Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Mesterházy: Antall József demokratikus meggyőződése tiszteletet érdemel

Az egykori kormányfő tudta, hogy saját érdekénél fontosabb az ország érdeke - írta közleményében a politikus.
Antall József politikai tevékenysége egybeforrt a demokratikus Magyarország újjászületésével, a piacgazdaság kiépülésével, a III. köztársaság megteremtésével - olvasható az MSZP elnök-frakcióvezetőjének a volt miniszterelnök halálának huszadik évfordulója alkalmából írt közleményében.

Mesterházy Attila szerint a rendszerváltás óta eltelt huszonnégy év történelmi távlatba helyezi Antall József és kormánya teljesítményét, a volt kormányfő demokratikus meggyőződése, tisztessége, a nemzet sorsa iránt érzett felelőssége feltétlen tiszteletet érdemel.

Az ellenzéki politikus szerint a néhai kormányfő azt a higgadt, hazafias, de európai politikai kultúrát képviselte, amelyből sajnos nagy hiány van a mai jobboldalon. Sokan, rá hivatkozva ugyan, de örökségét nem követve, szembemennek az általa vallott és képviselt demokratikus elvekkel és értékekkel - írta.

Antall József nem uralta, hanem vezette az országot, nem széthúzást, harcot, hanem békét, összetartozást hirdetett, nem rombolni, hanem építeni igyekezett a demokráciát, és nem leigázni, hanem meggyőzni akarta az ellenfeleit - fogalmazott.

Az egykori kormányfő tudta, hogy saját érdekénél fontosabb az ország érdeke, hogy hatalmának saját demokratikus meggyőződése és hazafias elkötelezettsége szab határt. "Minden demokrata felelőssége, hogy Magyarország ismét visszatérjen arra az európai, demokratikus és fejlődő útra, amelyre ő is vezetni akarta hazánkat. Fejet hajtok emléke előtt" - zárul Mesterházy Attila közleménye.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: nem megoldott, hogy a külföldön élők szavazhassanak

A Fidesz szerint a szocialisták a tényeket is hamisítják. Tovább olvasom