Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Mesterházy: az MSZP nem hajlandó választási ígéretlicitbe kezdeni

Regionális programjaikban realizmusra és megvalósíthatóságra törekszik az MSZP.

A Magyar Szocialista Párt nem hajlandó választási ígéretlicitbe kezdeni, ezért a készülő regionális programjaikban realizmusra és megvalósíthatóságra törekszenek - hangoztatta pénteken sajtótájékoztatóján Mesterházy Attila pártelnök.

Ismertetése szerint az MSZP kihelyezett frakcióülésén amelyet a vasi megyeszékhelyen tartottak, a formálódó Nyugat-Magyarország Programot vitatták meg, amelynek elkészítésébe bevonják a párt helyi politikusait, helyi szakértőket és helyi civil szervezetek képviselőit is.

Öt hónappal ezelőtt döntött úgy a szocialista párt, hogy nem csupán országos programmal áll elő, hanem regionális programokat is készítenek; ezek közül az elsőként a Kelet-Magyaország Program kidolgozása kezdődött meg, a második a Budapest Program a harmadik pedig a Nyugat-Magyarország Program - tette hozzá Mesterházy Attila.

Mesterházy Attila elmondta, hogy október végére készül el az MSZP gazdaságpolitikai programja. Hangsúlyozta, hogy szeretnék a gazdaságpolitikai és társadalompolitikai célokat összhangba hozni.

Nemény András országgyűlési képviselő, az MSZP Vas megyei szervezetének elnöke elmondta: a Nyugat-Magyarország Program megalkotásánál a gazdaságfejlesztést tartják a kiindulópontnak és a helyi adottságok, köztük a természeti adottságok jobb kihasználására összpontosítanak.

Ilyen fejleszthető terület szerinte az energetika, benne a megújuló energiák hasznosítása, az erdőgazdálkodás és az erre alapuló bútoripar, az egészségügy részeként az egészségipar, amellyel kapcsolatban a gyógyfürdők lehetőség nyílik a gyógyfürdők adottságainak mainál jobb kihasználására is - mondta.

Szavai szerint a programban kiemelten foglalkoznak a kis- és középvállalkozásokkal, a nagyvállalatokkal, a régió nemzetközi kapcsolataival, a vidékfejlesztéssel, a közlekedési infrastruktúra fejlesztésével is.

Mesterházy Attila a sajtótájékoztatón kérdésekre válaszolva elmondta: a régiós programok közül a legelőrehaladottabb állapotban a Kelet-Magyarország Program van, amelynek végleges változata egy-két héten belül elkészül és amit Miskolcon mutatnak majd be.

A régiós programok szavai szerint az év végéig összeállnak, az országos programalkotás pedig szavai szerint jövő tavaszra zárulhat le, amelyre természetesen ráépül majd a későbbi választási program is.

A pártelnök szólt arról is, a következő hat hónapban az MSZP több kihelyezett frakcióülést is tart a Dunántúlon, a következő helyszíne Fejér megye lesz, de Tolna megyébe és Zala megyébe és Veszprém megyébe is ellátogatnak.

Olvasóink írták

 • 4. babar 2012. október 06. 12:27
  „Ez már most is hazudik, mi lesz később?”
 • 3. Mozimasiniszta 2012. október 05. 20:59
  „Ne is tegye , csak kussoljon, de szorgalmasan...”
 • 2. történész 2012. október 05. 17:12
  „Mesterházy mindig is a FIDESZT támogatta csak nyíltan nem vállalta fel.Fő irány vonala neki is ::a gazdagok gazdagok legyenek,ha kell akkor elvétellel lásd 13.havi nyugdíj...nem lehet bennük bízni.”
 • 1. maci53 2012. október 05. 14:50
  „Demokráciát,Demokráciát,!
  Az MSZP-sek kérdezzék a kollégájukat,Kovács et.-t ő tudja mi a demokrácia,hiszen MSZMP KB tag volt a kádári demokráciában,ahol egy rendőr viccért 5 évet meg agy jó nagy verést adtak,de demokrácia volt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az LMP Orbán Viktortól kér tájékoztatást a Miniszterelnökség médiakampányáról

Orbán Viktor kormányfőtől kér tájékoztatást az LMP-s Schiffer András a Miniszterelnökség induló… Tovább olvasom