Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Mesterházy: az MSZP kiáll azokért, akiket a meggyőződésük miatt hurcolnak meg

Az MSZP pártelnöke szerint a párt kiáll mindazokért, "akiket mondvacsinált ügyek miatt vádolnak, akiket meggyőződésük, közéleti tevékenységük miatt hurcolnak meg".
Mesterházy közleményében úgy fogalmazott: az elmúlt másfél év történései bizonyították, hogy "a független és demokratikus intézmények elfoglalása, a társadalom és a politikai ellenzék megosztása és megfélemlítése a Fidesz hatalomgyakorlásának legfontosabb eszköze".

A szocialisták szerint a "kormány bűnös felelőtlensége nyomán elszegényedő és reményvesztett társadalom elégedetlenségét diktatórikus eszközökkel akarják féken tartani", "az igazságszolgáltatást is felhasználó politikai célú fenyegetésekkel és leszámolásokkal akarják eltántorítani az embereket a szabad véleménynyilvánítástól és az igazságtalan intézkedések elleni tiltakozástól".

"A magyar bíróságok húsz évvel a rendszerváltás után nem lehetnek ismét koncepciós perek gyalázatos színjátékának díszletei. Nem tűrhetjük, hogy a közéletet a Fidesz maffiaszerű módszerei uralják" - rögzíti Mesterházy Attila.

Azt írja, hisznek az eljáró hatóságok függetlenségében, de amennyiben azt tapasztalják, hogy azok nem a törvény betűje szerint, a tények alapján járnak el, hanem politikai elvárásokat szolgálnak ki, akkor a szocialista párt megteszi a szükséges jogi lépéseket és a jogállami normák betartásával elszámoltatja azokat, akik most leszámolni akarnak.

"A szocialista párt nem fél és nem felejt! Az MSZP nem enged a zsarolásnak, nem enged a félelemkeltésnek! Kiállunk mindazokért, akiket mondvacsinált ügyek miatt vádolnak, akiket meggyőződésük, közéleti tevékenységük miatt hurcolnak meg" - fogalmaz.

Hozzáteszi: arra szólítanak fel minden demokratát, hogy támogassa küzdelmüket. Aki kiáll a megvádoltakért, az hitet tesz a demokrácia, a szabadság és az igazság mellett - olvasható a közleményben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadkenderültetvényt találtak

Vadkenderültetvényekre bukkantak egy bejelentés alapján a rendőrök Tiszabábolna külterületén -… Tovább olvasom