Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Mesterházy: Orbán megbukott

A 2012-es büdzsé egy vicc, mégpedig nagyon rossz vicc - írja közleményében az MSZP elnöke. Megfogalmazása szerint a kormány eszköztelen, a kormányfő hiteltelen.
Mesterházy Attila MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: a "szabadságharcos" a melldöngetés után a fal mellett, kínos és megtévesztő közlemények kíséretében somfordál vissza a Valutaalaphoz. "Miért? Ne kerülgessük a forró kását: a helyzet katasztrofális. A nyolc éven át mindent akadályozó, ellenző Fidesz teljesen alkalmatlan a kormányzásra.

A 2012-es büdzsé egy vicc, mégpedig nagyon rossz vicc" - írja. A pártelnök megfogalmazása szerint a kormány eszköztelen, a kormányfő hiteltelen. Azok, akik az IMF elleni szabadságharcot vívták, elvéreztek a csatában, ők nem képviselhetik hitelesen hazánkat sem itthon, sem a nemzetközi porondon.

A csatateret el kell takarítani, ehhez pedig új és hiteles emberekre van szükség -írja Mesterházy Attila. Rámutat: az euró árfolyama a "sztratoszférában" jár.

Ez már rég nem kizárólag a devizahitelesek problémája, hanem az egész importigényes magyar gazdaságé. A Magyar Fejlesztési Bank - tehát nem egy "gonosz multi", hanem az állam bankja - mindössze 0,3 százalékos jövő évi növekedéssel számol és csökkenő fogyasztással.

Mesterházy Attila hangsúlyozza: a kabinet őrült tempóban és mennyiségben emeli az adókat, de véletlenül se hallgat a józan kritikákra. Nem szünteti meg a pénznyelő és igazságtalan egykulcsos adórendszert.

A Miniszterelnökség büdzséje másfélszeresére emelkedik, erre van pénz - jegyzi meg. Viszont a művelődési intézményeknél még az idén 20 százalékos létszámleépítés lesz, továbbá az állam közölte üzleti partnereivel: 2011-ben már nem fizeti ki a megrendelt szolgáltatásokat - emlékeztet.

Idő kérdése csak, hogy a működésképtelenséghez vezető megszorítások mikor érik el a többi közszolgáltatást, beleértve a legfontosabbakat - teszi hozzá. Se beruházás, se növekedés, se adócsökkentés, se munkahelyek - mutat rá Mesterházy Attila.

"A romló mutatók, a költségvetési szigor nem példátlanok más országokra tekintve sem. Az viszont példátlan, hogy egy kormány megátalkodott konoksággal vezesse, rángassa országát a szakadék felé. Azért, mert felkészületlen, mert dilettáns, mert hiúságból nem ismeri be és nem is javítja ki a hibáit.

Valamint azért, mert a Fidesz annyit hazudott éveken át és annyi megalapozatlan ígéretet tett, amelyek között nem maradt hely egy reális politikai útnak" - fogalmaz a politikus.

Véleménye szerint most az a tét, hogy a szakmailag és morálisan megbukott kormánnyal együtt bukik-e Magyarország. Az a tét, hogy a következő hónapokat kibírják-e az emberek, a családok, az iskolák, a kórházak - húzza alá.

Mesterházy Attila szerint Orbán Viktor alkalmatlan a válságkezelésre. Kormányzása alatt nem mérséklődött, hanem mélyült a válság: életünk bizonytalan, kevesebb pénzből mindenért egyre többet kell fizetni. Minden család otthon éli meg a maga válságát. Orbánnal pedig remény sincs arra, hogy a helyzet javuljon.

Ha Orbán Viktor nem képes felelős gazdaságpolitikát vinni, akkor olyan miniszterelnökre van szükség, aki képes erre" - írja. Orbánnak le kell vonnia bukásra ítélt politikájából az egyértelmű következtetést. Magyarországot meg kell menteni attól, hogy szakadékba rántsa. Ez minden politikai oldal közös felelőssége - zárul Mesterházy Attila közleménye.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. TrombiFrédi 2011. november 21. 21:46
  „44! Miért kellene észreveni, a cucik még 2010-ben is azzal jöttek, hogy 2002-ben mi volt, hogy volt, ehhez képest az a 1.5 év???”
 • 43. DobóI 2011. november 21. 21:09
  „44. 9349779 2011.11.21. 18:58

  És hány tizezer "tanácsadó" zsebelt be 10-100 milliós jövedelmeket (pl. 60 eFt/óradij), jutalmakat. Agyonfizetett jutalmazott bértollnokok, udvaroncok hadserege fényezte a semmihez nem értő szoc-lib államtitkár, miniszter sereget...”
 • 42. DobóI 2011. november 21. 20:35
  „Az MSZP egy vicc, egy nagyon rossz vicc..”
 • 41. TrombiFrédi 2011. november 21. 18:55
  „Csak ne a cuci bagázs mondta volna ...mert az elmúlt 8 év is magáért beszél még szavak nélkül is...!!!”
 • 40. babar 2011. november 21. 17:21
  „Úgyis van!
  Ideje elfelejteni a 8 év szocialista dilettáns kormányzást. Elérkezett az idő, mert lassan a feledés homályába veszett minden rossz amit Gyurcsányék csináltak, különben is! Már nem az mszp tagjai! Itt az idő kinyitni a szájat!!!”
 • 39. tabularasa 2011. november 21. 12:57
  „gyukolac,
  nemhogy nem szégyellik, hogy manipulálják a Ft árfolyamát, hanem nyíltan hirdetik és nem rejtik véka alá, hogy azt akarják elérni, hogy az MNB alapkamatot emeljen, mert akkor az államkötvények után sokkal nagyobb hozamot realizálnak. Mit érdekli őket, hogy ez a magyarok 95%-át sújtja, lesz@rják. Ez a globális karvaly tőke, mondhatnám másképp is, de nem mondom...”
 • 38. macs 2011. november 21. 11:48
  „Nem tudom, de a hozzászólásokat olvasva csak egy kérdésem van, ugyanabban az országban élünk?”
 • 37. gyukolac 2011. november 21. 10:55
  „sztem jól csinálják a Viktorék.
  Olyan jó látni, ahogy aggódik az összes ballibsi.
  persze azt tudni kell, hoyg a mostani kormány mozgástere kicsi, ki is akart ebből törni, de a globális tőke (értsd nemzetközi bankok) megleckéztette (úgy manipulálják a ft árfolyamot, ahogy nem szégyellik.)
  Le kell hívni mág jó sok pénzt az EU-tól, majd bejelenteni, hogy kiválunk, mert csalódtunk. És aztán lehetnénk Svájc2. Vizünk, kajánk van, a többit meg majd megoldják valahogy.”
 • 36. Együgyű 2011. november 21. 08:58
  „Ekkora butaságot kijelenteni!
  Orbán Viktor meglátásom szerint önként soha nem mondana le.
  Ki váltaná le?

  Éljen a Fidesz-KDNP atyai pártszövetsége valamint a követőik!!!
  A 2/3 is erre hatalmazta fel Őket!”
 • 35. X_Y 2011. november 21. 05:34
  „32. tabularasa
  "Tetszik, nem tetszik, a Fidesz a kormányzópárt, és ez az ország szerencséje."

  Egyrészt nem tetszik, másrészt ez a jelek szerint az ország tragédiája.
  Többek közt az olyan fideszdroidok miatt mint tabularázodsága ...”
 • 34. egyszegedi 2011. november 21. 01:39
  „Tabularása, ezt aztán jól kiráztad magadból.Mit csinálsz te a Parlamentben? Esetleg neked is köszönhetjük ezt a nagy szerencsét? Egyébként tényleg nem szólhat egy szót sem az MSZP most. Nem azért, mert nincs abban igazság, amit mond, de most eltudja mondani, hogy a Fidesz 8 éven át mindent megakadályozott, a választáskor, meg nem tudtak védekezni? A Fidesz csak megakadályozta a szükséges átalakításokat, de ők meg kifaroltak Gyurcsány mögül, nem támogatták abban, hogy az ország egyensúlya helyre álljon. Az öszödi beszéd tanulságaiból nem vont le semmit. Orbán tényleg elbaltázta az egészet, mocskos dolgokat művelt. Az IMF segítségre rászorul az ország, ezt nem kell tagadni. És azt sem, hogy szükség van az ellátó rendszerek reformjára, csak nem úgy, hogy mindezt a "kisemberek" szenvedjék meg. Vissza kell állítani az egykulcsos SZJA -t, vegyék vissza a több százezer forintot keresőktől, és adják oda a szegényeknek. Meg kell szüntetni a pazarló kormányi kiadásokat, illetve vissza kell venni a szétosztott milliárdokat. Nem utolsó sorban meg kell szüntetni az orbáni diktatúrát, vissza kell állítani az alkotmányos jogokat, a demokráciát. Ehhez viszont erős demokratikus összefogásra van szűkség, hogy leválthassuk Orbán rendszerét.”
 • 33. zest 2011. november 21. 00:36
  „"A csatateret el kell takarítani, ehhez pedig új és hiteles emberekre van szükség -írja Mesterházy Attila. ..."

  ... remélem nem arra gondolt, hogy majd ő - mint HITELES ember - fogja eltakarítani a csatateret.”
 • 32. X_Y 2011. november 20. 22:34
  „30. Power 2011.11.20. 20:57

  Maradjunk a realitások talaján. 2011-ben az államcsődöt hitelekkel odázzák el, melyeket előbb, vagy utóbb ki kell fizetni.

  És nem a FIDESZ vagy az MSZP fog fizetni, hanem pajtás te meg én - illetve én nem mert elhúztam magyarisztánból...”
 • 31. tabularasa 2011. november 20. 21:24
  „Mesterházy jobb ha a pofáját alapállásba állítja, a helyükben a föld alá bújnék szégyenemben, hogy ilyen helyzetbe hozták az országot nemhogy még hülyeségeket ugatnék!! A Jobbik meg ne a partvonalról ugasson, ha ők lennének kormányon az ország már rég csődbe jutott volna! Rendszeresen járok a Parlamentbe, a Jobbik frakció egy szedett-vedett banda, csak a pofájuk nagy. Az LMP=SZDSZ, az MSZP frakció fele 70-és a halál közt, a többi röhög, újságot olvas, internetezik vagy hülyeségeket beszél. Tetszik, nem tetszik, a Fidesz a kormányzópárt, és ez az ország szerencséje.”
 • 30. bulls 2011. november 20. 21:11
  „Most már ugy vannak vele hogy már elopták ami volt ök jol élnek többi meg nem érdekli”
 • 29. Power 2011. november 20. 20:57
  „28. X_Y 2011.11.20. 19:59
  Maradjunk a realitások talaján. 2008-ban az államcsődöt hitelekkel odázták el, melyeket előbb, vagy utóbb ki kell fizetni. Ez olyan, mint amikor a haverok felállnak az asztaltól még fizetés előtt és az utolsóra marad a fizetés "öröme". A fizetés a Fidesz-kormányra maradt.”
 • 28. Krampampuli 2011. november 20. 20:32
  „Mesterházy még megbukni sem tud. Ugyanis ahhoz először valamit el kellene érni...”
 • 27. X_Y 2011. november 20. 19:59
  „26. Power

  Orbán és (bűn)társai meg csak elmúttnyócévezni tudnak - kormányozni meg nem...”
 • 26. orszagzaszlo936 2011. november 20. 19:51
  „Orbán, Gyurcsány egy kutya. Az elmúlt 22 év minden politikusától el kell venni minden vagyont hetedíziglen, a vagyont pedig jóra fordítani. Végre a magyar nemzetért tenni akaró, a magyar gazdaságot támogató és erősítő politikára van szükség. Ha ez az EU-nak, a multiknak meg a bankoknak nem tetszik, akkor menjenek innen. A devizahitelesek a végnapjaikat élik, nincs érdemi magyar termelés, egy mezőgazdasági országba cukrot, marhahúst, csirkét kell behozni, az erre települt ipart tönkretették, mert kellett az élelmiszer ipari hulladéklerakónak 10 millió fogyasztó. A jó magyar kenyér helyett vegyi szennyezett hulladék, dán burgonya, Kínából hozott makói hagyma, brazil nádcukor, francia bor, olasz és spanyol vegyibomba gyümölcs és sorolhatnánk. Mindezt az elmúlt 22 év politikai és gazdasági vezetése intézte. Hát feleljenek végre a vagyonnal, amit összeharácsoltak és segíteni kell nekik, hogy tudjanak nyugodtan gondolkozni. Erre szerintem alkalmas egy biztonságosan védett és egymástól is szeparált intézet. Elég volt a mindenféle politikai kalandorokból, akik néhány év alatt milliomosok és milliárdosok lettek! Végre rendre van szükség Magyarországon, ahol biztosított a magyar mezőgazdasági és ipari termelők elsőbbsége, s szigorúan ellenőrzik a külföldről beáramló termékek minőségét, s ami selejt, be se hozzák ide. Az adórendszerrel a magyar vállalkozókat támogassák, ne a multikat. Régen az országot behálózta a Hangya szövetkezet, kiváló minőségű helyben termelt áruval ellátva az embereket. Erre van szükség ma is! Szerintem!”
 • 25. Power 2011. november 20. 19:43
  „A fiatal magyar D´Artagnan Vona Gáborral együtt papagáj módjára csak azt hajtogatják "Orbán megbukott" és itt meg is állt a tudományuk.”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkét éve körözött férfit fogtak el

A 47 éves S. Gy. monogramú férfit 1998 óta körözték kábítószerrel való visszaélés bűntett miatt. Tovább olvasom