Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Mesterházy: négy év alatt kétszázötvenezer valódi munkahelyet teremtünk

Kétszázötvenezer "valódi" munkahelyet, százezer forint nettó minimálbért, valamint a kis- és középvállalkozói (kkv) szektor fejlesztését ígérte Mesterházy Attila, "a kormányváltó erők" miniszterelnök-jelöltje kedden Monoron egy lakossági fórumon.
Az MSZP elnöke, a baloldali összefogás vezetője azt mondta, hogy a következő négy évben 250 ezer "valódi munkahelyet" szeretnének teremteni, mert az elmúlt években romlottak a foglalkoztatottsági mutatók a gazdaságban, csökkent az álláshelyek száma, amit a kormány kozmetikázással akar elfedni.

Mesterházy Atilla a kis- és középvállalkozói (kkv) szektor fejlesztésével kapcsolatban kifejtette, az uniós forrásokat két módon használnák fel: úgy, hogy növeljék a kkv-k versenyképességét és a munkahelyeket meg tudják tartani. Elképzeléseik szerint bizonyos összegig automatikusan járna támogatás a kkv-knek, azokat a forrásokat pedig, amelyek a szektor fejlesztésére rendelkezésére állnak a kkv-k érdekképviseletei osztanák el.

A szocialista párt elnöke Orbán Viktor kormányfő egyik keddi kijelentésére - amely szerint igenis lehet életet lehelni a hátrányos helyzetű térségekbe - reagálva azt mondta: a miniszterelnök végre rájött, hogy vannak Magyarországon hátrányos helyzetű térségek. "Mi négy éve arról beszélünk, hogy nem lehet négymillió emberről lemondani" – közölte. Hozzátette: az a céljuk, hogy nettó százezer forintra emeljék a minimálbért, úgy, hogy a munkaadók bérjárulékterhei ne növekedjenek.

Braun Róbert, a "kormányváltó erők" országgyűlési képviselő-jelöltje a fórumon bejelentette, hogy Pogácsás Tibor, a Fidesz-KDNP jelöltje elfogadta kezdeményezését egy vitára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: mindig válaszol a párt a Simon-üggyel kapcsolatos kérdésekre

Az MSZP minden lehetséges alkalommal válaszol a Simon-üggyel kapcsolatos kérdésekre, de a Fidesznek nem tetszik, hogy ezek következetes és igaz válaszok. Tovább olvasom