Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Mesterházy: az MSZP megtette az első lépést a kormányváltásért

Botka László a Fidesz múltjáról és az MSZP jövőjéről beszélt, Sztanisev szerint Orbán Viktor nem érti a demokráciát.
Mesterházy: az MSZP megtette az első lépést a kormányváltásért

Az MSZP megtette az első lépést a kormányváltás felé - hangoztatta Mesterházy Attila a szocialista párt szombati fővárosi nagygyűlésén. Programjuk alappilléreinek az erős demokráciát, a felelős gazdaságpolitikát és az igazságos társadalompolitikát nevezte, és szólt arról is, hogy a szocialista kormányok mindegyike jobban teljesített Orbán Viktor kabinetjénél.

A pártelnök a Papp László Budapest Sportarénában tízezer szocialista párttag és szimpatizáns előtt elmondott csaknem egyórás beszédét azzal kezdte: országjárásán egészen mást tapasztalt, mint amilyennek a miniszterelnök lefesti Magyarországot. Több véleményt is idézett annak alátámasztására, hogy az emberek nem sikersztoriként élik meg a Fidesz kormányzását, és egyre többen tartják kilátástalannak a helyzetüket: mélyszegénységben élő nyugdíjasét, közmunkásét, kivándorlást tervező fiatalét, gyermekük taníttatásáért aggódó szülőkét.

A nyolc évig tartó MSZP-kormányzás eredményeit sorolva azt mondta: a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány is jobban teljesített a jelenleginél. Szerinte a miniszterelnök nem okolhat mást az ország állapotáért, azért Orbán Viktor a hibás. Hozzátette: a Fidesz nem teljesítette 2010-es ígéreteit, "hazudtak, nem reggel, délben és este, hanem folyamatosan".

Kitért arra, hogy megújították az MSZP nemzetpolitikáját, belátva: jobban oda kell figyelniük, segíteniük kell a határon túl élő magyarokat, ehhez pedig jószomszédi viszonyra van szükség a környező országokkal. Ennek alapján hívta meg Victor Ponta román miniszterelnököt - jelezte.
Az MSZP programját ismertetve elmondta: nem követik el azt a hibát, hogy hamis, felelőtlen kampányígéreteket tesznek, de vállalják, hogy az emberek évről évre jobban fognak majd élni a szocialisták kormányzásának köszönhetően.

MSZP-nagygyűlés a Papp László Budapest Sportarénában. Fotó: MTI/Soós Lajos (galéria)

A pártelnök az erős demokráciát, a felelős gazdaságpolitikát és az igazságos társadalompolitikát nevezte az MSZP-program három alappillérének. A fejlődés és a szabadság programja erős demokráciát teremt erős jogállammal, új alkotmánnyal és független igazságszolgáltatással, erős civil szervezetekkel és sajtóval, erős önkormányzatokkal - mondta.

A gazdaságpolitikai feladatok között a növekedés beindítását és a munkahelyteremtést említette Mesterházy Attila, aki szerint ehhez először helyre kell állítani a bizalmat tiszta szabályokkal, kiszámítható kormányzással. Hozzátette, a baloldal több felelősséget vár a piaci szereplőktől, és véget fog vetni "a fideszes gazdasági oligarchák uralmának", annak, hogy "a Simicska Zrt. nyerges vontatókkal, Közgépekkel" viszi haza az emberek pénzét.

A program harmadik pillérével, az igazságos társadalompolitikával kapcsolatban a pártelnök kijelentette, ezt ma egyedül az MSZP képviseli. A célok között szólt az esélyteremtő oktatáspolitikáról, a tankötelezettség felső korhatárának 16-ról 18 évre emeléséről. Közölte, azt akarják, hogy minden családban legyen legalább egy kereső, és kormányra jutásuk esetén új munkatörvénykönyvet írnak, közösen a szakszervezetekkel. Céljaik között említette az egészségügy és az idősek helyzetének jobbítását is.

Mesterházy Attila az MSZP-t a legerősebb, legszervezettebb, legfelkészültebb és legnagyobb ellenzéki pártként határozta meg, és kiemelte, hogy az országos közvélemény-kutatási adatok ellenére három időközi választást nyertek meg az utóbbi hónapokban.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy programjukhoz még meg kell szerezniük a társadalom többségének támogatását, rá kell venniük a csalódott, politikából kiábrándult embereket is, hogy tegyenek a változásért, menjenek el szavazni, és húzzanak "egy bazi nagy X-et" az MSZP neve mellé.


MSZP-nagygyűlés a Papp László Budapest Sportarénában. Fotó: MTI/Soós Lajos (galéria)
Véleménye szerint a Fidesz nemtelen eszközöket fog bevetni a kampányban, arra törekszik majd, hogy megossza az ellenzéket és egyesével "vadássza le" annak politikusait. Jelezte, hogy ezt nem engedik, keményen vissza fognak vágni.

Botka László, a szocialisták választmányi elnöke kijelentette: "szabadság, szolidaritás, igazságosság: ezek politikánk alapjai. Megújultunk, tanultunk a hibákból."

A szegedi polgármester azt mondta: a Fidesz a múlt, a megújult és erősödő MSZP pedig a jövő. "Nekünk a demokrácia lételem" - mondta, megjegyezve, hogy a szocialista párt mai vezetői már a rendszerváltás után nőttek fel.

Gúr Nándor alelnök azért bírálta a kormányt, mert a szegényektől elvesz, és a gazdagoknak ad, Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja pedig azért, mert a fiatalok jelentős részét megfosztja a tudás megszerzésének lehetőségétől. Tóbiás József frakcióvezető-helyettes azt hangsúlyozta, hogy a szocialista párt "kijött a karanténból", amelybe a 2010-es vereség után került, de még csak félúton van a választási győzelem felé.
A sportcsarnokot megtöltő közönséget a politikusi beszédek előtt - amelyeket nem színpadon, hanem a küzdőtéren, minden oldalról székekkel körülvett porondon mondtak el - a Princess zenekar, az Experidance tánccsoport, a Magyar Légtornász Egyesület és az énekes Gáspár Laci szórakoztatta. Victor Ponta román kormányfő jelenléte miatt az érkezőknek szigorú biztonsági ellenőrzésen kellett átesniük.

A részt vevő tízezer szimpatizáns mindegyikét egy boríték várta a helyén, benne tizenöt szórólappal. Arra kérték őket, hogy hazafelé dobják be őket postaládákba, így 150 ezer családhoz juthat el Mesterházy Attila üzenete. A szórólapon a pártelnök azt írta: Magyarország változást akar, a változás pedig már el is kezdődött, a szocialisták megtették ezért az első lépést.


Mesterházy: a szocialista kormányok jobban teljesítettek a Fidesznél

Mesterházy Attila szerint a 2002 és 2010 közötti kormányok mindegyike jobban teljesített Orbán Viktor kabinetjénél.

Az MSZP elnöke pártja szombati évértékelő nagygyűlésén a Papp László Budapest Sportarénában a nyolc évig tartó MSZP-kormányzás eredményeit sorolva azt mondta: a tények birtokában büszkén állíthatja, hogy a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány is jobban teljesített a jelenleginél.

Mesterházy Attila hangsúlyozta: a miniszterelnök nem okolhat mást az ország állapotáért, azért Orbán Viktor a hibás. Hozzátette: a Fidesz nem teljesítette 2010-es ígéreteit, hazudtak az embereknek, "nem reggel, délben és este, hanem folyamatosan".

Botka: a Fidesz a múlt, a megújult MSZP a jövő

A szocialisták választmányi elnöke szerint a Fidesz a múlt, a megújult MSZP pedig a jövő.

Botka László, Szeged polgármestere ezt szombaton az MSZP évértékelő nagygyűlésén mondta, ahol szövetségbe hívott minden demokratát, baloldalit, liberálist és konzervatívot egyaránt.

"Szabadság, szolidaritás, igazságosság: ezek politikánk alapjai. Megújultunk, tanultunk a hibákból" - jelentette ki a politikus.

Szergej Sztanisev: Orbán nem érti a demokrácia természetét

Az Európai Szocialisták Pártjának bolgár elnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök nem érti a demokrácia természetét, úgy gondolja, hogy ő és pártja mindent megtehet, de téved.

MSZP-nagygyűlés a Papp László Budapest Sportarénában. Fotó: MTI/Soós Lajos (galéria)

Szergej Sztanisev az MSZP szombati évértékelő nagygyűlésén, a Papp László Budapest Sportarénában, tízezer szocialista párttag és szimpatizáns előtt Bojko Boriszov távozó bolgár miniszterelnökhöz hasonlította a magyar kormányfőt. Arra hívta fel a figyelmet, hogy bár hatalma szilárdnak látszott, Boriszov nem teljesítette az emberek várakozásait, ezért két héttel ezelőtt kivonultak az utcára és elsöpörték a hatalmát. "Minden önkényuralmi politikusnak ez a sorsa" - jelentette ki.

Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét olyan erős vezetőnek nevezte, akinek van víziója arról, hogyan teljesíthet jobban Magyarország, a szocialista pártról pedig azt mondta: a demokrácia letéteményese.

A békés együttélés fontosságát hangsúlyozta Budapesten Victor Ponta

A magyarok és a románok közötti békés együttélés fontosságát hangsúlyozta Victor Ponta román miniszterelnök szombaton Budapesten, az MSZP évértékelő rendezvényén elmondott beszédében.

A román kormányfő szerint a magyaroknak és a románoknak is látniuk kell, "tudunk együtt élni, lehetünk barátok, és tudunk együtt dolgozni a közös jövőnkért". Lehet, hogy a múlt megosztotta a két országot, de a jelennek és a jövőnek közösnek kell lennie - tette hozzá.

Victor Ponta hangsúlyozta azt is, hogy a populizmus, a szélsőségesség és a demagógia egyaránt rossz a két népnek. Mint mondta, meggyőződése, hogy mind a Romániában élő magyar kisebbség, mind a Magyarországon élő román kisebbség jogait a lehető legnagyobb tiszteletben kell tartani.

Mint mondta, meggyőződése, hogy mind a Romániában élő magyar kisebbség, mind a Magyarországon élő román kisebbség jogait a lehető legnagyobb tiszteletben kell tartani. Nem a zászlókon vagy a szélsőségeseken múlnak a lényegi dolgok - fogalmazott.

MSZP-nagygyűlés a Papp László Budapest Sportarénában. Fotó: MTI/Soós Lajos (galéria)

Victor Ponta közölte, azért látogatott Budapestre, hogy kifejezhesse, barátjának tartja az MSZP-t és Magyarországot, valamint azt is, hogy Mesterházy Attila jó vezetője lesz Magyarországnak. De tudja - tette hozzá -, hogy lesznek olyan magyar újságírók, akik bírálni fogják Mesterházy Attilát a meghívása miatt, és olyan román újságírók is, akik őt kritizálják majd, mert elfogadta az MSZP-elnök invitálását.

Szergej Sztanisev, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) bolgár elnöke azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök nem érti a demokrácia természetét, úgy gondolja, hogy ő és pártja mindent megtehet, de téved.
Beszédében populistának nevezte, és Bojko Boriszov távozó bolgár miniszterelnökhöz hasonlította a magyar kormányfőt. Arra hívta fel a figyelmet, hogy bár hatalma szilárdnak tűnt, Boriszov nem teljesítette az emberek várakozásait, ezért két héttel ezelőtt kivonultak az utcára, és elsöpörték a hatalmát. "Minden önkényuralmi politikusnak ez a sorsa" - jelentette ki.

Úgy fogalmazott: bár a Fidesz-kormány forradalminak nevezi magát, valójában a munkahelyek, az oktatáshoz való hozzáférés és az alapvető jogok ellen lázad.

Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét Szergej Sztanisev olyan bátor és erős vezetőnek nevezte, akinek van víziója arról, hogyan teljesíthet jobban Magyarország, a szocialista pártról pedig azt mondta: a demokrácia letéteményese.

Korábban

Évértékelő nagygyűlést tart ma a szocialista párt. Beszédet mond Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, Victor Ponta román miniszterelnök és Szergej Sztanisev korábbi bolgár kormányfő, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) elnöke.

A rendezvénynek otthont adó Papp László Budapest Sportarénába több mint tízezer szocialista párttagot, szimpatizánst várnak.

A nagygyűlés a lezárása az MSZP január közepén kezdett, Magyarország ma elnevezésű kampányának, amelynek során a szocialisták Orbán Viktor miniszterelnököt, Matolcsy György jegybankelnököt, akkori gazdasági minisztert és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt ábrázoló óriásplakátokat helyeztek ki, hogy szembesítsék őket korábbi ígéreteikkel, illetve kormányzati teljesítményükkel. A kampány része volt az a múlt vasárnap levetített - azóta a videomegosztó oldalakon látható, a felhasznált anyagok miatt több médium tiltakozását is kiváltó - húszperces kisfilm is, amely az MSZP véleményét tükrözően mutatja be az ország állapotát.

Mesterházy Attila a szocialisták közlése szerint évértékelő beszédében azokat a tapasztalatokat is összegzi, amelyeket a csaknem két hónapja tartó országjárás során szereztek.

Felszólal a mai MSZP-nagygyűlésen Victor Ponta román miniszterelnök is, akit Mesterházy Attila még a székelyzászló-ügy előtt hívott meg. Ezt a jószomszédi viszony építése érdekében tette - nyilatkozta a napokban a szocialista pártelnök, hangsúlyozva, hogy az Orbán-kormány teljesítményét nem a román Szociáldemokrata Párt elnöke, hanem ő értékeli majd. Ponta tavaly májusi beiktatása óta először látogat Budapestre. Látogatása ellen a Jobbik tüntetést szervez a Papp László Budapest Sportaréna köré.

Szintén beszédet mond Szergej Sztanisev korábbi bolgár kormányfő, a PES elnöke, aki tavaly novemberben az MSZP pártalapítványának rendezvényén járt Budapesten, valamint több MSZP-s politikus is.

Olvasóink írták

93 hozzászólás
 • 93. vélemény 2013. március 11. 15:31
  „84. Olajfa14
  .. sem Mesterhazy, sem Bajnai nem alkalmas min.elnök jeloltnek.
  - Jelöltnek mindegyik alkalmas.
  Ez a demokrácia.”
 • 92. myckie 2013. március 11. 08:01
  „91. kontrapista
  Majd a válsztások után értékelj!”
 • 91. kontrapista 2013. március 10. 18:20
  „72.történész
  A határontúli magyar állampolgárok 2014-es szavazása az MSZP és csatlósai elleni akció lesz cserébe az akkor kifejtett propagandájukért.
  A szőlő máris savanyú, pedig még nincs is kinyitva a tőke !”
 • 90. macs 2013. március 10. 17:16
  „"A 2002-és 2010 közötti "remek szoclib. kormányzás eredményei",- amire (Mekk)Mesterházy olyan büszke- nélkül a Fidesz - saját programjának köszönhetően, önerőből- nem nyerte volna túl magát és akkor talán nem itt tartanánk!"
  Érdekes kijelentés! Megint jön a hárítás, nem én voltam a naiv, aki elhitte, hogy a Nap is másként fog felkelni, és mindent lehet csak akarni kell, hanem ők a hibásak, miattuk döntöttem rosszul. :-)”
 • 89. partizánok 2013. március 10. 17:14
  „81. történész 2013.03.10. 12:12

  "A külföldi Magyarok megteszik helyetted..a létszám akik szavazhatnak nem nő de ők szavazhatnak ,a szavazatok számát növeli voksuk matematika...és így megint lesz 2/3 úgy ,"

  Nagyon a bögyödben lehetnek, ha ennyire tartasz tőlük?
  Eddig kb.300 ezren kapták meg az állampolgárságot.
  Ebből menjen el 200 ezer szavazni.

  Na de kérem, mit jelent ez a Mo-i 8 millió,hozzád hasonló,elégedetlen szavazó ellenében.

  Ebből kiindulva,csak olcsó hangulatkeltésnek tűnik a "félelmed" a határon túliaktól?

  "Szerbiában élő rokonaim háromszor annyit keres mint én"

  Ez megint egy olcsó,hangulatkeltő csúsztatás a határon túliak ellen?

  Ha az ottani rokonod bankigazgató, te meg segédmunkás, akkor megáll az állítás, egyébként akkor lett volna hiteles, ha feltünteted munkahelyeiteket is.

  "Aki itt él az szavaz,ha valaki kiutazott a Magyar gazdaságot segíteni az szavaz,"

  Hahahaa, ez nagyon jó ("ha valaki kiutazott a Magyar gazdaságot segíteni az szavaz")
  Tetszik!!!

  Értem,aki neked kedves a szavazhat,még ha nem is itt él és nem is itt fizet adót.

  "azt meg ne állítsd nekem,hogy egy Ausztrál gyáriparos jogosan választ nekem kormányt oszt utána kin békében sörözik."

  Ezt a badarságot nem én állítottam,hanem te.

  Ennek ellenére, én is azt gondolom,hogy csak az szavazzon aki itt FIZET ADÓT.”
 • 88. történész 2013. március 10. 15:31
  „86. TrombiFrédi

  A normális gondolkodású emberek köztük fideszesek is már látják,hogy a mostani rendszer hatalmas bajokat okoz..persze vannak kivételek ..pl akik engedélyt kaptak a hűségért a devizahitelük rendezésére,vagy lakásokig történő út építésekre, százmilliós jövedelem szaporítására..nem irigylem én tőled,hogy tudsz "ügyeskedni,ahogyan tanítód mondta" csak ne legyél korlátozott.Ha azt látod ,hogy valaki valamit elszúrt akkor azt is lásd amit most elszúrtok ami sokkal nagyobb bajt csinál mint az előző..Talán a szocikról nem is kell már beszélni,de a FIDESZről sem..sajnos..”
 • 87. történész 2013. március 10. 15:24
  „86. TrombiFrédi

  Mivel képtelen vagy normális kommunikációra így elhiszem,hogy elvakult vagy,olyanokat nevezel párt félelmedben pártkatonának akinek magatok fajtáihoz semmi közük.Mi nem vagyunk elvakult apcsikok,aki csak a vezér képét látja.
  Valójában azokat leváltotta valaki,na mindegy de nem ők vannak hatalmon és erre lett egy új egy párt ami semmit nem tesz az átlag emberekért.majd 3 év alatt csak nőtt a nyomor, és van képetek azt mondani,hogy a tavalyi évben hazudott siker leépülés lett mára(Matolcsy mondt.) de azért is Rákosi a felelős.Ez sajna minősít tégedet és gondolkodásodat.Tíz évet adok és neked és pártodnak is szembe kell nézni a múltatokkal hidd el!Csak legyen olyan hülye aki ezt követeli majd ..Mivel kell szembe nézniük azzal,hogy azt csinálták amit most ti:::::ha érted...embereket tesztek tönkre az úszómedencés házatokért..”
 • 86. TrombiFrédi 2013. március 10. 14:41
  „Történész! Én csak sajnálni tudlak..., hogy a sorok között sem tudsz olvasni, az önálló gondolkodásról - amit nem a pártértekezleten mondanak el- ne is beszéljünk!!! A 2002-és 2010 közötti "remek szoclib. kormányzás eredményei",- amire (Mekk)Mesterházy olyan büszke- nélkül a Fidesz - saját programjának köszönhetően, önerőből- nem nyerte volna túl magát és akkor talán nem itt tartanánk! Másrészt olyan párt, amelyik sohasem nézett szembe a múltjával, tetteivel, kudarcaival, és annak okaival, tehát nem újjult meg, az ne akarjon fény lenni az éjszakában, hanem a többi konkurenciájával menjen oda ahová való, de te is követheted őket!!!”
 • 85. Mil 2013. március 10. 14:32
  „A szocikkal az a baj, hogy ugyanolyan debilek mint voltak, semmit sem változtak. Az idióta szanyi románozza az erdélyieket, ezek meg vörös nyakkendőben paroláznak a román miniszterelnökkel, fűt-fát igérgetnek, programjuk pedig nincs. Ezeket a <moderálva> kellene levetkőznük, vagyis kellett volna, és emészthetőbbek lennének. Ja nem beszélve arról, hogy még ellenzéknek is hülyék, nyilvánvaló magas labdákat nem csapnak le, a kampányuk is gagyi. Én ha kampányolnék, akkor tényekkel, adatokkal kampányolnék, reálbérek, adósság, GDP, alapkamat, ft árfolyam. Ezek mind romlottak, vagy stagnálnak. ÉS szembesíteném a régi, pár évvel ezelőtti orbán(fidesz) nyilatkozatokat, igéreteket a mával. Ehhez képest mit csinálnak ezek a marhák? Egy gagyi plakátot, amin egy mérges ORbán van azzal, hogy " tönkretesszük az országot". Ami mellesleg sajnos igaz is.”
 • 84. Olajfa14 2013. március 10. 14:19
  „Botka ur kiválóan beszelt. Ha 2014-ben nem sikerul a farao es rezsimjenek levaltasa, 2018-ban mar Botka az eselyes miniszterelnökjelölt. 2014-ben a kozos demokratikus ellenzeki indulasnal sem Mesterhazy, sem Bajnai nem alkalmas min.elnök jeloltnek.”
 • 83. lukrecia 2013. március 10. 13:25
  „örömmel állapítom meg , sokan kezdenek megvilágosodni és az eddigi kommentek nagy része különosen gardiola 73. egyet lehet érteni. Minden politikai erő akik hatalmon voltak a 90-es kormányváltás óta , sárosak. Mind a saját pecsenyéjét sütögette, de tény a az elmúlt 8 év hatásai gyűrűznek még mindig leginkább. Ez nem menti a Fidesz felelősségét sem, mert a 2/3 birtokában mindent helyes mederbe terelhetett volna, de asszisztálásuk a régiek nem felelősségre vonásához egyértelmű. de erről szól a nagykoalícíó. Akik létrehozzák ezeket a pártokat mind egy tőről sarjadnak. Konspirációjuk tárháza végtelen, és értelmetlen, időtlen. Önmaguk ellen is tesznek, de kétségtelen a hatalmukat csak így tudják átmenteni áldozatok nélkül.
  Az emberek lassan kiismerik őket, igaz még birka módon nézik csak a felismerés ellenére is, és nem tudják a teendőket.”
 • 82. macs 2013. március 10. 13:00
  „71. myckie,
  "Miért a nyomorgókat, szegényeket, elesetteket, rokkantakat, hajléktalanokat üldözzük, ahelyett, hogy megoldást találnánk problémáikra!"
  Miért, mert akinek nincs semmije, az annyit is ér!(by Lázár) Az utóbbi években mást se lehetett hallani, hogy az általad felsoroltak csak terhet jelentenek, csak viszik a mások által megtermelt javakat, és ezáltal azoknak kevesebb jut. Problémát megoldani? Miért? Ebbe az értékrendbe nem fér bele a szolidaritás, az empátia. Ők nem tartoznak a preferált középosztályhoz.
  73. gardiola,
  látom Te is végig etted az étlapot. :-) Talán azt kéne kielemezni, miért szavaztál az általad felsorolt pártokra? Mit ígértek, és mit NEM tartottak be? Amikor hallgattad az ígéreteket el is hitted, hogy betarthatók? Sose szólalt meg benned a vészcsengő, na ez már nagyon irreális?
  Más.
  Annyiszor hivatkozunk Trianonra, ideje lenne már kivesézni a témát! Jó lenne sorba venni mindazokat az eseményeket, melyek eredményeként sor került a döntésre! És kérem, hogy ne Károlyival hozakodjatok elő, mert szerintem sokkal, de sokkal hamarabb kezdődött el a folyamat, mely szomszédos nemzetállamok létrejöttéhez vezetett.
  És azon is el kéne gondolkodni, hogy az állampolgárság és a szavazati jog, most megosztja vagy összeköti a határon belül és a határon kívül élőket? Azon is el kéne gondolkodni, hogy azok részéről, akik egyébként nem itt élnek, és nagy valószínűséggel nem is fognak itt élni, illetve, amennyiben nem nyeri meg a tetszésüket döntésük következménye, veszik a kalapjukat, kabátjukat és távoznak, korrekt dolog-e részt venni a szavazáson?
  És azon is el kéne gondolkozni, hogy a Szocik tényleg tönkretették az országot? Mert ez a kijelentés nagyon jól hangzik, csak tényleg így van? Valamiért mindenki előszeretettel elfelejti, hogy 2008-ban kirobbant egy gazdasági válság, ami nálunk sokkal erősebb gazdasággal rendelkező országokat is megrengetett.
  Aztán azon is el kéne gondolkodni, hogy miért kell a sárba döngölni azokat, akik eltérő véleményen vannak?”
 • 81. történész 2013. március 10. 12:12
  „73. gardiola

  sajnos nem kell szavaznod .A külföldi Magyarok megteszik helyetted..a létszám akik szavazhatnak nem nő de ők szavazhatnak ,a szavazatok számát növeli voksuk matematika...és így megint lesz 2/3 úgy ,hogy ha itthoni Magyar egy sem megy el szavazni.
  Tehát ők az állampolgárságért választanak neked,nekem, kormányt ami őket nem sanyargatja..és csodáloznak,hogy leköpték a kocsijukat..stb..”
 • 80. csonakos 2013. március 10. 12:11
  „77. v.imre 2013.03.10. 11:23
  Imre! Sajnos a statisztikák ezt mutatják!”
 • 79. csonakos 2013. március 10. 12:09
  „76. DobóI 2013.03.10. 11:11
  Javíts ki ha tévednék, ilyen hosszan mint Orbán még egy miniszter sem tette tönkre az országot! Ha nem vennéd észre ezek is most töltik a második ciklust és azért az elsőként említetteknél nem éltünk rosszabbul még ha azt próbálták akkor belénk sulykolni! Most igazán elmondhatjuk; rosszabbul élünk mint négy éve! Bocs, ha te a vékony réteg gazdagodó közé tartozol mert ez akkor rád nem igaz!”
 • 78. myckie 2013. március 10. 12:02
  „76. DobóI
  Tehát! Ha a szocik tönkretették, akkor tegyük még jobban tönkre és azt is fogjuk rájuk! Ügyes!”
 • 77. v.imre 2013. március 10. 11:23
  „"...A nyolc évig tartó MSZP-kormányzás eredményeit sorolva azt mondta: a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány is jobban teljesített a jelenleginél. ..."

  Gut... Besser... Gyógyszer!”
 • 76. DobóI 2013. március 10. 11:11
  „69. csonakos 2013.03.10. 09:10

  Jabits kia ha tévednék, de nem a szocik tették kétszer is tönkre az országot?”
 • 75. maci53 2013. március 10. 11:10
  „Ezek a nagymellényűek mindenről beszéltek,főleg a hatalom vágyukról,de honnan vesznek rá pénzt,megint a nyakunkra akarják hozni az uzsora bankokat:?
  Hol voltak az MSZ/M/P nagy öregjei,hűvösöltek valahol,Kovács et,Szekeres Et,Lendvay etnő?
  Kirugták őket partjelzőnek,pedig Kovács et biztos azzal kezdte vona a beszédjét:amikor én még külügyminiszter voltam,nem pedig azzal hogy amikor én még MSZMP KB tagja voltam Kádár et-nél.Lendvay cenzor asszony aki betiltotta annó a Tiszatáj folyóiratot,beteget jelentett?”
 • 74. spiler 2013. március 10. 11:09
  „IGY LEGYEN!
  ELSZÁMOLTATÁST MIÉRT NEM EMLÍTIK.....
  kormány.....a Gyurcsányozás,Bajnaizás már unalmas!!!!S.G. .....magyarázata nagyon gyenge”
93 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rogán szerint megbukott politikához térne vissza az MSZP, a Jobbik hazaárulással vádol

Az a politika, amit a román miniszterelnök folytat, Magyarországon már megbukott. A Jobbik alelnöke… Tovább olvasom