MSZP) korábbi 63 négyzetméteres lakását 101 négyzetméteresre cserélte, amelynek felerészben tulajdonosa, éppúgy, mint 19 négyzetméteres új garázsának. Lakáskassza-megtakarítása egymillió forintról 410 ezerre csökkent. Számlakövetelése forintban 1 millió 67 ezer forint, devizában 1 millió 180 ezer forint. Tartozása a korábbi közel 2,5 millió forintról több mint 8 millióra emelkedett. Alpolgármesterként 510 ezer forint a fizetése.

Tanári fizetések

Sass László (Polgári Összefogás) biztosításának értéke 1 millió 287 ezer forint, szemben a tavalyi egymillióval. Középiskolai tanárként a fizetése 300 ezer forint.
Kovács László (MSZP) megtakarítása egymillió forint, csökkent 350 ezerrel, tartozása viszont emelkedett hatmillióra, amelynek a fele terheli. Általános iskolai tanárként 202 ezer forint a jövedelme.
Dr. Bertha Árpád (MSZP) vagyoni és jövedelmi viszonyai sem változtak jelentősen. Csupán annyi történt 2005-höz képest, hogy jogi tanácsadóként 269 ezer forintra nőtt a fizetése 240 ezerről.

Motorkerékpárokat gyűjt

Varga Gyulának (MSZP) nyugdíjasként érdemben nem változott a vagyoni helyzete. Hobbija a motorkerékpárok gyűjtése, számuk négyről ötre nőtt.
Király Tibor (MSZP) immár 100 százalékban tulajdonosa 300 négyzetméteres lakásának és az Ágfalván lévő összesen négyezer négyzetméteres telkeknek. A negyedrészben tulajdonában lévő Mobil Rent Kft.-nél 62.500 forintra nőtt a fizetése 57 ezerről. A többi gazdasági vállalkozásában nincs változás.
Boros László (MSZP) gépkocsitartozása egymillió forintról 650 ezerre csökkent. Fizetése – létesítményfelelősként – 265 ezerre emelkedett a 240 ezerről. Üzleti tanácsadásból az idén havi 30 ezer forint pluszjövedelemre számíthat.
Kalmár István alpolgármester (MSZP) egyik autóját, a Volkswagen Borát lecserélte egy VW Transporterre. Már nem szerepel bevallásában ETZ motorkerékpárja.
Kóczán Zoltán (SZDSZ) önálló tulajdonosa lett annak a 90 négyzetméteres lakásnak, amely az elmúlt évben még csak a felerészben volt az övé.

Kevés változás

Németh Imre (MSZP) helyzetét is a változatlanság jellemzi. Változás csupán annyi, hogy immár új munkahelyén, a Sopron Holding Rt.-nél a fizetése a korábbi 190 ezerrel szemben 250 ezer forint.
Havas András (Polgári Összefogás) érdemben se nem gyarapodott, se nem szegényedett. Míg korábban a Havas és Társa Bt.-nek a kültagja volt, most már tulajdonosa. A vízmű műszaki igazgatójaként fizetése 495 ezer forint az elmúlt évi bevallásban szereplő 460 ezerrel szemben.
Dr. Horváth Béla (MSZP) esetében sincs fontos változás. Takarékbetétje 500 ezer forinttal nőtt, így négy és félmillió forint, tartozása pedig 5 millió 690 ezer forintra csökkent, a korábbi 6 millió 200 ezer forintról. Egyetemi tanárként 50 ezerrel több lett a fizetése, amely így már 492 ezer forint. Műszaki szakértőként évi 1,628 millió forint a pluszjövedelme.

Nyugdíjas és egyéni vállalkozó

Csonka Tivadar (MSZP) nyugdíjas takarékbetétkönyvében 500 ezer forinttal emelkedett az összeg, 2,5 millióra. Készpénzben is többet tart, mint korábban. Továbbra is 45 százalékban tulajdonosa a Csonka és Fiai Kft.-nek.
Mágel Ágost (Polgári Összefogás) helyzetében sincs érdemi elmozdulás az elmúlt évi bevalláshoz képest, bár megtakarításai némileg növekedtek, hiteltartozása 1 millió 850 ezer forint. Fizetése nem változott.
Pongrácz Nóra (Polgári Összefogás) rendelkezik egy 1 millió 300 ezer forintos biztosítással, tartozása pedig több mint 2 millió 200 ezer forint. Fiat Puntó autója van. Egyéni vállalkozóként ötvenezer forintot keres.
Dr. Molnár Ágnes (Polgári Összefogás) számlakövetelése forintban 4,2 millióra csökkent a 4,8 millióról. Jelentősen kevesebb a devizában tartott követelése is, mert 7,8 millióról másfél millióra olvadt.
Dr. Schwarz Mária (Polgári Összefogás) vagyoni és jövedelmi viszonyai nem változtak.
Vámosi Tibor (SZDSZ) ingatlanjaiban és gazdasági társaságaiban – amelyekben különböző nagyságrendű üzletrészeket birtokol – nem történt változás, jelentősen megugrott viszont tartozása, 4 millió forintról közel húszmillióra.
Farkas Gábor (Szövetség Sopronért Egyesület) két életbiztosításának az összege emelkedett, és eléri a 3 millió 960 ezer forintot. Tartozása 2 millió 452 ezer forintról 1 millió 800 ezerre csökkent. Középiskolai tanárként 192 ezret keres, 8 ezerrel többet, mint korábban.
Dr. Molnár Eszter (MSZP) orvosként 180 ezer forintot keres. Suzukiját Honda Jazzre cserélte. Számlakövetelése és tartozása hétmillió forint. Takarékbetétben 200 ezer forintja van.
(A képviselők és a városvezetők vagyonnyilatkozatából abban a sorrendben közöltünk részleteket, ahogy a borítékok követték egymást.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Móra múzsái és szerelmei

Móra Ferenc számára gyötrelemmé vált a házasság, így más asszonyoknál kereste a boldogságot. A híres… Tovább olvasom