Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Mesterházy: mielőbb le kell váltani Matolcsyt

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mielőbbi leváltását sürgette Mesterházy Attila az MSZP választmányának szombati ülése előtt újságíróknak nyilatkozva.
Minél előbb "le kell vágni Orbán Viktor jobbkezét" - fogalmazott a szocialista pártelnök-frakcióvezető, arra utalva, hogy a kormányfő korábban a jobbkezének nevezte Matolcsy Györgyöt.

Mesterházy Attila ezt azzal indokolta, hogy a gazdasági miniszter pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottaknak - Matolcsy György szerint a gazdaság fundamentumai nem indokolják Magyarország leminősítését - "semmi köze a valósághoz". Magyarország nagyon nagy bajban van, ezt mutatja, hogy az ország csődkockázatát jelző CDS-felár csúcsot ért el, és a kormány "sokkal nagyobb gazdasági káoszba vezette az országot, mint amekkora 2008-2009-ben volt" - jelentette ki.

Az MSZP-elnök kedvező jelként értékelte, hogy a kabinet tárgyalásokat kezd a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) egy új típusú együttműködésről. Ugyanakkor úgy ítéli meg, hogy a kabinetnek minél előbb meg kell állapodnia az IMF-fel, de ehhez hiteles politikusok kellenek. Orbán Viktor és Matolcsy György pedig nem ilyen - mondta.

Arra, hogy a Fidesz visszautasította a miniszterelnök bizalmatlansági indítvánnyal történő leváltását sürgető pénteki felvetését, Mesterházy Attila úgy reagált: ettől kezdve a Fidesz-frakció is felelős mindazért, ami történik. Szavai szerint az MSZP már bebizonyította, hogy lehetséges a ciklus közben miniszterelnököt váltani és tovább kormányozni, a fideszes képviselők azonban ehelyett egy "hűbérúr alattvalóiként" viselkednek.

Az MSZP-választmány zárt ülésen egyébként Petschnig Mária Zita közgazdász tart előadást az ország gazdasági helyzetéről. Az ülés sajtónyilvános megkezdésekor az Erik, a viking című Monty Python-film egyik, Atlantisz elsüllyedéséről szóló jelenetének levetítésével illusztrálták a hazai állapotokat, mondván, hogy a filmbeli atlantisziakhoz hasonlóan a kormány sem akar tudomást venni a baj nagyságáról.

Simon Gábor választmányi elnök bevezetőjében emellett polgári engedetlenségi mozgalom elindítását ajánlotta arra az esetre, ha a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti többsége más jobbikos javaslatok után azt a kezdeményezést is elfogadja, hogy Horthy Miklósról nevezzék el a Bartók Béla utat. Ha kiteszik ezt a táblát, "mi szereljük le" - javasolta.

Lévai Katalin, a vasárnapi II. kerületi időközi választás MSZP-s jelöltje arról beszélt: két célja volt az indulással, az egyik: határozott üzenetet küldeni a kormánynak arról, hogy elfogadhatatlan a politikája, a másik, hogy a politikai diskurzus megkerülhetetlen témája legyen a demokratikus ellenzéki erők összefogásának szükségessége. Véleménye szerint e célokat elérték.

Olvasóink írták

 • 19. DobóI 2011. november 27. 06:05
  „Egy ki elgondolkodtató mindenkinek:

  http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/merre_tovabb_20111126.html”
 • 18. DobóI 2011. november 27. 06:03
  „17. szegedgabor 2011.11.26. 22:52

  A állampolgárok többsége választotta 2002-ben a vadkapitalizmust. A szocialisták 8 év alatt megvalósították...”
 • 17. KamuNeni 2011. november 26. 23:15
  „Itt van meg egy ok amiert az osszeset le kell valtani ..http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2011/11/25/kotelezo_utdij_minden_autora_na_sokaknak_ez_lesz_a_veg/”
 • 16. szegedgabor 2011. november 26. 22:52
  „Egészen addig, amíg így nyírja egymást MSZP-s és Fideszes addig ezeknek nagyon jó lesz.... Mert mindig csak az emberek egy része megy tüntetni... mi lesz itt ha valami senkinek sem tetszik? Remélem változás, függetlenül attól ki jön... Az ex kiszes vagy az elvtárs... nekem 8... Az egyik azt mondja "Én vagyok a cocializmus.... " a másik meg " Én vagyok a demokrácia.." ... olyan kéne aki többes számban is hajlandó lenne nyilatkozni... De egy pár dolog tuti:
  1. Havi 80 ért kockáztatná az öreganyja az életét ( rendőr )
  2. Havi 80 ért dolgozzon ő az egészségügyben amikor sokszor összeesésig melóznak
  3. Több éve nem láttam gyalogos rendőrt tarjánban.... csak az olajbanyán amikor mentek kajálni...
  4. Menjen tanítani ő annyiért amikor azzal indokolja Rózsikám a dolgokat, hogy a tanár hivatástudatból örömmel dolgozik sokkal többet...
  ( elnézést , hogy csak a közszférát említem, bár mindenkinek rossz tudom )
  Javítsatok ki ha tévedek, nyugodtan, csak érdekel, hogy csak engem idegesít, hogy itt mindenki a másikat szekálja mert maga a politikus elérhetetlen? Családok vesznek össze, barátságok mennek tönkre 4 évente és ezt Pesten élvezik... mert nekik ez a jó... Mi lenne ha az egyik tüntetésre szólítana a másik ellen de csak ő lenne ott? És ez vissza felé is igaz...”
 • 15. Takavaka 2011. november 26. 21:38
  „Normális gondolkodású ember, nem húz ujjat azokkal, akiktől nagyban függ. (Pontosabban, akiktől az ország sorsa függ.) Kicsik vagyunk és gyengék. De gondolkodámódban nagy lehetne, ha lenne, taktikai érzéke, meg néhány lépéssel előre tudna gondolkodni, mint ahogy a sakkban szokás. De emberünk tökös gyerek, benne a magyar virtus, majd megmutatja az IMF-nek merre az ajtó. Most meg lehet menni puncsolni. Ajánlanám, tanuljon inkább sakkozni. Az átkosban volt egy ember, (A nevét mostanság nem annyira ildomos emlegetni.) az tudott sakkozni és mellesleg az országot egy időben, egész jól ellavírozta.”
 • 14. Larsson 2011. november 26. 20:55
  „Attól mert vki matolcsi ellenes, még nem lesz mszp-hívő, szóval kikérem magamnak! Tök mind1 ki mondja ezt, egyetértek vele, ez az ember bizonyította, hogy alkalmatlan ng miniszterségre! :P”
 • 13. tótkomlósi 2011. november 26. 20:44
  „13. reader 2011.11.26. 20:33

  De abban az időszakban nem kizárólag az MSZP volt hatalmon, ha jól emléxek!”
 • 12. reader 2011. november 26. 20:33
  „Kedves mszps-hívek! Én személy szerint kikérem magamnak a "narancsos droidozást" mert szerencsére nem szavaztam rájuk mert sejtettem, hogy nem lesz jobb. Bár a mostani helyzet igen túlszárnyalta az elképzeléseimet. Viszont annyi biztos, hogy ez az egész nem most kezdődött, hanem ezelőtt 20-on évvel, ezt már ideje lenne belátni!”
 • 11. Larsson 2011. november 26. 20:28
  „10.

  Hát tudnék mesélni a narancsok szavazatvásárlásairól, nem kellene messze se menni, szétnézhetnék a megyében is! :P”
 • 10. juvefan 2011. november 26. 20:15
  „Ti agymosott fideszbérencek!

  Azért most már kinyílhatna a szemetek,hogy Orsós Viktorka nem alkalmas a kormányzásra,vagy ti is benne voltatok a választási segédkezésben,hogy valami zsíros állást kapjatok?Tőletek biztos nem vették a magánnyugdíj befizetéseteket.Nektek nincs deviza alapú hiteletek.Ti csak kaptatok ettől a "remek" embertől.
  Köszönöm.Nekem ennyi elég volt belőle egy életre.Jobb lenne ha eltakarodna már,az egész fideszes <moderálva> banda ebből az országból.”
 • 9. DobóI 2011. november 26. 20:09
  „6. Larsson 2011.11.26. 18:47

  Szerencsére több mint gulyás levesen, meg 500 forintért szavazatát eladó szoci szavazó....”
 • 8. DobóI 2011. november 26. 20:07
  „Mesterházy nem más mint Lendvai Ildikó átoperált reinkarnációja. Szónoklatai is annyit érnek..”
 • 7. sling 2011. november 26. 19:12
  „"Lévai Katalin, a vasárnapi II. kerületi időközi választás MSZP-s jelöltje arról beszélt: két célja volt az indulással, az egyik: határozott üzenetet küldeni a kormánynak arról, hogy elfogadhatatlan a politikája"

  HAHAHAHA :-))))

  Jó hogy vannak, néha megmosolyogtatnal ezek a szocik :-)))”
 • 6. Larsson 2011. november 26. 18:47
  „Mennyi elvakult narancs droid van még mindig... Fájó, hogy nem látjátok ezt a kész csődtömeg narancs "gazdaságpolitikát"!”
 • 5. reader 2011. november 26. 18:11
  „Nos a möszöpö is hallgathatna, mert ehhez azért ők is "hozzájárultak"!”
 • 4. csergemerge 2011. november 26. 16:29
  „Mesterházy: mielőbb le kell váltani Matolcsyt

  Matolcsy: mielőbb le kell váltani Mesterházyt

  <moderálva>”
 • 3. maci52 2011. november 26. 14:19
  „Kedves Mesterházy,neked is miből van "vénségedre" kb 30 ingatlanod?”
 • 2. theseus 2011. november 26. 13:26
  „Mesterházy viszont maradjon még jó sokáig. Vele biztosan nem nyernek a szocik.”
 • 1. lukrecia 2011. november 26. 12:22
  „Napi Mesterházy beszólásainkat add meg nekünk Uram.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyes karambol Csepelen

Négy autó ütközött egymásnak Csepelen, a II. Rákóczi Ferenc úton szombat délelőtt, többen megsérültek. Tovább olvasom