Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Mesterházy: az MSZP egyik legfontosabb célja a szociális válság felszámolása

A költségvetés méretéhez képest meglepően csekély összegből elérhető ez a cél - írta az ellenzéki párt vezetője.
Az MSZP egyik legfontosabb célja a szociális válság felszámolása, a párt kormányázása első évében megszüntetné a gyermekéhezést - írta Mesterházy Attila pártelnök vasárnap blogbejegyzésében.

Az ellenzéki párt vezetője a mesterhazyattila.hu oldalon közzétett írásában úgy fogalmazott: "az MSZP kormányzása első évének végére felszámolja a gyerekéhezést. Nem csak kezeli, nem csak csökkenti, hanem megszünteti."

A költségvetés méretéhez képest meglepően csekély összegből elérhető ez a cél - írta Mesterházy Attila, hozzátéve: ebben számítanak az önkormányzatok és a civil szervezetek támogatására is.

A pártelnök arcátlan hazugságnak nevezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, "Magyarország sikeresebb és jobb hely lett az elmúlt három évben, mint volt".

"Mindenki a bőrén érzi, hogy egyre rosszabb lett az élet: egyre kevesebb a munkahely, tömeges a szegények leszakadása. 2013-ban 300-300 milliárd forinttal kevesebbet költünk egészségügyre, oktatásra, szociális kiadásokra, mint 2010-ben. Három év alatt Magyarország eltávolodott Nyugat-Európától" - írta Mesterházy Attila.

"A szociális válság megoldása nem pusztán morális kérdés, hanem mindannyiunk közös érdeke. Leszakadó, reménytelen szegénységbe süllyedő, a fejlődésből kirekesztett milliókkal nem lehet modern, demokratikus és élhető országot építeni" - fogalmazott Mesterházy Attila majd úgy folytatta: "ezért az egyik legfontosabb célunk a szociális válság felszámolása".

Mesterházy Attila szerint a foglalkoztatási és szociális válság felemészti az ország maradék erőforrásait.

"Mi a költséges presztízsberuházások helyett a hétköznapi élet nyomasztó gondjait fogjuk megoldani kormányra jutva, mert a szegénység nem kizárólag a szegények gondja, hanem az egész országé" - írta a szocialista pártelnök.

Olvasóink írták

  • 3. x 2013. november 18. 15:18
    „http://www.delmagyar.hu/forum/kosszonjuk_szepen_mszp_ennyi_volt_/32/2002444/?action=kifejt&ord=1&page=0&limit=200”
  • 2. balihoho 2013. november 18. 07:03
    „Nekem úgy tűnik, ilyesmivel kampányolva, Szijjártó ordibálásával kampányolt a Fidesz, és nyerte meg a választást, aztán ellenkezőjét tette, és teszi, mint azt tapasztalhatjuk is.”
  • 1. Pirát 2013. november 17. 19:04
    „...házy ! ötletelni és az ötleteket megvalósítani az emúúttnyócévbe kellett volna ! ...de akkor a haza kiárusítással voltatok elfoglalva !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Bajnai Gordon a bankadó kivezetése miatt ragaszkodik az adóemeléshez

A családi adókedvezményt eltörölné, a jelenlegi 16 százalékos adókulcs helyett 40 százalékos… Tovább olvasom