Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Mesterházy szerint a Fidesz az elmúlt száz napban átverte a választókat

A kormány elmúlt száz napja nem másról szólt, mint a demokratikus fékek és gátak lebontásáról; a magyar választópolgárok most stoptáblát állíthatnak e politika elé - jelentette ki az MSZP elnöke, a párt keddi nagygyűlésén, Szolnokon.
Mesterházy Attila azt mondta, hogy a Fidesz korábbi ígéreteiről az elmúlt száz napban kiderült, hamisak. Hol van a beígért adócsökkentés, a közbiztonság gyors rendbetétele - tette fel a kérdést a szocialista politikus.

Az új kormány eddigi - szerinte elhibázott - döntéseit sorolva egyebek mellett úgy fogalmazott: "Orbán Viktor gazdasági függetlenségért vívott szabadságharcának magyar áldozatai vannak."

Az igazság pillanata azonban Mesterházy Attila szerint hamarosan, már a jövő évi költségvetés készítésekor bekövetkezik. Ekkor derül ki ugyanis, honnan fogja a kabinet előteremteni az elképzelései megvalósításához szükséges több ezer milliárd forintot.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. történész 2010. szeptember 22. 19:11
  „Na megnyílt a párt tag gyűlés. Jó volna azon is elméláznotok,hogy az ügyészség stb általatok emlegetett cégek a fidesz politikusok ellen mernének -e szólni.Ti aztán jól megdolgoztok a majdani párt posztokért amiért vezéretek szakembereket zavar el,hogy írásaitokat meghálálja..
  Nekem különben nincs gondom a párt hű emberekkel,tisztelem őket,de akik Orbán uralom alatt itt bevezetik a Rákosi stílusú társalgást,ember eltaposást,gerinctelen hamis párt igék terjesztését, úgy viselkednek mint a Rákosi ortodox kommunistái/lőjük le,csukjuk le, verjük agyon, büntessük, aki nem velünk...) magukat egyszerű mezei ember írónak feltüntetve az már nem semmi ..hanem szánalmas számító haszonleső cselekedet.
  Valójában pont azt hallom tőletek mint az 50-es évek elején Farkas Berija et-tol...csak a szlogen etető anyagotok más.”
 • 21. achilleus 2010. szeptember 22. 16:32
  „20. hozzászólás igazságkereső 2010.09.22. 15:57
  Kedves Igazságkereső! Nagy örömmel olvasom mindig tényszerű, és a körülményekhez képest higgadt hozzászólásaidat. Sokszor azért is nem szólok hozzá egy-egy témához, mert Te már akkorra minden lényegeset leírsz, amit esetleg én is szerettem volna. :-)”
 • 20. igazságkereső 2010. szeptember 22. 15:57
  „#19.achilleus 2010.09.22.15:25 Kedves achilleus!Természetesen nem levelezni kívánok Veled, hiszen az visszaélés lenne türelmeddel.Teljesen igazad van,a kérdés most már csak az: az ügyészség és a bíróság meg meri e lépni azt,hogy az elmúlt 8 év országot tönkretevő politikusait,bankárait "meghívja" egy kihallgatásra,tárgyalásra és végül egy ítélethozatalra! Ma olvastam,hogy az Amerikai Egyesült Államokban pl. néhány bankárt bíróság elé idéztek, mert az általuk kirobbantott virtuális válságra hivatkozással az államtól kapott dollár segély milliárdokból valahogy nagyon és tisztességtelenül meggazdagodtak.Érdeklődéssel figyelem,hogy nálunk Magyarországon a devizahiteleseken, valamint a Magyar Államtól kapott több milliárd forint bank megsegítés közepette miként tehettek szert 300-350 milliárd forint tiszta nyereségre,miközben tovább nyomorítják a devizahiteleseket?!!Tény:maguk a bankok terelték a lakáshitelt és autóhitelt - a mai munkavállalás lehetősége elképzelhetetlen autó nélkül, tehát nem luxus!- igénylőket a CHF felé, valószínű,hogy előre megfontolt szándékkal, hiszen köztudott,hogy a világválságot maguk a bankárok idézték elő, akkor talán nálunk Magyarországon sem kellene teljesen hülyének nézni a devizahiteleseket, pláne nem úgy ahogy azt most akarják megsegíteni: az MNB deviza középárfolyam alkalmazásával,hiszen az a jelenlegi 117.000.-ft havi törlesztőrészletet csak kb. 5.000.-ft-al csökkentené!Már pedig akinek gondot okoz a 117 ezer forint fizetése - és sajnos tényszerűen okoz gondot!-annak továbbra is gondot fog okozni a 112.000.-ft fizetése is!nem értem,hogy miért nézik ennyire hülyének őket, már pedig nagyon sok embert tereltek a bankok a CHF felvétele felé! Elnézést, hogy ilyen hosszúra nyúlt írásom, de a kétkedőket az értetlen hozzászólókat is meg akartam győzni szerény számszaki alátámasztással!!”
 • 19. achilleus 2010. szeptember 22. 15:25
  „18. hozzászólás igazságkereső 2010.09.22. 15:01
  Kedves Igazságkereső! Ezek az "urak" és a hölgy nagyon jól tudják, hogy mi van a bűnlajstromukon (ha nem tudnák, az annál rosszabb). Éppen ezért hajmeresztő az a pofátlanság, amellyel igyekeznek a lakosság még nekik hívő részét megtéveszteni a folyamatos gyűlöletre uszítással. Leginkább azokra számítanak, akiket az elmúlt időszakban leginkább megloptak, átvertek, kisemmiztek. Miben bíznak? A Stockholm-szindrómában? Sajnos ebből is látszik, hogy ezt a társaságot nem szabad hagyni szabadon garázdálkodni tovább, mert most például abból kovácsolnak tőkét, hogy az országot kényszerpályára kényszerítették a teljes eladósítással (az államot és a lakosságot is), a külföldnek való kiszolgáltatással. Ha ez nyerő stratégiának mutatkozik, akkor ennek az országnak nincs jövője, mert a politikai erők ezt fogják alkalmazni, lerohasztják az országot, majd a másik tehetetlenségére hivatkoznak. Márpedig ennek csak az lehet az akadálya, ha a bűnösök elnyerik méltó büntetésüket: teljes vagyonelkobzás és súlyos szabadságvesztés, a legfelső körökig.”
 • 18. igazságkereső 2010. szeptember 22. 15:01
  „2002-ben a FIDESZ 350 milliárd forint plusszal adta át a kasszát az MSZP-nek! Kérdés: mennyivel vette át a FIDESZ a kasszát 2010 áprilisában az MSZP-től? -1.500 milliárd forinttal! Miről beszél Mesterházy, miért követel olyat a FIDESZ-től 5 hónap kormányzás után,melyet a saját 8 éves kormányzásuk alatt nem hogy nem valósítottak meg,hanem egyenesen padlóra tették a magyar társadalmat úgy, hogy 2008 őszétől olyan pénzügyi helyzetet kreáltak,hogy a bankok 300-350 milliárd forint tiszta nyereségre tettek szert miközben a magyar devizahitelesek részéről viszont fizethetetlenné váltak a bankok által megduplázott törlesztőrészletek.Szerény kérdés: az MSZP részéről be lehetne-e fejezni a néphülyítést, képes-e az MSZP vezetése szembe nézni önmagával,hogy mivé tették ezt az országot az elmúlt 8 év alatt,miként tették lehetetlenné Magyarország lakosságának jelentős részét pénzügyileg, stb.Kedves Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc,Lendvai Ildikó, Kiss Péter és valamennyi MSZP vezető: van-e az Önök otthonában tükör, szokták-e reggelente használni,mert ha igen,akkor nagyon érdekes ennek szellemében az az MSZP fészekaljában felnövekvő Mesterházy Attila igen harcos, de annál hiteltelenebb meg-és felszólalása,mint amit ez a cikk is közöl!”
 • 17. ferdzso 2010. szeptember 22. 13:58
  „Nem olvasom el a "cikket", nem is érdekes az sem, hogy ki "mondta, de "látom": Egyenlőre nem mondhatom, hogy ez egy "hazug ember"...”
 • 16. achilleus 2010. szeptember 22. 13:27
  „15. hozzászólás dodó 2010.09.22. 12:12
  Azért nem mindegy hogy ki mondja. Mesterházy-e vagy Vona. Nem kell magyarázzam, én például azért vagyok "csalódott", mert az ilyen Mesterházy-, Gyurcsány- és Gergényi-félék még szabadlábon vannak.”
 • 15. dodó 2010. szeptember 22. 12:12
  „Szerintem is!”
 • 14. nádiposzáta 2010. szeptember 22. 11:32
  „,,Pénzlenyúló rendszert építettek ki a szegedi szocialisták"  Nem tudjuk, hogy miért nincsenek kifizetve a szegedi vállalkozók - nyilatkozta a Lánchíd Rádiónak B. Nagy László. A város Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltje mindezt annak kapcsán közölte: a szegedi kettes villamos építéséről már nem az első építő cég vonul ki. B. Nagy elmondta azt is, hogy a szocialista városvezetés egyszerűen nem engedi közérdekű gazdasági adatok közelébe a fideszes képviselőket.

  Nem engedik a gazdasági adatok közelébe a szegedi ellenzéki képviselőket - tudatta a Lánchíd Rádióval a település fideszes polgármesterjelöltje. B. Nagy László, Szeged Fidesz-KDNP-s polgármester-jelöltje a Lánchíd Rádióban szerdán elmondta: a közelmúltban olyan eset is volt, amikor bíróságra kellett menni, hogy az MSZP-s vezetésű önkormányzat kiadjon egyes közérdekű információkat.

  Hozzátette: a város helyzetével kapcsolatban beszédes, hogy a régóta ígért kettes villamosvonal építkezéséről már a második építő cég vonult ki, a dolgozók ugyanis több hónapja nem kapnak fizetést. A tömegközlekedési beruházást ráadásul már egy hete át kellett volna adni, de ennek egyelőre semmi jele.

  ,,Nem tudjuk, hogy hol a pénz, nem tudjuk, hogy miért nincsenek kifizetve a szegedi vállalkozók. Ez a rendszer, ami itt ki lett építve, nehéz kimondani, de pénzlenyúlás volt. Annak ellenére, hogy közérdekű információkról van szó, a szegedi városvezetés nem nagyon szereti kiadni azokat. Nem lehet pillanatnyilag tisztán látni" - fogalmazott B. Nagy László. A politikus a Lánchíd Rádiónak reményét fejezte ki, hogy októbertől majd pontosabb képet kaphatnak a város pénzügyeiről.”
 • 13. cyt 2010. szeptember 22. 10:38
  „1) Ebben az országban már nagyon kevesen hisznek MSZP-s politikusoknak, mondhatnak azok bármit is.
  2) M.A. is egy azok közül, akik mellveregetve támogatták az MSZP országromboló gazdaságpolitikaáját az elmúlt években; akkor most jobb lenne, ha hallgatna legalább 8 évig.
  3) M.A. is magából indul ki; mivel ő átverte a támogatóit, ezért azt hiszi, hogy mások is ezt teszik. Engem speci NEM VERT ÁT a FIDESZ; és még vagyunk egy pár 10ezren ilyenek, szóval csak lassan azzal az általánosítással. Persze a baloldalról nézve a M.A. által elmondottak a legkívánatosabb dolgok; csakhogy nem az ő kívánsága teljesül be, hanem az enyim - hála Istennek.”
 • 12. achilleus 2010. szeptember 22. 08:59
  „Íme a "becsapottak" így szavaztak Békés-5 választókerületében (ez az első időközi a rendes választások óta):
  kb. 17% ment el (csak mondom, 2 hét múlva együtt szavazhatnak az önkormányzati jelöltekre, és 25% részvétel is elég, na és szakadt az eső is), ettől függetlenül az első fordulóban a nem hivatalos végeredmény szerint Dankó Béla (Fidesz-KDNP) 65.71 százalék, Samu Tamás Gergő (Jobbik) 14.38 százalék, Földesi Zoltán (MSZP) 13.99 százalék, Fonád Zoltán (LMP) pedig 5.93 százalék arányú eredményt ért el. Kb. 6000 ember tényleges szavazatáról van szó, nem pedig 1000 telefonon megkérdezett választópolgár esetleges szándékáról. Az EREDMÉNY szinte titoknak minősül a liberálszocialista sajtóban. http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/lemondott_a_fidesz_nagyagyuja/2179279/”
 • 11. zagar 2010. szeptember 22. 08:41
  „Én sajnálom Mesterházyt... annyira buta, h nem fogja fel mit tett az ő pártja, mekkora csődbe sodorta az országot. Nade legalább őt nem az eszéért fogják elrabolni :P”
 • 10. tarkan 2010. szeptember 22. 08:19
  „A legnagyobb fokú pofátlanság amit ez az ember nyilatkozgat,hülyére véve itt a hon polgárait..Nincs semmi,de semmi jogalapja ezeknek a szarrágóknak ahhoz hogy teljes mellszélességgel(..és naggyon nagy arccal..)szórják az igét...!!!Tojással és rohadt krumplival kellene talán rávenni hogy a "köz...képviselésétől"""elmenjen a kedve,a többi kedves volt kormánytagot meg szurokba és tollba mártva legurítani a Gellértről::))Felháborító hogy mekkora pofájuk van azok után ami az ő penzumuk alatt történt,de hát tűrjük és hallgatjuk őket::((((”
 • 9. sling 2010. szeptember 22. 08:12
  „mindig csodálkozom, hogy ezeknek még van merszük kiállni, és pofázni!
  Ezek hol voltak nyolc évig? Nem itt éltek? nem ők tették tönkre az országot?
  Gyomorforgató banda!”
 • 8. nádiposzáta 2010. szeptember 22. 07:55
  „"gazdasági függetlenségért vívott szabadságharcának magyar áldozatai vannak"
  Áldozatok a bukott szoci kormány ,akik számára a pénzcsapok bezárultak.”
 • 7. Logaritmus 2010. szeptember 22. 07:36
  „"ha a Fideszre szavaznak ,országban megindul az élet , valóban érdemes lesz élni."

  Ez volt a legnagyobb hazugság.”
 • 6. nádiposzáta 2010. szeptember 22. 07:25
  „"A kormány elmúlt száz napja nem másról szólt, mint a demokratikus fékek és gátak lebontásáról; a magyar választópolgárok most stoptáblát állíthatnak e politika elé - jelentette ki az MSZP elnöke, a párt keddi nagygyűlésén, Szolnokon."

  Mszp-s elvtárs ,így mond ,érthetőbb!!!!

  A demokratikus fékek és gátak lebontása nem más mint a szocik kormányának elmúlt 8 évének garázdálkodása, bűncselekményének feltárása .Vagyis a választók megakadályozzák e az igazság kiderítését, ami a választásra átvetítve úgy szól ,ha a szocikra szavaznak folytatódik az elmúlt 8 év rablása hazudozása ,az ország tecchalott állapotban tartása...ha a Fideszre szavaznak ,országban megindul az élet , valóban érdemes lesz élni.”
 • 5. KolompárRómeó 2010. szeptember 22. 06:53
  „Meseházi eeftárs! Mert a te főnököd, a nagy ájrópéer reformer mit csinált? Először bevallotta, hogy másfél két évig - finoman szólva - átvert, majd utána folytatta.

  Nem a fideszt védem, természetesen.”
 • 4. soul 2010. szeptember 22. 06:45
  „Nem a 8 év leple hullott le hanem a 20 évé és ebben bizony az összes párt benne van elég rendesen!!!!”
 • 3. maradando 2010. szeptember 22. 02:30
  „2. Tavasszal is lehullot egy lepel . Csak az 8 évig lebeget az ország felett,mint Demoklész kardja .”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoffmann Rózsa: vissza kell állítani az értékrendet az iskolákban

Vissza kell állítani az iskolákban az értékrendet, az elmúlt évek szolgáltató iskolarendszerét pedig… Tovább olvasom