Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Mesterházy béremelést ígért a rendvédelmiseknek

Az Összefogás kormányfő-jelöltje egy új típusú szolgálati nyugdíjrendszer bevezetését is megígérte.
Azonnali, érezhető mértékű béremelést ígért a baloldali összefogás nevében a rend- és honvédelmi végrehajtó állománynak Mesterházy Attila szerdán Budapesten.

Az Összefogás miniszterelnök-jelöltje a rend- és honvédelmi szakszervezetekkel folytatott tárgyalása után elmondta: a többkulcsos személyi jövedelemadó bevezetése az állomány túlnyomó részének azonnali nettó fizetésemelést jelentene, emellett bérfelzárkóztató programot indítanának a büntetés-végrehajtásban dolgozóknak. A hosszú távon tisztes megélhetést biztosító előmeneteli rendszerről pedig egyeztetéseket ígért az érdekképviseleteknek.

Mesterházy Attila ígéretet tett egy új típusú szolgálati nyugdíjrendszer bevezetésére, és arra, hogy kormányra jutva visszaadják a szolgálati nyugdíjasok korábbi státusát, így mentesülnek az ellátásukat terhelő 16 százalékos adó alól.

Fidesz: a rendvédelmi dolgozóknak nincs szükségük Mesterházy ígérgetésére

A Fidesz véleménye szerint teljesen mindegy, hogy mit ígérnek a szocialisták a rendvédelmi és honvédelmi dolgozóknak, mert kormányzásuk alatt pontosan az ellenkezőjét csinálták, mint amit megígértek - reagált a kormánypárt Mesterházy Attilának, az Összefogás miniszterelnök-jelöltjének szerdai szavaira.

A Fidesz közleményében úgy fogalmaznak: a rendvédelmi dolgozóknak a legkevésbé egy reménytelen ember reménytelen ígérgetéseire van szükségük.

Azt írják: a Gyurcsány-korszakban a rendőrséget morálisan és pénzügyileg is szétverték, hétezer rendőrt tettek az utcára, a honvédség vagyonát szétlopták és éveken át nem fizették ki a tűzoltók túlóráját.

Azt is kijelentik, hogy ma a rendvédelmi és honvédelmi dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülésben részesülnek. Éppen ezekben a napokban kapják kézhez januárig visszamenően a bérkiegészítésüket, amelyet egészen az új életpályamodell teljes körű bevezetéséig kapni fog az állomány - teszik hozzá.

A közlemény végén azt írják, Mesterházy Attila a reménytelen ígérgetés helyett "inkább válaszoljon arra a kérdésre, ami elől immár 29 napja menekül. Mondja el végre, mit tud arról, hogy honnan vannak volt helyettese, Simon Gábor százmilliói".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadőrök mérgezték meg a védett madarakat?

A két férfi tagad. Az ügyben végzett házkutatás során védett madarak kitömött tetemeire is… Tovább olvasom