Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Mesterházy: illegitim és ideiglenes lesz az új alkotmány

Mesterházy Attila szerint az új alaptörvény illegitim és ideiglenes lesz, s azt a következő választások után nemzeti konszenzus alapján meg kell változtatni.
Az MSZP elnöke pártja budapesti részországgyűlésén azt mondta: a Fidesz-KDNP alkotmánytervezete "perverz társadalompolitikát és kalandor gazdaságpolitikát" rögzít, riasztó demokráciafelfogást tükröz, lehetőséget ad a szólásszabadság, a szociális és munkavállalói jogok korlátozására, valamint arra, hogy az állam beavatkozzon a polgárok magánéletébe.

Kifejtette: a demokraták feladata ezért az, hogy egy asztalhoz üljenek, és megtervezzék "a visszautat a jogállamhoz". Mesterházy Attila szerint nem az új alkotmány elfogadásának napja történelmi, hanem a következő választásoké lesz az, amely után nemzeti konszenzus alapján meg kell változtatni az alaptörvényt, és "újra kell alapítani a köztársaságot".

Olvasóink írták

 • 13. smalltown 2011. április 21. 03:24
  „8
  be lehetne mar fejezni ezt a szamonkerest, hogy ki magyar!!! Valami mast kellene mar kitalalni, mert ez igy mar qva unalmas!!! A gyurcsanyozas is.”
 • 12. Beroesz 2011. április 20. 15:13
  „Ha a Fidesz kellően visszaesik és nem éri el az egyharmadot, akkor a bal és a jobb pártok simán visszavonhatják azokat a változtatásokat, amelyekkel egyikük sem ért egyet. Ilyen például bizonyos hivatalnokok hosszú távú kinevezése, amely a Fideszen kívül senkinek sem tetszik.”
 • 11. queenmargareth 2011. április 19. 21:18
  „voltam 220 km-re, írtam elvettem a kenyeret tőle, mert mondtam a jó lelkű fia küldött.ő azt mondta csak a pici fiam lehet ennyire emberi. megebédeltünk, csodálkoztam, hogy ilyen "gyermeket" szült.”
 • 10. queenmargareth 2011. április 19. 21:15
  „orbán egyszer kiejtette a száján, hogy legitim, azóta szólás-mondás, közmondás, közhely stb......
  szegény dakoták:))))))))”
 • 9. achilleus 2011. április 19. 16:27
  „3. achilleus 2011.04.18. 14:36
  Tévedtem, az MSZP már itt végleg elveszítette a legitimitását: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=66722

  "Az idős, szívbeteg, 45 kilós apámnak két lépésről fújta az arcába a gázt a rohamrendőr! Nekik háttal fordulva arcunkat fedezve próbáltunk a fal mellett menekülni. Ekkor jelentek meg a vízágyúk, melyek zöld festékkel lőttek minket." (M.)

  "Egy nő sírva, üvöltve rohant végig, azt kiabálta zokogva: "Meglőtték a gyerekemet!", más menekülők is elmondták, hogy a mellettük levőket lelőtték (mint kiderült, ezek a gumilövedékek voltak), véres fejjel fekszenek a földön, brutálisan verik ott az embereket." (H. Á.)”
 • 8. Figyelő 2011. április 19. 08:19
  „Mesterházy "elvtárs"!
  Van egy kérdésem: Maga magyar ember?!
  Nagyon jó lenne ha befejezné a politikai hisztéria keltését az országban!
  Ha meg nem tetszik itt, el lehet menni, tudja, ez ta maga haverja, a Gyurcsány mondta!
  Fogadjon szót neki!”
 • 7. jozko 2011. április 18. 17:13
  „Részországgyűlés.
  Demokraták.
  A Köztársaság, a jogállamiság önzetlen védelmezői.
  Hinnye!”
 • 6. theseus 2011. április 18. 15:53
  „Virtual reality.”
 • 5. szentmiki 2011. április 18. 15:34
  „ez nagyon beteg...”
 • 4. bánki 2011. április 18. 14:41
  „,,A bukott kormányfő egy timföldgyár és más efféle közjavak után magáévá tette a Demokratikus Chartát, majd az egykori koalíciós társát megillető demokratikus ellenzék (de) védjegyét is. Maga mellé vette Bauer Tamást, Konrád Györgyöt, a sunyifasizmust vizionáló volt SZDSZ-es lelkészt, és lenyúlta melléjük a néhai rendszerváltó liberális párt terminológiáját is. ,,Képzeli, hát szertelen" - mondaná Gyurcsányra a költő. Olyan szerepben szeretne tündökölni, amelyben az ő politikai ellenfele Orbán Viktor, akitől ő megvédi a szabad sajtót, az ügyészséget, a bíróságot, a szegényeket, a köztársaságot, Európát, a világot. Egyszer volt Budán kutyavásár. Ráadásul ez a tüntetés csak kutyakomédiára sikeredhetett. A közönség szövegértési bajokkal küzdött: Vágó István, ha akarja, még Orbánt is megtapsoltathatta volna velük.
  A ,,chartások" végső célja a kormány leváltása - erről szónokolt Gyurcsány. Úgy tűnik, az évente ezermilliárdokra rúgó adósságtörlesztést, aminek terhét neki köszönhetjük, ő szeretné kipréselné a népből. ? biztos nem adóztatná meg úgy a multit, a bankvilágot, mint Orbán, a polgármesterei se perelnék vissza a vízműveket, nehogy bármit szóvá tehessen Sarkozy. Gyurcsányt nem zavarja, hogy oly mélyre süllyedt a hatalomból, oly messzire került attól, mint a Mariana-árok alja a Marstól. Már fenyegetőzni is van bátorsága. Az ,,Orbán-rezsim kiszolgálóinak nem lesz bocsánat" - harsogta a mikrofonba. "”
 • 3. achilleus 2011. április 18. 14:36
  „Az a párt lesz illegitim, amely nem az alkotmány szellemében működik, még akkor is, ha az eddigi alkotmány megengedte ilyen párt(ok) működését. /sajna ez is megengedi./ Mesterházynak pedig kifejezetten jól jönne a szólása szabadságának korlátozása, kevesebbet égetné magát.”
 • 2. LukSzusz 2011. április 18. 13:26
  „Mesterházy a Szájcsődör,összekeveri a Magyar Alkotmányt a Kommunista Kiálltvánnyal.
  Azok a pártocskák,MSZP,LMP stb amelyek nem vesznek részt a Parlamenti vitában,nincsenek ott,ne kapjanak illetményt.
  Nem azért szavaztak néhányan rájuk hogy otthonról ugassanak.”
 • 1. frakk 2011. április 18. 12:46
  „Az alkotmány tökéletes, csak egy kifogásolható benne, - mely szerint megtiltanám az összes Mszmp, mszp, szdsz-ben már egyszer résztvevőnek a politikai szerepvállalás lehetőségét. A parlamentben már tényleg nem lenne semmi keresnivalójuk.
  Ez a Fidesz gyengeségét, következetlenségét mutatja sajnos.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Századvég felmérés: Széchenyi és a Szent Korona szimbolizálja Magyarországot

A magyar választók számára a Szent Korona a legerősebb tárgyi szimbólum, amely az országot jelképezi… Tovább olvasom