Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Mesterházy: az elmúlt nyolc évet vállalni kell

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint az elmúlt nyolc évet vállalni kell annak hibáival és eredményeivel együtt, és fel kell építeni egy új baloldalt - Mesterházy Attila erről a Népszabadságnak adott interjújában beszélt. A Népszavának pedig úgy fogalmazott, az MSZP a kampányban határozottan rámutat majd a politikai riválisai hazugságaira, a szemfényvesztésekre.
Mesterházy Attila a Népszabadság hétfői számában olvasható interjúban többek között arról is beszélt, hogy be kell fejezni az acsarkodó, a másikat megsemmisíteni akaró politizálást.

Arra a kérdésre, hogy érez-e kormánypárti politikusként személyes felelősséget a Jobbik jelentős társadalmi támogatottsága miatt, Mesterházy Attila úgy vélte, részben látja az MSZP felelősségét, hiszen a Jobbik megerősödése annak is következménye, hogy olyan társadalmi problémákat fogalmaznak meg, amelyekre a párt tud meggyőző válaszokat adni, a Jobbik megoldásai viszont végzetesen rosszak. A szélsőjobboldal sok esetben fasiszta, neonáci ideológia alapján ad válaszokat - mondta a szocialista politikus, aki hozzátette, a velük való együttműködés minden, még helyi szinten is tarthatatlan.

Arra a kérdésre, hogy megadná-e ma a kettős állampolgárságot a határon túli magyaroknak, a szocialista miniszterelnök-jelölt azt válaszolta, definiálni kell, hogy a magyar társadalmi érdek miként hozható összhangba e kérdéssel. Azt egyértelművé kell tenni, hogy a kettős állampolgárság megadása ma már szimbolikus jelentőségű: az egy nemzethez való tartozás jelképe lehetne. A kérdésre - mint mondta - vissza kell térni a választások után.

A Népszavában olvasható interjúban Mesterházy Attila úgy nyilatkozott, nincs kétsége afelől, hogy a választások után lesz olyan helyzetben az MSZP, hogy gondoskodhasson a válság utáni Magyarországról. "Mindenféleképpen olyan helyzetben lesz az MSZP, hogy formálni tudja a válság utáni Magyarország képét" - mondta.

A kampányban véget vetnek az ígéretlicitnek, az emberek valódi, mindennapi problémáira kell reális megoldásokat kínálni, amelyek nemcsak jól hangzanak, de megvalósíthatók is - mondta.

"A magyar baloldal, ahogy az elmúlt húsz évben, a következő húsz évben is meghatározó párt lesz - mondta a lapnak, hozzátéve, minden egyes szavazatért meg fognak küzdeni. Kiemelte, az MSZP sikeres választási szereplésre készül, és hiszi, hogy a most meghirdetett új baloldali politika sok emberhez el fog érni.

Olvasóink írták

 • 4. dodó 2009. december 14. 11:36
  „"Mesterházy: az elmúlt nyolc évet vállalni kell"

  Egyetértve a 2.)-3.) hsz-val, annyit tennék hozzá, MI IS SEGÍTSÜK ŐKET A FELELŐSSÉGVÁLLALÁSBAN, DE SZIGORÚAN BÍRÓSÁG ELÉ ÁLLÍTÁSSAL!”
 • 3. favágó 2009. december 14. 10:15
  „Ha az elmúlt 8 évet vállalni kell, akkor nagyon sok rácsos ablakú intézményt kell még építeni!:-))) De ez a kijelentés nem csak a kormány pártra, hanem az összes pártra vonatkozik! És egy kicsikét kibővíteném: az elmúlt 20 évet kellene vállalni! De mindenkinek ám! Borostól - Torgyándoktorig! (tudjátok! akivel egy tálból japán cseresznyéztünk!!!):-)))”
 • 2. KolompárRómeó 2009. december 14. 07:11
  „"Mesterházy: az elmúlt nyolc évet vállalni kell"

  Akkor ki hány évre bújik csíkos ruhába?”
 • 1. ferooo1 2009. december 14. 06:55
  „JOBBIK SZERINTEM NEM MAGYAR ÉRDEKET HANEM ROMÁN ÉRDEKEKET KÉPVISEL PEDIG VAN ITT ROMÁN PONT ELÉG NEM KELL ŐKET SEGÍTENI MÁR MINDNEK UJ AUTOJA LETT MI MEG BELE ROKKANTUNK AZ MSZP NAGYON JÓL VÁLASZTOTT MESTERHÁZI MÉG A PARLAMENTBE SE KERÜL BE NYAKIG VAN EGY BÜNTETŐ ÜGYBEN ÉS MINISZTER AKAR LENNI NEM RÖHEJ.... MAJD BOKROS SZAKÉRTELME MEGOLDJA A GAZDASÁGI PROBLÉMÁT LESZ ITT 5000FT IS A VIZIT DÍJ HORNÉK ELBORZADTAK ANNO MILYEN MEGSZORITÁSOKAT AKART A NÉPRE TERHELNI EHHEZ NEM KELL SZAKÉRTELEM MINDEN HÜLYE TUDNÁ ADÓ ADÓ ADÓ ...ORBÁN HÁT MIBE IS KÜLÖNBÖZIK A KOMCSIKTÓL MEG KELL NÉZNI A FIDESZ VEZETÉSÜ VÁROSOKAT AZOK IS TELE KORRUPCIÓKKAL ---MEHETEK SZAVAZNI AZ MSZMP MELYIK TAGOZATÁRA MERT MIND AZ VAGY PEDIG EGY ROMÁN PÁRTRA MAGYAR ORSZÁGON”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Gábor lett a polgármester Mezőlakon

Nagy Gábort választották polgármesterré a Veszprém megyei Mezőlakon a vasárnap megtartott voksoláson… Tovább olvasom