Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Mesterházy: korrekcióra szorul a Fidesz hatalomgyakorlása

Korrekcióra szorul a Fidesz hatalomgyakorlása, mert a parlamenten belül sem veszik figyelembe az ellenzéki véleményeket és az érdekképviseletekre, szakszervezetekre, civil szervezetekre sem figyelnek - mondta Mesterházy Attila Salgótarjánban csütörtökön.
Az MSZP parlamenti frakcióvezetője sajtótájékoztatón azt mondta: az tud gesztust tenni, akinek markáns többsége van, a Fidesz önkorlátozással tehetné ezt meg.

Ha nem gyakorolják az önkorlátozást, akkor Magyarország meg fogja védeni magát a következő években - tette hozzá.

Mesterházy Attila úgy fogalmazott: a parlamentben belüli kétharmad, bármennyire is szeretné a Fidesz ezt az érzetet kelteni, nem forradalom alapján állt össze, és nem jelenti a társadalmi kétharmadot sem.

A parlamenti kétharmados többséget 2,7 millió ember szavazatával sikerült elérni, Magyarországon azonban 8 millió szavazókorú választó van, ebből könnyen lehet látni, hogy messze nincsen kétharmadja a Fidesznek - mondta.

"Ha nem változtatnak az irányon, akkor az ország, a közvélemény fogja korrigálni, hiszen nekünk a parlamentben egyharmadunk sincs, ezt mi parlamenti eszközökkel nem tudjuk kikényszeríteni, de társadalompolitikai, parlamenten kívüli erők bizony ki tudják kényszeríteni, ők pedig a magyar választók" - fogalmazott Mesterházy Attila.

A szocialista frakcióvezető a kormány eddigi működését úgy értékelte, hogy a beszéd eltér a cselekedettől, "a szavak szintjén együttműködésről papolnak, a gyakorlatban pont az ellenkezőjét csinálják".

Úgy folytatta: be akarják betonozni saját hatalmukat, emellett olyan demokráciafelfogással álltak a kormányzáshoz, ami napról-napra tabukat dönt.

Pozitívumnak nevezte, hogy a Fidesz-kormány és maga Orbán Viktor is beismerte, hogy amit a Bajnai-kormány tett, az a helyes út, és belátták, hogy Magyarországra hatnak a külső körülmények, és sem az Európai Unió, sem más nemzetközi szervezet nem fogja lenyelni a magyar túlköltekezés árát.

Hozzátette: üröm az örömben, hogy az elmúlt négy évben viszont folyamatosan mást mondtak.

Napról-napra igazolódik be, hogy a Fidesz egy illúziót keltett a magyar lakosságban, és ez az illúzió kezd szertefoszlani - mondta Mesterházy Attila.

Olvasóink írták

 • 7. 1lefasisztázottbaloldali 2010. június 18. 18:04
  „Megáll a döbbenetben a kés.
  Mit keres Mesterházy a parlamenti bársonyszékben?”
 • 6. achilleus 2010. június 18. 17:31
  „"A parlamenti kétharmados többséget 2,7 millió ember szavazatával sikerült elérni, Magyarországon azonban 8 millió szavazókorú választó van, ebből könnyen lehet látni, hogy messze nincsen kétharmadja a Fidesznek - mondta." - És?? Éltek a jogukkal? Nem! Akkor miről beszélünk? Nem tetszik a választási rendszer? Nem tetszik a demokrácia?? Mennyivel jobb volt, Mesterházy elvtárs, amikor csak a Hazafias Népfront által meghirdetett 1 jelöltre lehetett kötelezően szavazni, 95%-os részvétellel. Az volt ám a legitim demokrácia!!! Kár azt az időt ilyen kacifántos módon visszasírni Mesterházy elvtárs. Amúgy jól megszedte3 magát a fiatalelvtárs a vagyonbevallását szemlélve. "Az Országgyűlés honlapján található dokumentumok szerint Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője az előző évi bevallásához hasonlóan most is kilenc ingatlant tüntetett fel. Száz százalékban tulajdonosa egy 68 négyzetméteres, III. kerületi, budapesti lakásnak, két, 16 négyzetméteres garázsnak Veszprémben. 1996-ban vásárolt egy 120 négyzetméteres telket Alsóörsön, 1997-ben pedig egy 436 négyzetméteres ingatlant Balatonalmádiban. Száz százalékig tulajdonában van még egy, 832 négyzetméteres telek Alsóörsön, Lovas településen pedig egy 230 négyzetméteres szántó. Balatonalmádiban tulajdona még egy 15 négyzetméteres telek, s 8469 plusz 4774 négyzetméter tulajdoni hányada van Gerjenben. Tulajdonában van továbbá egy Honda motorkerékpár, amelyet 2001-ben vásárolt. Gyűjteményében található Herendi porcelán, amelyet vásárolt, illetve ajándékba kapott. Jelentősebb vagyontárgyai között említ műszaki cikkeket és szórakoztatóelektronikai-, számítástechnikai eszközöket. Készpénzként a tavalyihoz hasonlóan 8 millió forintot tüntetett fel, tartozása, gazdasági társaságban érdekeltsége nincs." http://zipp.hu/belfold/2010/06/15/csoro_vona_tehetos_lazar_es_mesterhazy”
 • 5. szilléri 2010. június 18. 16:19
  „Eddig meg miért nem püntyőgött Donki Ho Te marharépa ?”
 • 4. KolompárRómeó 2010. június 18. 06:52
  „Mingyá elsírom magam, elftársak!”
 • 3. jozko 2010. június 17. 21:41
  „"...a közvélemény fog korrigálni.." Mint néhány kommentemben már írta, a Fidesz -egy jól működő, potenciális ellenzék hiányában- gyakran fog a közvéleményhez fordulni, részben hogy növelje -az egyébként meglévő és törvényes- legitimitását, másrészt -érthetően- csökkenteni kívánja a felelősségét, amit nem tud megosztani egy impotens ellenzékkel. És ennek a helyzetnek az előidézője az Mszp felelőtlen, a hatalommal csak játszadozó, néha visszaélő politikája! Vásár után persze okos a paraszt, ugye, Mesterházy úr? Ami egyébként a közvéleményt illeti: a véleményét figyelmen kívül hagyni legalább akkora ostobaság, mint teljesen komolyan venni! Az Isten őrizze Magyarországot attól, hogy a "nép" irányítson! Egyenlő lenne azzal, hogy a gyeplőt teljesen a lovak közé vetnék... Ami meg a választási részvételt illeti: a politika tiszteletben tartásával nagyobb részvételre is sarkallhatta volna az Mszp a választókat....de ez a hajó már elment.”
 • 2. unknown 2010. június 17. 20:26
  „Helyrehozás? Még én is rosszul írom. Nem hoztak helyre semmit, csak nagyot rántottak a nadrágszíjon, hogy megfékezzék valamennyire az ország eladósodás ütemét, a költségvetési hiány drasztikus növekedését. 2002-ben még csak nyolcezer milliárd forint volt a Fidesz kormány által befékezett tartozásunk, 2009-re lett huszonegyezer forint. Persze tessék ezt átszámolni eurora, dollárra, yenre, svájci frankra. A választók MSZP-től 2010-ben elmaradt szavazóktól lett elvonva a 13. havi nyugdíj, fizetés, nem lehet ezt a tényt a Fidesz nyakába varrni már a most őszi önkormányzati választásokon.”
 • 1. unknown 2010. június 17. 20:16
  „"...Hozzátette: üröm az örömben, hogy az elmúlt négy évben viszont folyamatosan mást mondtak. ..." Hihetetlen ellentmondás! Ha a Gyurcsány kormány nem baszarintotta volna el 2002-től 2009-ig az ország gazdaságát, nem juttatta volna az országot a csőd szélére (az IMF és EU bank segítsége szükségességére) akkor nem lett volna szükség a Bajnai gordon vezette kormány felállására, tevékenységére. Pojáca módon eljátszák, hogy a helyrehozás a nyolc év kormányzati ciklus mintegy katarzisa volt. Mesterházy félrevezeti még azokat is, akik mégmegmaradtak volna mellettük. Hazug banda lett az MSZP vezérkar! Most csönd legyen Attila a Parlamentben is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos gázolás egy gyalogátkelőn

A felfestett gyalogátkelő-helyen gázolt el egy személykocsi szerdán délután egy 76 éves és egy 51… Tovább olvasom