Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Mesterházy: megtartotta az első ülését az új elnökség

Az MSZP új országos elnöksége megtartotta az első ülését, amelyen egyebek mellett megkezdték a felkészülést az önkormányzati választásokra - közölte a pártelnök csütörtökön.
Mesterházy Attila tájékoztatása szerint az elnökség meghallgatta és elfogadta Szigetvári Viktor kampányigazgató előterjesztését a kampány struktúrájára, feladataira vonatkozóan és egyhangúlag megerősítették őt posztján. Szigetvári Viktor munkáját egy előkészítő bizottság segíti, amelynek tagjai Baloldali Önkormányzati Közösség által delegált szakpolitikusok, valamint területi koordinátorok.

Figyelemreméltónak nevezte Orbán Viktor reagálását arra, hogy az államfő október 3-ra tűzte ki az önkormányzati választás időpontját. Emlékeztetett arra, hogy sajtóhírek szerint a miniszterelnök azért örül a korai dátumnak, mert így a költségvetést is korábban be tudja terjeszteni.

Mesterházy Attila ebből arra következtet, hogy ezek szerint a kormányfő olyan megszorító költségvetéssel készül az év végén, amelyet nem mer beterjeszteni az önkormányzati választás előtt. Ugyanazt teszi, mint eddig minden egyes választások előtt, meg akarja téveszteni a választókat - vélekedett.

Az MSZP elnöksége úgy látja, ez nem tisztességes a választókkal szemben, ezért arra szólítják fel Orván Viktort, hogy ha van ilyen szándéka, legyen bátor és terítse ki a kártyáit.

Mesterházy Attila kitért arra: az elnökség a kormány alkotmánymódosítási kezdeményezései miatt létrehoz egy alkotmány-előkészítő szakmai kollégiumot, amelynek ő a vezetője. Mint mondta, nemcsak politikusok, hanem szakmai, tudományos területek meghatározó személyiségeit szeretné felkérni arra, hogy vegyenek részt a kollégium munkájában, hiszen az alkotmányozás folyamata nem pusztán egy jogi aktus, nélkülözhetetlen egy széleskörű tudásbázis felhasználása.

Jelezte: az elnökség felháborítónak és példátlannak tartja azt a rágalomhadjáratot, leszámolási kampányt, amelyet "Orbán Viktor kommandója" indított el az MSZP volt miniszterelnökei, kormánytagjai, államtitkárai ellen.

A kormány politikai koncepciós perek előkészítésével a saját tehetetlenségéről akarja elterelni a figyelmet, kriminalizálni akarja ellenfeleit és ehhez minden aljas eszközt igénybe vesz - jelentette ki.

Hangsúlyozta: visszautasítják ezeket a rágalmakat, mert az MSZP kormányfői, állami vezetői és a szocialista frakció minden tagja a nemzet érdekében végezte a munkáját az elmúlt nyolc évben.

Bátran állunk minden vizsgákat el, mert ha az objektív és tényszerű, akkor az mi munkánkat igazolja, és a mi igazunkat bizonyítja majd - szögezte le a pártelnök.

Mesterházy Attila úgy fogalmazott: diktatúrákat idéz, amikor politikusok fogalmaznak meg politikai megrendeléseket a rendőrség, az ügyészség és a bíróság számára, pedig az igazságszolgáltatás erejét az adja, ha a tények alapján objektív, pártpolitikától mentesen végzi a feladatát.

Kiemelte: elítéli az elnökség azt a stílust és módszert, ahogy a Fidesz-kormány különböző rendű és rangú megbízottai mindenféle előzetes egyeztetés, mérlegelés nélkül arrogánsan, válogatás nélkül rúgja ki a különböző minisztériumoknál, háttérintézményeknél vagy állami cégeknél dolgozó embereket.

Nem kíváncsiak a szakmai felkészültségükre, lehetőséget sem adnak arra, hogy bizonyítsák, ugyanolyan tisztességgel és lojalitással végzik a munkájukat az új kormány mellett, ahogyan tették az előző mellet is - mondta.

Mesterházy Attila szerint ez a stílus azokat minősíti, akik oda küldik a kidobóembereiket. Egyetértünk azzal, hogy egy kormány meghatározhatja kivel kíván együttdolgozni és kivel nem, de ezt akkor sem teheti ilyen módszerek használatával és ilyen stílusban - közölte, hozzátéve: az MSZP elnöksége ezért felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel ezzel az embertelen és megalázó módszerrel, ami elfogadhatatlan az európai demokráciákban.

Olvasóink írták

 • 9. achilleus 2010. július 16. 10:50
  „2010-07-16 10:10
  "Mesterházy az Országház falain kívülre viszi a politikát - Szűknek tartja a parlamentáris demokráciát az MSZP elnöke. Mesterházy Attila a Népszavának adott interjúban megerősítette, hogy a szocialista párt az Országház falain kívülre viszi a politikát, mert szerinte másként nem teremthető meg a társadalmi egyensúly a kormánypártok - személy szerint pedig Orbán Viktor - megfékezéséhez."

  És a "belső reakcióval" is leszámol: http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=324102
  - Ez része annak, amit ön a kongresszuson meghirdetett, hogy egységet akar a pártban?
  - Egyértelműen. A párttagoknak és a szimpatizánsainknak elegük van abból, hogy a szocialista pártban állandóan vannak kibeszélők, kiszivárogtatók, olyanok, akik a saját egyéni útjukat egyengetik ahelyett, hogy a közösség érdekeit szolgálnák. Azt várják tehát, hogy a szocialista párt egységesen képviselje a közösen eldöntött álláspontot. Ezt kell határozottan és következetesen képviselni.
  - Még most is vannak kibeszélők?
  - Ez majd kiderül, hiszen az új elnökség most kezdi meg a munkáját. Nagyon remélem, hogy minden szocialista párti politikus úgy érzi, érdemes adni magunknak egy esélyt, hogy bebizonyítsuk: nem vagyunk olyan önsorsrontó párt, amely csak magával van elfoglalva és azzal, hogy a mindenkori vezetést fúrja, hátba támadja."”
 • 8. achilleus 2010. július 16. 09:05
  „"Mesterházy Attila szerint ez a stílus azokat minősíti, akik oda küldik a kidobóembereiket. Egyetértünk azzal, hogy egy kormány meghatározhatja kivel kíván együttdolgozni és kivel nem, de ezt akkor sem teheti ilyen módszerek használatával és ilyen stílusban (...)"

  Mesterházy elvtárs pártja nem "kidobó", hanem VERŐ-embereket küldött, ha valaki nem tetszett nekik. Hol volt Mesterházy elvtárs, amikor Szász Károlyt megverték, majd külön az ő eltávolítására törvényeket hoztak?? Mesterházy elvtárs miért feledkezik el Keller elvtárs akcióiról, amikor például a Millenáris Park igazgatónőjét testüregi motozásnak tették ki?? Nem szégyelli magát Mesterházy elvtárs??”
 • 7. achilleus 2010. július 16. 08:59
  „"Bátran állunk minden vizsgákat el, mert"

  Ezt javítani kellene .....”
 • 6. szilléri 2010. július 16. 08:40
  „A korrupciós index 70% MSZP, 30 % FIDESZ mondta Dávid csillag Ibolya. MDF 10 % ez matematikailag 110 % kormányváltásig.

  Az új versenyzők Fidesz ? %,
  MSZP ? %,
  LMP ? %,
  és talán Jobbik ? % .

  Kérnék becslést a következő 4 évre!”
 • 5. achilleus 2010. július 16. 08:27
  „1. hozzászólás LukSzusz 2010.07.15. 21:59
  2. hozzászólás szilléri 2010.07.16. 03:32

  Valóban ideje lenne már az MSZP-t bűnszervezetként kezelni, és mint ilyet nagyon sürgősen feloszlatni.”
 • 4. achilleus 2010. július 16. 08:23
  „Egy aktuális hír Mesterházy (Zuschlagpatronus) Attila figyelmébe, hogy miért is kellene kitakarítani az elmúlt évek szennyét:

  2010-07-16 07:17
  Botrányos lelépési pénzek - Csanádi Ágnes 34 millióval távozott az egyik vagyonkezelő-tulajdonú cégtől a másikhoz

  Kivizsgálja az NFÜ új vezetése az uniós pénzeket osztó háttérintézményeinél történt nagy összegű kifizetéseket. Ilyen Csanádi Ágnes, a VÁTI volt vezérigazgatójának esete, aki távozásakor 34,5 millió forintot kapott, holott a szektoron belül működő másik állami cégnél, a Regionális Fejlesztési Holdingnál folytatta munkáját. Mindkét szervezetnek az állami vagyonkezelő a tulajdonosa.

  Nemcsak az előző kormány által megkötött tanácsadói szerződéseket vizsgálja felül a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) új vezetése, hanem a nagy összegű lelépési pénzek ügyében is ellenőrzést indít, különös tekintettel az olyan kifizetésekre, ahol csupán az egyik állami intézményből a másikba távozott a búcsúpénzzel kistafírozott vezető - értesült a Magyar Nemzet. Ilyen ügy Csanádi Ágnesé, a VÁTI korábbi vezérigazgatójáé, aki jelenleg a Regionális Fejlesztési Holding vezérigazgató-helyettesi posztját tölti be.

  A területfejlesztéssel foglalkozó VÁTI Nonprofit Kft. az uniós fejlesztési programok egyik közreműködője. A száz százalékban állami tulajdonú céget Csanádi Ágnes 2004 nyarától irányította. A vezérigazgató a társasághoz az államigazgatásból érkezett, az akkor Burány Sándor szocialista politikus vezette munkaügyi minisztériumban volt közigazgatási államtitkár. Csanádit öt évre nevezték ki, ám munkaviszonya idő előtt megszűnt, így a vezérigazgató 2008. április elsejével távozott a VÁTI-tól, méghozzá közös megegyezéssel - írja pénteki számában a Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat."”
 • 3. achilleus 2010. július 16. 08:17
  „"Mesterházy Attila ebből arra következtet, hogy ezek szerint a kormányfő olyan megszorító költségvetéssel készül az év végén, amelyet nem mer beterjeszteni az önkormányzati választás előtt. "

  Drága Mesterházy elvtárs! Ön nagyon naiv. Tudja egy költségvetés véglegesítése előtt nem árt tudni, hogy hány város, megyei jogú település, megye, fővárosi kerület (vagy maga a főváros) kerül szoci irányítás alá. Ezekre ugyanis kevesebbet kell tervezni, vagy esetleg semmit. Tudja a többiek milyen jól járnak!”
 • 2. szilléri 2010. július 16. 03:32
  „,,Hangsúlyozta: visszautasítják ezeket a rágalmakat, mert az MSZP kormányfői, állami vezetői és a szocialista frakció minden tagja a nemzet érdekében végezte a munkáját az elmúlt nyolc évben."

  A pofátlanságnak és az MSZP-nek nincs határa.

  Kedves M. Attila az elmúlt nyolc évben hun éltél ? majom !”
 • 1. LukSzusz 2010. július 15. 21:59
  „Ezek soha nem pusztulnak ki?Lelépett,megbukott Lendvai, íme itt van az ujabb csemete,veri a nyálát,félti rablóbandáját,kiesett a csöcs a szájából.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késsel akartak kirabolni egy takarékszövetkezetet

Késsel fenyegetőzve próbált kirabolni egy takarékszövetkezetet csütörtökön egy férfi Sükösdön, az… Tovább olvasom