Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Mesterházy: az MSZP várja az Együtt-PM jelöltnévsorát

Az MSZP már elküldte 106 lehetséges egyéni jelöltjének nevét a Bajnai Gordon vezette pártszövetségnek.
Az MSZP nem kapott jelöltnévsort az Együtt-PM szövetségtől, továbbra is várja azt - mondta Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke szerdán újságíróknak.

Az MSZP elnöke azután válaszolt a sajtó kérdéseire, hogy a Magyar Nemzet és a Népszabadság is írt arról, hogy az Együtt-PM szövetség még nem küldte meg teljes egészében lehetséges képviselőjelöltjei listáját az MSZP-nek, ez pedig nehezíti a tárgyalásokat. Az Együtt-PM ezután közleményben sürgette, hogy a szocialisták cáfolják ezt az állítást, illetve azt, hogy MSZP-s politikusok nyilatkoztak volna így a Magyar Nemzetnek.

Mesterházy Attila azt mondta: az MSZP jelöltnévsort kért az Együtt-PM szövetségtől, ez azonban nem érkezett meg, helyette a pártszövetség a választókerületi koordinátorait nevezte meg, körülbelül kilencven politikust. A szocialisták viszont - folytatta - arra kíváncsiak, hogy közös jelöltállítás esetén kivel vagy kiért kell dolgozniuk az egyéni körzetekben.

Hozzátette: az MSZP már elküldte 106 lehetséges egyéni jelöltjének nevét a Bajnai Gordon vezette pártszövetségnek, és ígéretet kaptak arra, hogy péntekig az Együtt-PM is elküldi saját névsorát.

Arra a kérdésre, ők szivárogtatták-e ki a Magyar Nemzetnek, hogy az Együtt-PM rosszul áll a jelöltállítással, Mesterházy Attila úgy válaszolt: ilyet nem mondhattak, hiszen még nem kaptak listát a "jelöltjelöltekről". Megjegyezte azonban, hazudni nem fognak, így aki rákérdezett, annak elmondták, hogy az Együtt-PM egyelőre csak választókerületi felelőseinek névsorát osztotta meg velük.

Mesterházy Attila azt is kifogásolta, hogy a Bajnai Gordon által korábban javasolt forródrót helyett az Együtt-PM közleményben üzent a szocialistáknak.

Az MSZP elnöke elmondta: azt várja, hogy a július 16-án folytatódó tárgyalásokon lezárják a programegyeztetést, és előre tudnak lépni a jelölt- és listaállítás ügyében is. Megerősítette: a szocialisták szerint őszre le kell zárni az egyeztetéseket az Együtt-PM-mel, hogy a választásokat megelőző fél évben már ne egymással, hanem a Fidesz-kormány bírálatával és az ország ügyeivel, saját javaslataikkal foglalkozhassanak.

"Mindkét fél arra törekszik, hogy legyen megállapodás. Nekünk nem változott a stratégiánk: közös jelöltek, közös lista, közös miniszterelnök-jelölt. (...) De nem lehet a tárgyalásokat örökké húzni, mert Orbán Viktor akkor röhög a markába. (...) Elnézést, hogy így fogalmazok, de a tökölődést egy idő után be kell fejezni" - jelentette ki.

Az MSZP szocialista platformját vezető Baja Ferenc szerdán a hvg.hu-nak azt mondta: Bajnai Gordon pártja akár a gátja is lehet a kormányváltásnak. Mesterházy Attila kérdésre közölte: Baja Ferenc ezt arra az esetre vetette fel, hogy ha az Együtt-PM nem a szocialistákkal, hanem külön listán indulna. Ebben az esetben ugyanis, mivel két pártról van szó, tíz százalékra emelkedik a parlamenti küszöb, a szövetség támogatottsága pedig a felmérések szerint elmarad ettől - mondta.

Olvasóink írták

  • 2. Légiós 2013. július 19. 07:59
    „Remélem kedves Meterházy március 15 -én te és a szép slepped nem fog koszorúzni a Petőfi szobornál mert az már gyalázat lenne, ja és gordonkát se engedjétek oda... édes Istenem milyen ájtatos arccal tudnak ott állni olyankor.. és a szabadságharcot kétszer is a nagy testvérük a ruszkik verték le ... akiket ugy imádnak fuuuuuujjjjjjjjjjjjj”
  • 1. papsajt 2013. július 11. 07:34
    „az MSZP képtelen az önállóságra úgylátom.
    nincs SZDSZ, jó lesz Gordon is.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az orvosi kamara elutasítja az aktív eutanáziát

Az OVB hitelesítette azt a népi kezdeményezést, amely lényegében az eutanázia lehetőségét teremtené… Tovább olvasom